«Λαβράκια» της ΑΑΔΕ στα πρατήρια: Ένα στα τρία κάνει φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο

kafsima

Ελέχθηκαν 546 πρατήρια υγρών καυσίμων και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 181- Στα 8,3 εκατ. ευρώ η αξία της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης

Σοβαρές παραβάσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου εντοπίστηκαν στο ένα στα 3 πρατήρια που ελέγχθηκαν σε όλη τη χώρα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ σε ορισμένα από αυτά επιβλήθηκε το μέτρο του λουκέτου.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ ελέγχθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο με βάση το σύστημα εισροών-εκροών 546 πρατήρια υγρών καυσίμων. Από τις υποθέσεις που είχαν ολοκληρωθεί μέχρι και την 31-12-2018 έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 181 (ποσοστό παραβατικότητας 33,2%)

Στις φορολογικές παραβάσεις συγκαταλέγονται - μεταξύ άλλων - περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης, μη απόδοσης ΦΠΑ, πραγματοποίησης αγορών άνευ φορολογικού παραστατικού, μη έκδοση παραστατικών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας του πρατηρίων. Η αποκρυβείσα ύλη, που έχουν διαπιστώσει οι Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) από τους συγκεκριμένους ελέγχους, ανήλθε σε περίπου 8,3 εκατομμύρια ευρώ. Στις τελωνειακές παραβάσεις συγκαταλέγονται περιπτώσεις λειτουργίας δεξαμενών χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ή ασφράγιστες υπέργειες δεξαμενές, μη κανονικά δείγματα καυσίμων, λαθρεμπορία, μη πιστοποιημένες ογκομετρήσεις των δεξαμενών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε κατασχέσεις των προϊόντων και των μέσων μεταφοράς. Μόνο οι κατασχέσεις των πετρελαιοειδών ανέρχονται σε πάνω από 106.000 λίτρα. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά στην Αττική ελέγχθηκε το 18,1% των πρατηρίων και στη Θεσσαλονίκη το 17% των πρατηρίων.

Επιπλέον, η ΑΑΔΕ πραγματοποίησε ελέγχους και σε πρατήρια που διαθέτουν υγραέριο. Εως τώρα έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 138 πρατήρια από τα 422 που ελέγχθηκαν ( ποσοστό 32,7%) και έχουν δεσμευτεί 9.665 κιλά υγραέριο.

Ελεγχοι δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, η ολοκλήρωση των ελέγχων απαιτεί την αποστολή δειγμάτων προς το Γενικό Χημείο του Κράτους για τη διενέργεια χημικής ανάλυσης. Για το 2018, οι Τελωνειακές Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. έχουν διαβιβάσει για χημική ανάλυση 1.869 δείγματα και εξ αυτών έχουν διαπιστωθεί ως μη κανονικά τα 206, ποσοστό μη κανονικότητας 11%. Στα μη κανονικά δείγματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται ενδεικτικά περιπτώσεις πετρελαίου κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης, με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, με νερό και βενζίνες νοθευμένες με άλλες βενζίνες χαμηλών οκτανίων, με ελαφρά λάδια, με νερό, με αιθανόλη κτλ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Χαχα

Δεν το Πιστεύω!!!

Αστραπόγιαννος

Μάγκες το τραγικό είναι, ότι οι ελεγκτές είναι μια από τα ίδια !! Άλλωστε το είχε πει και ο Αριστοτέλης.: το πρόβλημα είχε πει είναι ποιοι θα μας φυλάξουν από τους φύλακες !!!! Δηλαδή από αυτούς που αυτοαποκαλούνται κράτος !!!!

Λογιστής

Αυτοί της ΑΑΔΕ εν τω μεταξύ , είναι τρειςΧειρότεροι από τους πρατηριουχους !!!!!!

Λογιστής

Παρόλα ταύτα, αυτοί που λέγονται... κράτος.... παραμένουν μακράν οι μεγαλύτεροι κλέφτες και πρώτοι στο "λαθρεμπόριο""" !!!!

ΒΑΦΤΙΣΙΑ

Άλλο φοροδιαφυγή και άλλο λαθρεμπόριο . Διότι και η παραμικρή παράβαση την βαφτίζουμε - λαθρεμπόριο - , για να εντυπωσιάσουμε και για να δείξουμε ότι κάνουμε έργο και στο τέλος αθωώνονται στα δικαστήρια ( ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ) και μένουνε οι εντυπώσεις και οι αρλούμπες ΚΑΙ ουσία μηδέν , μόνο μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα .................. και ταλαιπωρούν τους επιχειρηματίες που τους κολλάνε σε μια κόλα χαρτί . ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ .....

@

Διευθυνσεις, Ονοματα και λουκετο.

Εργοδότης

Ντροπή να κυνηγούν επιχειρηματίες, αίσχος να πολεμούν ελεύθερους επαγγελματίες, απαράδεκτο να χτυπούν πραγματική οικονομία αγοράς, λάθος να εφαρμόζουν νόμους, διατάξεις, κανονισμούς, τάξη, ηθική, αφήστε ήσυχους τους λεβέντες ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τις οικονομικές, ασφαλιστικές, εργασιακές, φορολογικές, τραπεζικές, αγορανομικές, υγειονομικές, πολεοδομικές παρανομίες, παραβάσεις, αρπαχτές, κλοπές, αντικανονικότητες, παρατυπίες. Έλεος.

@

Εσυ να πας στην Β. Κορεα που δεν εχει ελευθερους επαγγελματιες. Κατα τα αλλα δουλεια του κρατους ειναι να βαζει το θεσμικο πλαισιο και να βαζει λουκετο σε οσους παρανομουν και οχι να το παιζει επιχειριματιας.

αυτός είναι καφές

Νοθευμένη βενζινη βάζεις 10 ευρώ και δεν ανεβαίνει φόροι και άλλα τελικά παράτας το αυτοκίνητο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης