Σι Τζινπίγνκ: Ο προστατευτισμός είναι «καταδικασμένος σε αποτυχία»

Xi_Jinping

Ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε ότι οι απόπειρες να εγερθούν τείχη αντίκεινται στους νόμους της οικονομίας - «Ουδείς βγαίνει κερδισμένος από τις συγκρούσεις»

Αιχμές κατά των ΗΠΑ άφησε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, από το βήμα της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στο Πορτ Μόρεσμπι, στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Ο Σι τόνισε ότι οι πρακτικές του προστατευτισμού αντανακλούν μια βραχυπρόθεσμη προσέγγιση στα εμπορικά ζητήματα και είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

«Οι απόπειρες να εγερθούν τείχη και να διαρραγούν στενές οικονομικές σχέσεις αντίκεινται στους νόμους της οικονομίας και στην αίσθηση της ιστορίας. Είναι μια προσέγγιση βραχυπρόθεσμη και καταδικασμένη σε αποτυχία», είπε ο Κινέζος πρόεδρος.

Η παρέμβαση του Σι Τζινπίνγκ γίνεται σε μία περίοδο που Πεκίονο και ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη σε διένεξη για ζητήματα εμπορίου, ενώ το τελετυαίο διάστημα, οι δύο χώρες έχουν επιβάλλει αμοιβαίους τελωνειακούς δασμούς.

«Η ιστορία διδάσκει ότι κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από τη σύγκρουση, είτε παίρνει τη μορφή ενός ψυχρού πολέμου, τη μορφή ενός θερμού πολέμου, ή του εμπορικού πολέμου», σημείωσε ο Σι , επαναλαμβάνοντας την κινεζική θέση.

Ακόμη, ο Σι υπερασπίστηκε το τιτάνιο πρόγραμμα επενδύσεων στην Ευρασία, στους λεγόμενους «δρόμους του μεταξιού», που το Πεκίνο αποκαλεί «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», διαβεβαιώνοντας ότι δεν αποτελεί «παγίδα».

«Δεν έχει σκοπό να υπηρετήσει καμία κρυμμένη γεωπολιτική ατζέντα, δεν στρέφεται εναντίον κανενός και δεν αποκλείει κανέναν (...) δεν είναι μια παγίδα, όπως το παρουσιάζουν ορισμένοι», τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ioannis

Ε, τότε να άρει πρώτος τα capital controls στις εξαγωγές συναλλάγματος από τη χώρα του. Τι περιμένει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stath-pan_main02

Αμφιβολία «σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους» εκφράζουν οι ορκωτοί λογιστές της Ernst & Young - ΝΔ: Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ  - Νέα «βουτιά» στη μετοχή  της Επιχείρησης

110