CNBC: Η Ελλάδα πιστεύει σε συμφωνία για το χρέος, ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ

xreo_009

 Η Ελλάδα, φαίνεται να μην γνωρίζει τη μορφή που θα πάρουν τα μέτρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους


«Η ελληνική κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι οι κανονισμοί που αφορούν την αποπληρωμή του χρέους θα χαλαρώσουν αυτόν τον μήνα, παρά τα δημοσιεύματα ότι το ΔΝΤ δεν είναι πιθανό να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την Αθήνα» γράφει το αμερικανικό δίκτυο CNBC στην ιστοσελίδα του.

«Το γενικό κλίμα είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup του Ιουνίου» δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης στο CNBC, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Το Eurogroup, στη συνάντηση του Απριλίου, είχε ανακοινώσει ότι όλες οι τελικές λεπτομέρειες για το ελληνικό πρόγραμμα θα αποφασισθούν έως τις 21 Ιουνίου. Εντούτοις, με μόνο δύο βδομάδες να απομένουν μέχρι τότε, η Ελλάδα δεν γνωρίζει ακόμη τη μορφή που θα πάρουν τα μέτρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στον ρόλο που θα διαδραματίσει το ΔΝΤ, επισημαίνοντας τις δηλώσεις στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Ταμείο, Μ. Ψαλιδόπουλου, για πιθανή συμμετοχή του ως τεχνικού συμβούλου, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Απαιτείται δε, πολύς χρόνος να εγκριθεί οικονομική εκταμίευση και, καθώς οι μέρες περνούν, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μέχρι τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο.

Το CNBC κάνει, επίσης, αναφορά στο δημοσίευμα των FT ότι το κόμμα της A. Μέρκελ δεν εμμένει πλέον στη συμμετοχή του Ταμείου στην ελληνική υπόθεση. «Η σημασία της εμπλοκής του ΔΝΤ δεν αφορά την προτεινόμενη χρηματοδοτική του δέσμευση, η οποία ήταν περιορισμένη, αλλά την αξιοπιστία που θα προσέφερε στην Ελλάδα μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα και την επιστροφή της στις αγορές» σχολίασε, μέσω Email, η περιφερειακή διευθύντρια του Economist Intelligence Unit, Τζόαν Χέι.

«Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι οι επενδυτές δεν θα καθησυχαστούν από την ορθή πορεία των δημόσιων οικονομικών της χώρας, ούτε από το γεγονός ότι το χρέος είναι βιώσιμο χωρίς σημαντική ελάφρυνση. Μολονότι έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα», το ΔΝΤ επιθυμεί πιο δραστική επιμήκυνση λήξεων των ελληνικών ομολόγων και της περιόδου χάριτος» κατέληξε η Τζόαν Χέι. Εντούτοις, η Ελλάδα δεν φαίνεται να ανησυχεί πολύ για τη διάθεση κεφαλαίων από το ΔΝΤ, καθώς το κόστος δανεισμού είναι υψηλότερο σε σύγκριση με αυτό τη ευρωζώνης, ενώ το Eurogroup έχει επανειλημμένα διατυπώσει τη δέσμευσή του να χορηγήσει κάποια ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, καταλήγει το δημοσίευμα του CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli-follie

Αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο για την πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής της λειτουργίας εκπονεί η εταιρεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τη νέα αιτηση υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας 

komision_arthro

«Η εισήγηση που έγινε δεκτή αφορούσε την κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων», λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και συνεπώς το μέτρο καταργείται, δεν αναβάλλεται - Δεν υπήρξαν ενστάσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού του 2019 λένε οι ίδιες πηγές - Η τελική απόφαση αναμένεται στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου

182
apergia

Οι συνομιλίες ξεκινούν αύριο το μεσημέρι με την Συνομοσπονίδα να έχει αποφασίσει αποχή - Χαρακτηρίζει τον καθορισμό κατώτατου μισθού ως κατάλυση του δικαιώματος των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά και ελεύθερα