Χρηματιστήριο: 7% απώλειες σε έξι συνεδριάσεις!

4332726

Η Αθήνα στην δίνη των αναδυόμενων αγορών – Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 707,77 μονάδες χάνοντας 1,74% 

Έξι στις έξι αρνητικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε πλέον η Αθήνα η οποία μαζί με την Ιταλία είναι οι δυο χρηματιστηριακές αγορές οι οποίες πλέον προβληματίζουν.

Οι ρευστοποιήσεις αποδίδονται στη αποχώρηση funds αναδυόμενων αγορών – ωστόσο πρέπει να συνυπολογίσει κανείς ότι τα funds αυτά δεν θα έφευγαν εάν υπήρχαν προοπτικές στην Ελλάδα. Μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, το αφήγημα της Ελλάδος είναι μηδενικό για να μην πούμε ανύπαρκτο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 707,77 μονάδες χάνοντας 1,74% και στις έξι τελευταίες συνεδριάσεις έχει απωλέσει 7%.
Η ελληνική αγορά σήμερα αν και προσπάθησε να σημειώσει έστω και οριακά κέρδη στην συνέχεια η αγορά πιέστηκε από τις ρυεστοποιήσεις funds αναδυόμενων αγορών, αλλά και από την αναδιάρθρωση του Δείκτη MSCI.

Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε στα 1,58 ευρώ με πτώση 1,25%. Βουτιά 3,31% για την Eurobank στα 0,7445 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,32 ευρώ. Με πτώση 0,58% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,238 ευρώ. Κέρδη 3,23% για την Motor Oil στα 19,80 ευρώ καθώς συνεχίζονται οι εισροές λόγω της ένταξης της μετοχής στον MSCI. Bουτιά 3,89% ο ΟΤΕ στα 10,38 ευρώ. Με πτώση 2,63% ο ΟΠΑΠ στα 9,055 ευρώ. Βουτιά 3,26% γα τον Μυτιληναίο στα 8 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 43,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα πακέτα ανήλθαν στα 1,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2