Στουρνάρας στους FT: «Το οικονομικό πακέτο που προτείνει η Ευρώπη δεν επαρκεί»

Στουρνάρας στους FT: «Το οικονομικό πακέτο που προτείνει η Ευρώπη δεν επαρκεί»

Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης καταθέτει να μαθήματα της ελληνικής κρίσης και προειδοποιεί για χιονοστιβάδα αρνητικών εξελίξεων αν η Ευρώπη δεν καταλήξει σε κοινή γραμμή

stournaras43
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές πιέσεις καθώς αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς το κρατικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, αναφέρουν οι Financial Times.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με την απόφασή της να αγοράσει επιπλέον €900 δισ. ομολόγων έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσει υπό έλεγχο το κόστος δανεισμού για της ευρωπαϊκές χώρες, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις αγορές χρεογράφων, και να αποτρέψει μια νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη όπως στην περίοδο 2010-2012.

Αλλά όπως έδειξαν οι τελευταίες προβλέψεις του ΔΝΤ, η κρίση του κορωνοϊού θα φουσκώσει το ποσοστό του κρατικού χρέους κοντά στο 100% του ΑΕΠ, ένα επίπεδο που σύμφωνα με τους αναλυτές θα πιέσει για λιτότητα και θα περιορίσει τις αναπτυξιακές προοπτικές των οικονομιών που ξεκινούν με υψηλότερο χρέος, όπως τις χώρες της περιφέρειας, προκαλώντας εντάσεις στην ενότητα της Ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης