Χρηματιστήριο: Ελπιδοφόρα άνοδος 5,95% με το βλέμμα στις κυβερνητικές αποφάσεις

Χρηματιστήριο: Ελπιδοφόρα άνοδος 5,95% με το βλέμμα στις κυβερνητικές αποφάσεις

Χρηματιστήριο: Στο κλείσιμο της συνεδρίασης η άνοδος περιορίστηκε και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 628,37 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 5,95%

xrimatistirio-athina-genikos-deiktis
Ισχυρό ανοδικό rebound στην Αθήνα, εν όψει των μέτρων στις ΗΠΑ, αλλά κι όψει των μέτρων που θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική αγορά κέρδιζε έως και 8,6%, όταν τα futures του Δείκτη Dow Jones έδειχναν άνοδο 1000 μονάδες.

Όταν, όμως, η άνοδος περιορίστηκε στις ΗΠΑ, τότε οι επενδυτές πήραν τα κέρδη τους και στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας τα συγκοινωνούντα “δοχεία” μεταξύ των αγορών εξαιτίας της παρουσίας αμερικανικών funds.

Όταν η αγορά ανεβαίνει στην Αμερική στην προσυνεδρίαση, τότε και η ελληνική αγορά αντιδρά επίσης έντονα ανοδικά. Και στην πτώση η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια.

Τελικώς, στο κλείσιμο της συνεδρίασης η άνοδος περιορίστηκε και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 628,37 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 5,95%.

Εν αναμονή των μέτρων

Οι επενδυτές αναμένουν τα μέτρα από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Στις ΗΠΑ, τα media αναφέρουν ότι, για τα μέτρα χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμα και να ξεκαθαρίσουν οι λεπτομέρειες ενίσχυσης των επιχειρήσεων, των καταναλωτών κ.α

Στην Ευρώπη, η ΕΚΤ αναμένεται να αναγγείλει επίσης μέτρα, όπως πρόγραμμα δανειοδότησης Tltro, αγορές assets μέχρι 40 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση δεν περιμένουν μόνο την μείωση επιτοκίου – διότι θεωρείται ως “ασπιρίνη” σ μια διεθνή οικονομία – η οποία είναι “άρρωστη” εξαιτίας του υψηλού εταιρικού χρέους.

Η Εurobank έκλεισε στα 0,50 ευρώ καταγράφοντας άνοδο 13,43% με 20,8 εκατ. τεμάχια – παραμένοντας η τραπεζική μετοχή με την υψηλότερη ρευστότητα.

Κλείσιμο
Στην ελληνική αγορά έγινε προσπάθεια αποκάταστασης των τιμών τόσο στις τράπεζες, όσο και στις μη τραπεζικές μετοχές.

Ράλι 13,81% για την Alpha bank στα 1,03 ευρώ. Κέρδη 11,20% για την Εθνική στα 1,579 ευρώ. Με άνοδο 3,73% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,5 ευρώ. Ράλι 15% στην Γεκ – Τέρνα στα 4,945 ευρώ. Με άνοδο 15,45% ο Σαράντης στα 7,48 ευρώ. Ράλυ 15,58% για την Lamda στα 6,38 ευρώ. Κέρδη πάνω από 1% για ΟΠΑΠ και ΟΤΕ στα 8,735 ευρώ και 11,40 ευρώ αντίστοιχα. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 103 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,72 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα κυρίως σε ΟΠΑΠ και Motor Oil.  


Διαβάστε επίσης:

Διεθνή χρηματιστήρια: Ημέρες... Δίδυμων Πύργων και Lehman Brothers λόγω πετρελαίου και κορωνοϊού

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κραχ με «βουτιά» 13,39%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης