Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής

Μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάσης και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη

papathanasis
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε γνωστό ότι συνεδρίασε για πρώτη φορά, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής, με τους υφυπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, να συμμετέχουν σε αυτήν.

Αναλυτικά:

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Παπαθανάσης ανέδειξε τη συμβολή της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην υγειονομική κρίση και επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης της Εφοδιαστικής ώστε να υλοποιηθούν ορθές και καίριες αλλαγές προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης εξήρε τη συμβολή της Εφοδιαστικής στη διατήρηση ανοικτών πυλών εισόδου στην περίοδο κρίσης του COVID 19, τονίζοντας ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μετά από την Γραμμή Υγείας.

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Ν. Σταθόπουλος, ανέδειξε την εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, συμβολή του απερχομένου Προέδρου του συμβουλίου, κ. Ι. Μίνη, και αναφέρθηκε στο δυνητικό όφελος της χώρας από την Εφοδιαστική Αλυσίδα, τις διεθνείς μεταφορές και το ρόλο του transit φορτίου στην Εθνική Οικονομία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών, κ. Ευ. Κυριαζόπουλος, στην δική του τοποθέτηση εστίασε στη σημασία των λιμένων στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, αναφέρθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση κι άλλων λιμανιών και τόνισε την κρισιμότητα εφοδιασμού των νησιών.

Το έργο του απερχόμενου Προέδρου του Συμβουλίου, κ. Ιωάννη Μίνη, εξήρε στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος, κ. Αθ. Ζηλιασκόπουος, ο οποίος παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές υπογράμμισε ότι η εφοδιαστική αλυσίδα, διαπερνά την ελληνική οικονομία, διευκολύνοντας εισαγωγικές και εξαγωγικές ροές, υποστηρίζοντας την κίνηση των εγχώριων εμπορευματικών μεταφορών για τις αλυσίδες εφοδιασμού λιανικής και χονδρικής».

Κλείσιμο
Κατά την πρώτη συνεδρίαση, στην οποία μετείχαν και τα μέλη του απερχόμενου Συμβουλίου, τα μέλη του Συμβουλίου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής ασχολήθηκαν με

• την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, τις μεθόδους και τα μέτρα που ελήφθησαν και λαμβάνονται εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υποδομών & Μεταφορών, για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό και λειτουργία της αγοράς
• την οργάνωση και διάρθρωση ομάδων εργασίας για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του οργάνου
• την επικαιροποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας.
«Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 και πλέον ετών, η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της Εφοδιαστικής σε επίπεδο θεσμικό, πολιτικό και επιχειρησιακό,, ενώ τα υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υποδομών & Μεταφορών προσδίδουν επαυξημένη βαρύτητα στο ρόλο όλων των εμπλεκομένων φορέων οι οποίοι αποτελούν την αλυσίδα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ειδήσεις σήμερα:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης