Τουλάχιστον 3 στους 10 μένουν εκτός του νέου νόμου «Κατσέλη»

td55dfw

«Ό,τι έχει γράψει το κοντέρ» και όχι «καθαρά» 130.000 ευρώ υπόλοιπο χωρίς πανωτόκια, λένε τώρα τραπεζίτες -Περιμένει την απάντηση των θεσμών η κυβέρνηση

Με το επιχείρημα προς τους δανειστές ότι -παρά τα περί «90% κάλυψης» που διαρρέονταν τις προηγούμενες μέρες- τελικά λιγότεροι από 7 στους 10 «κόκκινους δανειολήπτες», θα καλύπτονται από το νέο σύστημα προστασίας της α΄κατοικίας, η κυβέρνηση αναμένει πλέον από μέρα σε μέρα την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών για την πρόταση την οποία συμφώνησε με τους Έλληνες τραπεζίτες.

Κορυφαίος τραπεζικός παράγων που συνδιαμόρφωσε με την κυβέρνηση το διάδοχο σχήμα του ν.Κατσέλη, έλεγε στο newmoney.gr ότι θα καλύπτει «πολύ πιο κάτω» από το 83% ή 85% των δανειοληπτών. Καθώς μάλιστα άλλη τραπεζική πηγή έλεγε πως οι στρατηγικοί κακοπληρωτές λογίζονται «οι 3 στους 10», τότε διαφαίνεται ότι το νέο σχήμα στοχεύει να καλύψει έως το 70% το πολύ, όσων έως σήμερα μπορούσαν να κάνουν χρήση της προστασίας του ν.Κατσέλη.

Το… «κοντέρ»!

Η κοινή πρόταση κυβέρνησης και τραπεζών προβλέπει ότι το υπόλοιπο της οφειλής του δανειολήπτη που ζητά να τύχει προστασίας με το νέο σύστημα, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.

Αυτός ο “ κόφτης” όμως, κρύβει και κάποια μυστικά. Κυβερνητικές αλλά και τραπεζικές πηγές έλεγαν μέχρι την περασμένη Πέμπτη το βράδυ ότι το ποσό θα λαμβάνεται υπόψην “καθαρό”, χωρίς προσαυξησεις και τόκους!

Αν και πολύ καλό, ίσως δεν αποδειχθεί αληθινό, αφού ο τραπεζικός παράγοντας που συνδιαμόρφωσε το νέο πλαίσιο και έζησε από μέσα τις κρίσιμες συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, διέψευδε την επίσημη εκδοχή!

Σε συνομιλία του, όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει πώς θα υπολογιστούν και θα διαχωριστούν οι συμβατικές υποχρεώσεις (τόκοι κλπ) από το πραγματικό υπόλοιπο οφειλής, απαντούσε «όχι, ισχύει ό,τι έχει γράψει το κοντέρ»!

Παρέπεμπε δηλαδή στο συνολικό υπόλοιπο οφειλής, μαζί και με τους τόκους!

Οι παγίδες

Για άλλη μια φορά «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και, ειδικότερα, στους διάφορους «κόφτες» που βάζει για την α’ κατοικία. Το μεγάλο όφελος για τις ελληνικές τράπεζες που θα στηρίξουν το σχέδιο που κατατέθηκε προς έγκριση στις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, είναι ότι για την προστασία του δανειολήπτη δεν θα παίζουν πια ρόλο τα δικαστήρια και οι δικηγόροι, αλλά τα εισοδηματικά, περιουσιακά και φορολογικά στοιχεία που θα αποκαλύπτει ο ίδιος ο δανειολήπτης, την στιγμή που κάνει την αίτησή του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. «Είναι ένας έντιμος συμβιβασμός» όπως λέει ο ίδιος τραπεζικός παράγων.
Αν και δεν έχουν υπάρξει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες της ρύθμισης, ανακύπτουν και άλλες «γκρίζες ζώνες» της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζιτών:

