Λεμέρ: Η ευρωζώνη δεν είναι προετοιμασμένη για νέα οικονομική κρίση

20123085

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε ότι η ευρωζώνη δεν είναι αρκετά προετοιμασμένη για να  αντιμετωπίσει μία νέα οικονομική κρίση – Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης από την Ιταλία στην υπόλοιπη ΕΕ 

Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης από τον προϋπολογισμό της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η ζώνη του ευρώ δεν είναι προετοιμασμένη αρκετά για να αντιμετωπίσει μία νέα οικονομική κρίση, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ στην εφημερίδα «Le Parisien.»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019, στις αρχές της εβδομάδας επικαλούμενη την παραβίαση των κανόνων δημοσίων δαπανών της ΕΕ, ενώ ζήτησε από την Ρώμη να καταθέσει ένα νέο προσχέδιο προϋπολογισμού μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Στην αντίθετη περίπτωση, η Ιταλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με πειθαρχικά μέτρα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν βλέπουμε κάποια μετάδοση της κρίσης στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να προσεγγίσει την Ιταλία. Ελπίζω ότι η Ιταλία θα ανταποκριθεί» δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα.

«Αλλά, είναι η ευρωζώνη επαρκώς εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση μιας νέας οικονομικής ή νομισματικής κρίσης; Η απάντησή μου, είναι όχι. Υπάρχει άμεση ανάγκη να κάνουμε ότι έχουμε προτείνει στους εταίρους μας, προκειμένου να έχουμε μία ισχυρή τραπεζική ένωση, αλλά κι έναν επενδυτικό προϋπολογισμό στην ζώνη του ευρώ», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oldcars

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγωγή κακοσυντηρημένων, παλιών αυτοκινήτων, με τους επιτήδειους εμπόρους να τρίβουν τα χέρια τους, μετά και την αναβολή των διατάξεων που -λογικά- θα έβαζαν φραγμό σε τέτοιες πρακτικές.

stournaras1

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει ταχύτατα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει προκειμένου να αντιμετωπιστεί, μεταξύ άλλων, η μείωση των επενδύσεων

5
4889679

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογραφούν ταυτόχρονα η διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρίας για το έργο, η συμφωνία μετόχων μεταξύ των εταιριών που συμμετέχουν σε αυτό και η συμφωνία για τη χρηματοδότησή του με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων