Υπουργός Οικονομικών Τουρκίας: Η χώρα δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ

720_194636_3d846e82dd-ba3d556f4e3c2117

«Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους με τη μείωση των δαπανών και την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων» υποστήριξε απευθυνόμενος σε επενδυτές ο υπουργός Οικονομικών Αλμπαϊράκ 

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε σήμερα πως η χώρα του κατανοεί πλήρως και αναγνωρίζει όλες τις εσωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει και θα βγει ισχυρότερη από την τρέχουσα αστάθεια.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε πως η Τουρκία ασχολείται αυτή τη στιγμή με την αντιμετώπιση της ανωμαλίας που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και πως ο τραπεζικός τομέας της είναι υγιής και ισχυρός.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία ουδέποτε εφάρμοσε μέτρα εκτός των αγορών και υπογράμμισε πως οι έλεγχοι κεφαλαίων δεν θα βρεθούν ποτέ στην ημερήσια διάταξη.

Πρόσθεσε πως η χώρα θα εφαρμόσει περαιτέρω δημοσιονομικούς περιορισμούς και θα επικεντρωθεί στην αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ευελιξία στην αγορά εργασίας αποτελούν επίσης προτεραιότητα, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Αλμπαϊράκ, η Τουρκία δεν σχεδιάζει να προσφύγει στη στήριξη του ΔΝΤ και θα επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο της μέσω της μείωσης των δαπανών. Θα επικεντρωθεί επίσης στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.

Ο τούρκος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία δεν θα διαστάσει να παράσχει υποστήριξη στον τραπεζικό τομέα και υποστήριξε πως δεν υπήρξαν τελευταία μεγάλες αναλήψεις από τις τράπεζες.

Ο Αλμπαϊράκ τόνισε επίσης πως η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και πως η μείωση του πληθωρισμού αποτελεί κορυφαία προτεταιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Αναμνησεις...

Κάτι μου θυμίζει αυτό σχετικά πρόσφατα... Τα ίδια δεν μας έλεγε και ο Τζέφρι? Σιγά μη βγουν να πουν οτι "παιδιά, ξέρετε, το Σαββάτο θα συναψουμε συμφωνία με το ΔΝΤ". Ούτε για ανέκδοτο δεν λέγεται!

Ελλην

Τα ιδια ελεγε και ο Γαπ μεχρι που πηγε στο Καστελοριζο. ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΟΙ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

planet

Ευτυχώς για μας είστε άχρηστος λαός οι Τούρκοι μπουνταλάδες και κουτοπόνηροι.

Γιώργος

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lignites

Μοντέλο Fraport στο διαγωνισμό για το λιγνίτη και τρεις υποψήφιους «μάρκαρε» χθες ο επικεφαλής της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι στην τελική κούρσα του διαγωνισμού που δρομολογείται (εάν δεν υπάρξει και άλλη παράταση) για τις 23 Ιανουαρίου θα συμμετέχουν τρία σχήματα: οι Τσέχοι της Seven Energy με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι Κινέζοι της CHN Energyμε τον όμιλο Κοπελούζο και η εταιρεία Μυτιληναίος.

akinito

Ανοικτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση ενός από τα πιο γνωστά κτίρια, ιδιοκτησίας της στο κέντρο της Αθήνας εκκινεί η Τράπεζα της Ελλάδος, εκμεταλλευόμενη και τη θετική συγκυρία του εγχώριου real estate και δη στην «καρδιά» της ελληνικής πρωτεύουσας.