1. Τα νέα όρια προστασίας θα καλύψουν και μικρομεσαίους, έχουν λάβει επαγγελματικά δάνεια βάζοντας εγγύηση την κύρια κατοικίας τους. Ωστόσο στο όριο των 130.000 θα περιλαμβάνονται και όλα τα άλλα δάνεια που τυχόν έχει ο ίδιος λάβει, δηλαδή και στεγαστικά και καταναλωτικά. Ενώ δηλαδή ως τώρα ο ν.Κατσέλη εξέταζε όριο αξίας της κατοικίας, τώρα εξετάζεται το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου. Και αν προστεθούν «πανωτόκια» και τα ανεξόφλητα υπόλοιπα από όλα ανεξαιρέτως τα άλλα δάνεια που έχει λάβει όποιος ζητά την προστασία, μπορεί τα 130.000 ευρώ να αποδειχθούν και λίγα, αφήνοντας εκτός ρύθμισης πολλούς.

2. Κυβερνητικές πηγές λένε πως συμφωνήθηκε ότι η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ για τρίτεκνους- πολύτεκνους, αλλά λιγότερα για άγαμους κλπ (από 150.000 ευρώ ενδεχομένως). Αυτομάτως δηλαδή, μειώθηκε από 180-280 χιλιάδες σε περίπου 150 –250 χιλιάδες ευρώ, το προστατευόμενο όριο αξίας της κατοικίας. Ωστόσο αποτελεί έκπληξη ότι συμφωνήθηκε η αντικειμενική, ενώ αρμόδιες πηγές της κυβέρνησης επέμεναν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι βάση θα είναι η εμπορική αξία, όπως την υπολογίζουν οι τράπεζες! Σε άλλες περιπτώσεις πάντως, μπορεί να αποδειχθεί θετικό όπου η αντικειμενική είναι υψηλότερη από την εμπορική, σε άλλες όμως όχι. Επιπλέον, δεν διευκρινίζεται εάν κριτήριο θα είναι η εκάστοτε αντικειμενική τιμή που ισχύει την στιγμή υποβολής της αίτησης, ούτε εάν τελικώς τον Ιούνιο θα αλλάξουνε ξανά, όπως αποτελεί δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών.

3. Διευκρινίσεις αναμένονται και ως προς τα εισοδηματικά όρια. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι θα ξεκινάνε από τις 12.500 ευρώ για άγαμο και θα φτάνουν έως τις 36.000 ευρώ για τρίτεκνες- πολύτεκνες οικογένειες, αντί 41.000 ευρώ που ισχύει με τον ν.Κατσέλη. Σε τέτοια περίπτωση θα προκύπτει αυτομάτως και πάλι νέα μείωση των δικαιούχων.

Σε κάθε περίπτωση, ο δανειολήπτης θα δηλώνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ότι συναινεί πως αίρεται το φορολογικό και τραπεζικό απόρρητο. Οι τράπεζες θα γνωρίζουν έτσι πόσα έχει αλλά και πού τα έχει. Λόγω της διεθνούς συνεργασίας της ΑΑΔΕ με φορολογικούς «παραδείσους» που πιέζονται από τον ΟΟΣΑ και την FATF να δίνουν στοιχεία στην Ελλάδα, αν αποκαλυφθεί έστω και ένα σεντ τόκων από καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν έχουν δηλωθεί, θα χάνεται η προστασία. Επίσης εάν μεταβληθεί η σημερινή κατάσταση του δανειολήπτη προς το καλύτερο (πχ εξεύρεση εργασία, απόκτηση ακινήτων κλπ) θα πρέπει να το δηλώνει αμέσως για να αλλάξει και η ρύθμιση. Μένει να φανεί αν θα μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο στα χρόνια που απομένουν έως την εξόφληση, δηλαδή να μπορεί να ζητάει και ευνοϊκότερη ρύθμιση σε περίπτωση που η οικονομική του κατάσταση επιδεινωθεί (πχ χάσει τη δουλειά του κλπ).

“Κούρεμα” υπολοίπου θα γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι ο λόγος αξία ακινήτου/ υπόλοιπο οφειλής θα υπερβαίνει το 1:1,2. Θα γίνεται όμως στο τέλος του κάθε έτους (ή στο τέλος της περιόδου εξόφλησης ολόκληρου του δανείου, σύμφωνα με άλλες πηγές) εν είδει επιβράβευσης. Όσον αφορά, δε, στο “άπλωμα” των δόσεων σε βάθος χρόνου, ο ορίζοντας θα φτάνει στην 25ετία αλλά με ηλικιακά κριτήρια (με όριο το 80ο έτος). Το επιτόκιο εξυπηρέτησης των ρυθμισμένων δόσεων θα είναι το Euribor + 2%.

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Σταθης

Να τα πάρουν απ' τις λίστες Λαγκάρντ,τις οφσορ,τους λογαριασμούς στην Ελβετία και απ' τα λαμόγια που έφαγαν δισεκατομμύρια

.........

Προ διετίας είδη ο Μουζαλας είχε πει ότι το κράτος έχει διαθέσει τριάντα χιλιάδες διαμερίσματα σε λαθρομετανάστες δωρεάν φυσικά.Και είχε πει ότι στόχος είναι τα επόμενα χρόνια αυτά να γίνουν εκατόν πενήντα χιλιάδες.Γι αυτό καταργούν τον νόμο Κατσέλη ακριβώς τόσοι άνθρωποι αναμένεται να χάσουν τα σπίτια τους Απ' την αρχή ήτανε σχέδιο.Πρωτα τους οδηγούμε στην οικονομική εξάντληση ώστε να μη μπορούν να πληρώσουν και μετά τα παίρνουμε και τα δίνουμε δωρεάν στους λαθρομετανάστες ψηφοφόρους μας

Μενιος

Κανένα σπίτι στα χέρια Ελλαδίτη!!!Μόνο στα χέρια λαθρομετανάστη με εντολή Σόρος και χρήματα του κράτους.Για εκεί λεφτά υπάρχουν......

Ουστ

Άλλο ένα επίτευγμα του Πινόκιο!!!Αφού επί ημερών του κάηκαν 100 άνθρωποι,πνηγηκαν άλλοι 30,ξεπουλήθηκε η Μακεδονία,πλημμύρισε η χώρα λαθρομετανάστες,διπλασιάστηκαν τα διόδια,η δωρεάν υγεία αποτελεί αμεκδοτο,τώρα καταργεί και το μόνο φιλολαϊκό μέτρο που υπήρξε στα δέκα μνημόνιακα χρόνια τον ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ!!!!!Αυτόν που σταμάτησε κάπως τις αυτοκτονίες και έσωσε από δυστυχία χιλιάδες απλούς ανθρώπους.Ο Πινόκιο είναι ο χειρότερος εφιάλτης που μπορούσε να υπάρξει.Το πρόθυμο παιδί του Σόρος αδίστακτος και ικανός να ψηφίσει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της θητείας του όπως και θα γίνει δυστυχώς τελικα.....

Antonis

Προσοχή στα κατευθυνόμενα άρθρα. Για τους ψαγμένους αναφέρομαι σε δημόσιο αρθρογράφο του ΑΠΕ από όπου αντλούν πολλοί ιστότοποι χωρίς να συμβουλεύονται νομικούς τα τσιτάτα που αναρτεί και που εκπορεύονται από συγκεκριμένους τραπεζικούς κύκλους. Ομοίως, μεγάλη επιφυλακτικότητα στις δημοσίευσεις της κας Ε****** Τζ****** της "Καθημερινής" που ούτε λίγο ούτε πολύ διατυμπανίζει πως έφτασε το τέλος των δανειοληπτών και δη εκείνων που έχουν από καιρού προσφύγει στο ν.Κατσέλη.

Αρης

Η φασιστερα καταργεί το νόμο Κατσέλη που φτιάξανε οι "μνημονιακοι"και σώθηκε ο κοσμακης απ' την αυτοκτονία και δεν έμειναν παιδιά στο δρομο.Και τη στιγμή που ούτε μισθοί αυξήθηκαν ούτε ένα μέτρο λιτοτητας(ΕΝΦΙΑ, πανάκριβα καύσιμα,πανακριβη θέρμανση χωρίς επίδομα,πανακριβη και μη δωρεάν υγεια,πανάκριβα προϊόντα λόγω φόρων κτλ)δεν καταργήθηκε,στέλνει στο απόσπασμα τον τραπεζιτών χιλιάδες οικογένειες αφού στο νέο πλαίσιο δεν θα χωράει σχεδον καμία οικογένεια της μεσαίας προς χαμηλής τάξης!!!Να τους χαίρεστε!

ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΡ. 18/02/2019, 11:09 Επειδή, ως συνήθως πολλά κυκλοφορούν ανερυθρίαστα στο βωμό επικοινωνιακών σκοπιμοιτήτων να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις -οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν λάβει και προσωρινά εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις και ως αιτήσεις έχουν κατατεθεί όταν σε ισχύ υφίστατο έτερο (ευνοϊκότερο) πλαίσιο προστασίας από ότι προβλέπεται με το διάδοχο καθεστώς- Θα πρέπει από καθαρά νομική αλλά και συνταγματική προσέγγιση να τονιστεί πως κάθε σκέψη αναδρομικής μετάπτωσής των υφιστάμενων αιτήσεων με ημερομηνία προς εκδίκαση σε τυχόν νέες διατάξεις, όπως λ.χ. αυτόματου αποκλεισμού με νέα κριτήρια αλλά και υποχρεωτική ένταξη σε πλατφόρμες εξωδικαστικού συμβιβασμού κ.λπ. δεν ευσταθεί! Η συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών (αριθμεί κατά προσέγγιση τους 135.000 σε ένα "κόκκινο σύνολο άνω των 450.000) δεν μπορεί να χάνει την αυτοδίκαιη προστασία που προβλέπει ο νόμος Κατσέλη ως ισχύει». (Πρακτικά αυτή μεταφράζεται στην προστασία που εξασφαλίζει ο οφειλέτης από τη στιγμή που υποβάλλει αίτηση ένταξης στο ν. 3869/2010 και ισχυροποιείται μετά από την έκδοση προσωρινής διαταγής). Υπογραμμίζεται πως εφόσον ο -Χ- οφειλέτης, έχει περάσει ήδη από την πρώτη ακρόαση, ΔΕΝ μπορεί κανείς να παρεμβαίνει». Ορθώς, έγκριτοι συνάδελφοι -ακόμα και εκείνοι που διαχειρίζονται αποκλειστικά κόκκινα χαρτοφυλάκεια των τραπεζών- υπογραμμίζουν πως η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη δικαστική και σαφώς, τυχόν νέες στοχεύσεις της ΔΕΝ μπορεί να διασαλεύουν την καθεστυκία συνταγματική τάξη. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την επίλυση της διαφοράς του τον -Χ- χρόνο με τις -Ψ- διατάξεις να καταλήγει να αντιμετωπίζει δυσμενέστερες κατά την εξέταση της περίπτωσής του!

Άστεγος

Οι οφειλές για δάνεια, εισφορές, φόρους, τέλη, πρόστιμα, λογαριασμούς, μισθούς, μεροκάματα κλπ, πρέπει να πληρώνονται μέσω πώλησης περιουσιών υπόχρεων, όπως εξοχικά σπίτια, δευτερεύουσες κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, ξενοδοχεία, οικόπεδα, αγροκτήματα, εργοστάσια, βιοτεχνίες, οχήματα, σκάφη κλπ.

ΣΤΑΥΡΟΣ

Ρε φίλε, αυτά που αναφέρεις ούτως ή άλλως ρευστοποιούνται μέσω του συνδίκου πτωχέσευως όταν βγαίνει απόφαση του ν.Κατσέλη. Πού είδατε ρε να χαρίζονται σπίτια; Μόνη περίπτωση να σωθεί πλην της πρώτης κατοικίας και κάτι ακόμα, είτε να μην έχει αξία (ομιλούμε για κάτι αγροτεμάχια στα γκράβαρα) ή να παράγει έσοδο το οποίο στο σύνολό του να πηγαίνει στις δόσεις που ορίζονται από την όποιαν απόφαση.

Διανομέας

Σταύρο μου υποθήκη-εγγύηση για στεγαστικό δάνειο είναι η πρώτη κατοικία που προστατεύεται, επομένως τις υπόλοιπες περιουσίες να πάρουν τράπεζες-κράτος από τους οφειλέτες για χρέη αν δεν πληρώνουν υποχρεώσεις.

Δανειολήπτης

Ρε φίλε κανείς δεν υποστηρίζει κάτι άλλο. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ πιο πάνω περιγράφει γλαφυρά μια κατάσταση. Είμαι στο ν.Κατσέλη, η απόφαση που έχω λάβει πλέον είναι τελεσίδικη και για την ιστορία, είχα περιουσία όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι σε ίδια θέση και η έδρα ορθώς με τον ορισμό συνδίκου ρευστοποίησε δύο δευτερεύουσες, εξαίρεσε ένα ευτελούς αξίας αγροτεμάχια και προστάτεψε το σπίτι μου έναντι του μικρού υπολοίπου που έμενε. Δεκάδες οι αντίστοιχες περιπτώσεις. Μην ψάχνετε "τρακατζήδες" στο ν.Κατσέλη. Αν θέλετε να βρείτε τέτοιους αναζητήστε τον κανονικό πτωχευτικό κώδικα, το άρθρο 99, τις "πιστωλισμένες εισηγμένες", τις κλεφτομπανκς που μέσω μόχλευσης και όχι αληθινών κεφαλαίων παράγουν εικονικό (λογιστικό χρήμα) και σε κάθε αστοχία τους τυγχάνουν παράνομης οικονομικής ενίσχυσης, τα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, τους Πολάκηδες και γενικά τους πολιτικούς σε -άκης, και το πλέον ειρωνικά τις ευγενείς μάζες των Ρομά και των λαθρο-εποίκων που ξεδοντιάζουν τα κοινωνικά προγράμματα. Για την ιστορία περισσότεροι των 30.000 λαθρο-εποίκων έχουν 400 ευρώ το άτομο το μήνα και περίπου 22.000 έχουν ήδη κανονική φιλοξενία σε ακίνητα δωρεάν. Ο κακός ο δήθεν "τράκας" δανειολήπτης ενόχλησε κάποιους.... Τι να πω ρε φίλε;

C.Koukas

Το σχέδιο ως διαρρέει αφορά σε συνολικό όριο 130.000 ευρώ το οποίο και θα περιλαμβάνει όλα τα άλλα δάνεια που τυχόν έχει ο ίδιος δανειολήπτης λάβει, δηλαδή και στεγαστικά και καταναλωτικά. Επίσης, στο συνολικό αυτό ποσό θα περιλαμβάνονται και προσαυξησεις και τόκοι! Κυοφορείται, λοιπόν, πως οδεύουμε για ουσιαστική -σχεδόν πλήρη- κατάργηση του πτωχευτικού δικαίου των ιδιωτών. Άλλος ένας αναχρονισμός των αριστερών προοδευτικών της "Black Rock" και των Offshore... ΥΓ: Όσα διατυπώνονται σε όμορα thread του ΠΘ, προφανώς από νομικούς συναδέλφους σχετικά με τη ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της αναδρομικότητας που επιθυμεί η κυβέρνηση cartoon να εισάγει με βρίσκουν από νομικής άποψης σύμφωνο. Δεν μπορεί δηλαδή να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη υπό άλλο, σχετικά ευνοϊκό νομικό καθεστώς, κάποιος πολίτης και ο ίδιος να δικάζεται με εντελώς άλλο και καταφανέστατα άκρως επιβαρυντικό για τον ίδιο νομικό πλαίσιο. Περαιτέρω, δε νοείται νομοθετική ρύθμιση να έρχεται και να αλλοιώνει το χαρακτήρα ήδη υφιστάμενης δικαστικής ρύθμισης (έστω και στη μορφή της προσωρινής διαταγής). Και έως τώρα δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για μεταβατικές διατάξεις, ενώ καταγράφεται μια απαράδεκτη στόχευση κατάργησης του φυσικού δικαστή! Ειλικρινά, βιώνουμε καινοφανή πράγματα!

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...ο φυσικός δικαστής θα το παίξει κουβαρντάς.Μήπως πρόκειται να τα πληρώσει από την τσέπη του;Εμείς οι άλλοι θα τα πληρώσουμε. Και απορώ για την απαίτηση που έχετε μερικοί, να σας χαρίσουμε σπίτια,λες και δεν ξέρατε τι κάνατε όταν υπογράφατε για το δάνειο και τι συνέπειες θα είχε η τυχόν μη εξυπηρέτηση του... Οι ενοικιασταί,που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να καταβάλουν το ενοίκιο είναι σε καλύτερη κατάσταση, στατιστικά ,από τους έχοντες λάβει δάνειο;Οχι βέβαια.Γιατί δε δίνουν το σπίτι λοιπόν οι δανεισθέντες,στην Τράπεζα,και να έλθουν στην Κυψέλη και στα Πατήσια να νοικιάσουν ένα διαμερισματάκι να πορευτούν;Με 2-3 κατοστάρικα μια χαρά θα τη βολέψουν. Η γουστάρουν μαιζονέτα μόνον;

Ουστ

Εσένα τα δις που φάγανε τα λαμόγια δε σε πειράζουν τα σπίτια που πήρε ο κόσμος πριν την κρίση και μετά καταστράφηκε σε πειράζουν.Ποσους θες να αυτοκτονήσουν επειδή εσύ ήσουν έξυπνος και δεν πήρες σπίτι θα μας πεις;

@ουστ

Εδώ Πατήσια. Για μισό ρε υποψήφιε αυτόχειρα. Σου είπε ο μπεραιώτης από πάνω να αφήσεις τα προάστια και να έρθεις παρεού στα Πατήσια. Δεν νομίζω να σου είπε να φουντάρεις από το ρετιρέ. Τώρα αν για σένα η μετακόμιση στα Πατήσια σημαίνει φούντο, δικό σου καπέλο.

ΣΤΑΥΡΟΣ

@Πειραιώτης μαουνιέρης Θα είχε αξία ο διάλογος μαζί σας εάν είχατε νομική συγκρότηση. Ελπίζω μόνο να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τη βάσανο ποτέ είτε της Αστικής, είτε της Ποινικής, είτε της Διοικητικής Δικαιοσύνης γιατί με το οπαδικό σας ύφος είσθε χαμένος από χέρι.

@ΣΤΑΥΡΟΣ

Τα αναλύετε υπέροχα αγαπητέ. Όπως ακριβώς είναι. Η "αδέκαστη" δικαιοσύνη κρίνει τους πολίτες ανάλογα με το αν είναι οπαδοί ή με το αν έχουν νομική συγκρότηση. Που χρόνος για εξέταση των πραγματικών περιστατικών από τους "λειτουργούς". Ευχαριστούμε για την αποτύπωση της πικρής αλήθειας.

Αγύριγο κεφάλι

Και ΠΟΛΛΟΙ είναι οι ...3 στους 10 που την σκαπουλάρουν!..___________Πήραν "ΔΑΝΕΙΟ" γιά καινούργιο σπίτι; _______Να μου πουν το ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ το ..."Δάνειο" τους και φυσικά το (ΞΕΝΟ, δηλ. ανήκοντος στον λαό που τους το πληρώνει) Σπίτι "τους"!..__________Να μου πουν μόνο αυτό!_______Και ύστερα ας ...το κρατήσουν το σπίτι "τους"!..

Μαλλον

Πρέπει να πας σε κάποιον ειδικό. Δεν είναι ντροπή να ζητήσεις βοήθεια.

ΕΣΥ

Το δάνειο θα το πληρώσεις εσύ που είσαι και κηφηνας και ζεις παρασιτικά

Γιατί δεν ρωτάς καλύτερα τον Αλέξη

Που βασικό τους προεκλογικό σύνθημα ήταν <<κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη..>>

Ουστ

Να μου πεις εσύ ποιος θα πληρώσει τα δάνεια που πήρανε τα κοματοσκυλα,οι καναλάρχες,οι μεγαλοεργολαβοι,τα Γκόλντεν μπόι των τραπεζών και όλοι αυτοί βγάλανε 600 δις στην Ελβετία που φυσικά καμι; Κυβέρνηση δεν ασχολείστε.Γι αυτά τσικουδιά.Τα σπίτια του κοσμακης σας φταίνε λαμογια

Μανος

Εσύ ο Σόρος κι ο Πολακης

Μπα

Το 50% το πολυ των δανειοληπτών να υπάγεται σε αυτές τις προϋποθέσεις. Εγώ δηλαδή που πήρα εκατό χιλιάδες στεγαστικό για 30 χρόνια, πλήρωνα για 11 χρόνια κανονικά, μετά έκανα 3 ρυθμίσεις, δεν ήταν όμως λογικές από τις τράπεζες και δεν μπόρεσα να αναπεξελθω και σήμερα που μιλάμε με τόκους και πανωτόκια στο ίντερνετ Μπανκινγκ φαίνεται να χρωστάω 129 χιλιάδες τετρακόσια εβδομήντα ευρώ. Μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος και να ανοίξει η εφαρμογή οι τόκοι θα πάνε το ποσό πάνω από τις 130 χιλιάδες. Οπότε τζίφος. Είναι δεκάδες χιλιάδες σε αυτή την κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα μας προστάτευε από τους τραπεζίτες υποτίθεται.

Αν δέν μπορείς

Νά ανταπεξέλθεις στίς δανειακές σου υποχρεώσεις, πούλα το καί πήγαινε στό ενοίκιο. Γιατί νά πληρώσουμε εμείς τό "μάρμαρο" σου;

ΕΕ

μπορεί να το πουλήσει ενω ειναι σε δανεισμό>>>> η παράδοση ακίνητου γιατί δεν παίζει ως σενάριο π.χ. ... οεο

Ουστ

Εσύ πλήρωνε τα δάνεια του Πολακη πρωτα

ΤΑΚΗΣ

Εγώ γιατί να πληρώνω τα πάκια και τους δημόσιους κοπρίτες;

Αγαπητέ

Το ότι πλήρωνα 494 ευρώ τον μήνα για 11 χρόνια, δηλαδή περιπου πεντέμιση χιλιάδες τον χρόνο οπότε εξήντα χιλιάδες σε αυτά τα 11 χρόνια (από τα εκατό χιλιάρικα που πηρα) όπως και κάνα εννέα χιλιάδες όταν ήμουνα σε ρυθμίσεις (δηλαδή εξήντα εννέα χιλιάρικα συνολικα) και ότι το δάνειο μου είναι Τώρα στις 130 χιλιάδες και αυξάνονται ιλιγγιωδος δεν σου κάνει εντυπωση; είσαι σίγουρος ότι έτσι βγαίνει ζημιωμενη η τράπεζα και θα τα φορτωθεις εσυ; το 70% του κεφαλαίου το πλήρωσα και χρωστάω περισσότερα από ότι είχα δανειστεί. Θα εκπληστηριασουν λοιπόν το σπίτι μου ενώ πήραν το 70% , θα βγάλουν και κέρδος και παρόλα αυτά θα συνεχίσω να χρωστάω και ότι θα μου φορτώσουν την διαφορά του δανείου από το ποσό του πλειστηριασμού. Μαζί και με τα υπέρογκα δικαστικά έξοδα (της τράπεζας που θα φορτωθούν σε εμένα σύμφωνα με τον ΚΠολΔ θα χρωστάω πάλι τουλάχιστον εκατό χιλιάδες ευρώ έχοντας χάσει και το σπίτι. Αυτό ξεπερνάει τα όρια της τοκογλυφίας και πάει στα όρια της ληστείας αγαπητέ

Candyman

Ρε θύμα, οι τράπεζες πουλάνε τα δάνεια σε funds στο 1/100 και πολλές φορές στο 1/1000 της αξίας τους. Γιατί δεν δίνουν την δυνατότητα στον δανειζόμενο να το αγοράσει ο ίδιος; 100 χρόνια να σκέφτεσαι απάντηση δεν θα βρεις σε αυτο, γιατί είσαι πιο μπετός και απο τα ντουβάρια. Πηγαίνετε να μάθετε τι εστί μόχλευση κεφαλαίων πρώτα, που μιλάτε και για τραπεζικά δάνεια ρε άσχετοι. Αϊντε να τυλίξετε κανα δίπιτο.

George

Τι δάνειο ακριβώς ήταν αυτό? Γιατί πριν 11 χρόνια, 100 χιλιάρικα για 30 χρόνια με κάτω από 5% επιτόκιο που απαιτείται για να έχεις τέτοια δόση, μου κάνει για δάνειο σε ξένο νόμισμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

platforma-axtsioglou-dyo

Η ηλεκτρονική αίτηση θα γίνεται αρχικώς στον ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς, όπου λαμβάνει χώρα ο εθελοντικός επανυπολογισμός, και ακολούθως η διαδικασία θα συνεχίζεται ηλεκτρονικά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την επιλογή των δόσεων

1