Σι Τζινπίγνκ: Ο προστατευτισμός είναι «καταδικασμένος σε αποτυχία»

Σι Τζινπίγνκ: Ο προστατευτισμός είναι «καταδικασμένος σε αποτυχία»

Ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε ότι οι απόπειρες να εγερθούν τείχη αντίκεινται στους νόμους της οικονομίας - «Ουδείς βγαίνει κερδισμένος από τις συγκρούσεις»

Xi_Jinping
Αιχμές κατά των ΗΠΑ άφησε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, από το βήμα της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στο Πορτ Μόρεσμπι, στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Ο Σι τόνισε ότι οι πρακτικές του προστατευτισμού αντανακλούν μια βραχυπρόθεσμη προσέγγιση στα εμπορικά ζητήματα και είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

«Οι απόπειρες να εγερθούν τείχη και να διαρραγούν στενές οικονομικές σχέσεις αντίκεινται στους νόμους της οικονομίας και στην αίσθηση της ιστορίας. Είναι μια προσέγγιση βραχυπρόθεσμη και καταδικασμένη σε αποτυχία», είπε ο Κινέζος πρόεδρος.

Η παρέμβαση του Σι Τζινπίνγκ γίνεται σε μία περίοδο που Πεκίονο και ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη σε διένεξη για ζητήματα εμπορίου, ενώ το τελετυαίο διάστημα, οι δύο χώρες έχουν επιβάλλει αμοιβαίους τελωνειακούς δασμούς.

«Η ιστορία διδάσκει ότι κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από τη σύγκρουση, είτε παίρνει τη μορφή ενός ψυχρού πολέμου, τη μορφή ενός θερμού πολέμου, ή του εμπορικού πολέμου», σημείωσε ο Σι , επαναλαμβάνοντας την κινεζική θέση.

Ακόμη, ο Σι υπερασπίστηκε το τιτάνιο πρόγραμμα επενδύσεων στην Ευρασία, στους λεγόμενους «δρόμους του μεταξιού», που το Πεκίνο αποκαλεί «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», διαβεβαιώνοντας ότι δεν αποτελεί «παγίδα».

Κλείσιμο
«Δεν έχει σκοπό να υπηρετήσει καμία κρυμμένη γεωπολιτική ατζέντα, δεν στρέφεται εναντίον κανενός και δεν αποκλείει κανέναν (...) δεν είναι μια παγίδα, όπως το παρουσιάζουν ορισμένοι», τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης