Τράπεζα της Ελλάδος: «Βλέπει» ύφεση 4% στο βασικό σενάριο ή 8% στο δυσμενές

Τράπεζα της Ελλάδος: «Βλέπει» ύφεση 4% στο βασικό σενάριο ή 8% στο δυσμενές

Κόντρα στις προβλέψεις του ΔΝΤ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Delphi Forum, ότι το βασικό σενάριο της ΤτΕ, με τα έως τώρα δεδομένα, καταλήγει σε εκτίμηση για 4%

main_stournaras_tte
«Ακραία» χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τα «μαύρα» σενάρια για ύφεση 10% και άνω εφέτος στην ελληνική οικονομία. Το βασικό σενάριο τοποθετεί την ύφεση στο 4% και υπό ακραίες συνθήκες μπορεί να φτάνει έως και 8%.

Κόντρα στις προβλέψεις του ΔΝΤ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Delphi Forum, ότι το βασικό σενάριο της ΤτΕ, με τα έως τώρα δεδομένα, καταλήγει σε εκτίμηση για 4%.

Το βασικό σενάριο αυτό, όπως εξήγησε ο διοικητής της ΤτΕ, στηρίζεται στην παραδοχή ότι η καραντίνα στη χώρα μας θα διαρκέσει ενάμιση μήνα, κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνεται με βάση τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις περί επικείμενης χαλάρωσης των μέτρων. «Τα σενάρια για ύφεση 10% είναι ακραία, προφανώς στηρίζονται σε παραδοχή για καραντίνα άνω των τριών μηνών» εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας, συμπληρώνοντας, όμως, ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εκπονήσει ακραίο σενάριο, με βάση το οποίο η ύφεση θα φτάσει στο 8%.

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, χωρίς να υπάρχουν δεδομένα για εμβόλιο ή φάρμακα» συνέχισε ο κεντρικός τραπεζίτης, παρατηρώντας ότι η άμεση συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ είναι άνω του 10%, δηλαδή όσο στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Ειδήσεις σήμερα


Κόντε προς ΕΕ: Ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση της κρίσης

Κορωνοϊός - Ερντογάν: Επιστροφή στην κανονική ζωή μετά το Ραμαζάνι

Koρωνοϊός - Μάας: Απίθανη μια κανονική περίοδος διακοπών το φετινό καλοκαίρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης