Χρηματιστήριο: Οριακή πτώση 0,20% - Απογοητευτική η εικόνα των συναλλαγών

Xrimatistirio-Athinas

Ο τζίρος, μετά βίας ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ, δείγμα της έλλειψης βάθους και αγοραστών - Ο Γενικός Δείκτης στις 747,04 μονάδες

Κλείσιμο κατά το δοκούν στην Αθήνα ή καλύτερα η αγορά κλείνει όπου θέλουν όλοι όσοι διαθέτουν τα κεφάλαια. Και σήμερα ήθελαν τις τράπεζες χαμηλότερα, όπως έδειξαν οι πράξεις πριν το κλείσιμο.

Η αγορά μέχρι πριν το κλείσιμο εμφάνιζε κέρδη και λίγα λεπτά αργότερα έκλεισε με οριακή πτώση 0,20% και τον Γενικό Δείκτη στις 747,04 μονάδες.

Στο τέλος οι τραπεζικές μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο και ορισμένες επιλεγμένες μη τραπεζικές του Ftse25 εμφάνισαν κέρδη.

Ο τζίρος, όμως, μετά βίας ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ ( 23 εκατ. ευρώ ), δείγμα της έλλειψης βάθους και αγοραστών.

Η πτώση των τραπεζικών μετοχών και η αδυναμία τους να διατηρηθούν όταν όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνεχίζουν αποτυπώνουν την αβεβαιότητα τόσο για το ελληνικό χρέος, όσο και την οικονομία.

Η μετοχή της Alpha bank έμεινε αμετάβλητη στα 1,90 ευρώ. Με πτώση 3,49% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,2602 ευρλ – ύστερα απο την ανακοίνωση του reverse split.

Με πτώση 0,36% για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,87 ευρώ- ενω λίγα λεπτά πριν εμφάνιζε κέρδη 3,99% !! Ράλι της μετοχής της ΔΕΗ 5,04% στα 1,918 ευρώ. Κέρδη 1,45% για τον Μυτιληναίο στα 8,42 ευρώ.

Κέρδη 2,28% για την μετοχή της Coca – cola στα 29,12 ευρώ. Κέρδη 2,46% για την μετοχή του ΑΔΜΗΕ στα 1,752 ευρώ. Ράλι 8,53 % για την μετοχή της Ικτίνος στα 4,96 ευρώ. Κέρδη 4,46% για την Τεχνική Ολυμπιακή στα 2,11 ευρώ. Με πτώση 3,48% η μετοχή της Intralot στα 0,86 ευρώ και 743 χιλ κομμάτια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stock_ex1

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,09% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 2,27% - «Sell-off» τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η ήδη αρνητική εικόνα των βασικών δεικτών επιδεινώθηκε από τις ανακοινώσεις για την εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο

2
airport

Στο κυνήγι των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων για σύντομες αποδράσεις στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό έχουν μπει οι Έλληνες, οι οποίοι φαίνεται ότι θα σπεύσουν και φέτος να αξιοποιήσουν την Βlack Friday, την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να εξασφαλίσουν υψηλές εκπτώσεις που, με βάση τα περυσινά στοιχεία της αντίστοιχης ημέρας, μπορεί να φθάνουν ακόμη και το 40%.

ems

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να εγκαταλείψει τα προγράμματα διάσωσης έπειτα από οκτώ χρόνια αποτελεί μεγάλη επιτυχία για μας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κάλιν Άνεφ Γιάνζε