Spiegel: «Αν η Ελλάδα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός, η Ιταλία είναι η πυρηνική βόμβα»

spiegel

Το διάσημο περιοδικό γράφει γιατί «η επίθεση από τη Ρώμη είναι θρασύτερη και πιο επικίνδυνη»

«Στην πραγματικότητα η επίθεση από τη Ρώμη είναι θρασύτερη και πιο επικίνδυνη (ενν. από εκείνη της Ελλάδας). Είναι πιο επικίνδυνη, γιατί η Ιταλία, σε αντίθεση με την πολύ μικρότερη Ελλάδα, θα μπορούσε να στηριχθεί το πολύ για ένα-δύο χρόνια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Διάσωσης. Στη συνέχεια το ευρώ θα κυλούσε αναπόφευκτα σε μία κρίση, η οποία θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξή του, συμπαρασύροντας στην άβυσσο τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο. Αν η Ελλάδα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός, η Ιταλία είναι η πυρηνική βόμβα», γράφει το περιοδικό SPIEGEL κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ Ελλάδα και Ιταλίας.

«Επιπλέον», συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό, «η καμπάνια της Ρώμης διακρίνεται από ιδιαίτερη θρασύτητα. Η Ελλάδα ήταν μια φτωχή χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η οποία παρακάλεσε για βοήθεια σε ώρα ανάγκης. Αντιθέτως οι Ιταλοί διαθέτουν κατά μέσο όρο περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από τους Γερμανούς και είναι πολύ πλουσιότεροι από τους πολίτες της Λετονίας ή της Σλοβακίας- οι οποίοι όμως καλούνται να επωμισθούν το βάρος μιας φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα ωφελούσε κυρίως τους πλουσιότερους Ιταλούς. Εάν τελικά η νέα κυβέρνηση (της Ρώμης) περάσει αυτό που θέλει, θα καθιερώσει μια εξαιρετικά ύπουλη μορφή μεταφοράς πόρων στην Ευρώπη, από τους πιο φτωχούς στους πιο πλούσιους».

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ (85)

Παρατηρητης1

Βλεπω οτι σημερα γραφουν παρα πολλα ατομα που εχουν σπουδασει στο Ινστιντουτο Γκαιτε.

Είναι δυνατόν

να εμπιστευτεί η ανθρωπότητα τους απογόνους του Χίτλερ;

Παρατηρητης1

Καλυτερα τους απογονους το Σταλιν και Μαο να εμπιστευτει σωστα;

theokal

Οι Γερμανοί εκμεταλλεύονται τους πάντες ! Το έγραψα σε άλλο άρθρο αλλα και εδώ ταιριάζει γάντι. Αν εγώ συμφωνήσω να σου πουλάω πατάτες και εσύ να μου πουλάς αυτοκίνητα αλλά εσύ βγάλεις μια απόφαση πως εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω να σου πουλάω τις πατάτες μου ή καταστήσεις τις πατάτες μου ακριβές γιατί εσύ εισάγεις και πατάτες από τρίτες χώρες πχ Αίγυπτο ΑΛΛΑ εσύ να συνεχίζεις να πουλάς στη δική μου χώρα αυτοκίνητα και παράλληλα εμένα δεν μου επιτρέπεις να εισάγω αυτοκίνητα από τριτες χώρες πχ Κινα (όπως εσύ κάνεις με τις πατάτες) αυτό δεν είναι ο συνεταιρισμός της Ε.Ε. αλλά δουλοπαροικία. Τα προιόντα της Γερμανίας έχουν υπερισχύσει έναντι όλων πανευρωπαικά κερδίζουν από κάθε αναπτυξιακό έργο που γίνεται σ΄όλη την Ευρώπη , σχεδον κατ΄αποκλειστικότητα προμηθεύουν τους πάντες με ηλεκτρομηχανολογικούς εξοπλισμούς, τρένα, μετρό κλπ, στρατιωτικούς εξοπλισμούς, αεροπλάνα, πλοία, κερδίζουν καθημερινά -όταν οι άλλες χάνουν- απο την ετεροβαρή σε βάρος της Ε.Ε, εμπορική συμφωνία Ε.Ε-Κίνας. Η Ευρώπη εξάγει στην Κίνα προιόντα αξίας 10 ευρώ , τα 7 από τα 10 είναι Γερμανικά και απ την άλλη εισάγει (όλη η Ευρώπη) 20 από την Κίνα. Τα 20 όμως διαμοιράζονται σε όλη την Ευρώπη και της Γερμανίας της αντιστοιχούν βάσει πληθυσμού περίπου τα 4 από τα 20. Στην πραγματικότητα όμως λόγω παραγωγής που έχει η ίδια η Γερμανία, στην Γερμανία καταλήγουν μόνο τα 2 από τα 20. Αρα η Γερμανία στέλνει 7 στην Κίνα και πέρνει 2 από την Κίνα. Αυτό το status quo βολεύει αφάνταστα τους Γερμανούς και τους κάνει μονίμως πλουσιότερους, ιδιαίτερα σε βάρος των χωρών του νότου, που χάνουν από εμπορικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Κίνα. Οι χώρες του νότου πέφτουν σε ύφεση ενώ οι Γερμανοί αναπτύσσονται συνεχώς και η οικονομία τους τους επιτρέπει να "δανείζουν" με καταχρηστικούς όρους τους υπόλοιπους με αντάλλαγμα πόρους που θα δημιουργήσουν στους ίδιους μεγαλύτερη ανάπτυξη (πχ προνομιακά αεροδρόμια, ορυκτά, ΔΕΚΟ κλπ) και παράλληλα να κουνούν και το δάχτυλο στους τεμπέληδες νότιους.

@

ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ EYRO 5 KAI ΜΟΛΙΣ ΠΑΕΙ Η ΚΙΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ BAZOYN TO EYRO 6 ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΦΟΥ Π.Χ. Η ΦΕΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΕΝΕ ΛΕΥΚΑ ΤΥΡΙΑ ΩΣ ΦΕΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ!! ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΡΔΑ ΜΕΧΡΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΛΠ. ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΙΝΑ, ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΛΠ. ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑΔΑ (ΦΑΚΕΣ,ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ) ΚΛΠ. ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΚΕΙ!!

kyriakos

Το ευρώ είναι μια χαρά. Και θα γίνει ΑΚΟΜΑ καλύτερο αν διώξουμε τους Γερμανούς από το ευρώ.

W

Οι καμμενες, απο το ευρω, χωρες, ειναι ολες εκτος της Γερμανιας και των χωρων που βρισκονται στην ΕΕ, αλλα οχι στο ευρω. Παρατηρηστε τα στατιστικα των ΑΕΠ τους και θα καταλαβετε αμεσως, οτι η μονο η Γερμανια εχει οφελος απο το κοινο νομισμα. Απο κει και περα βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει. Κραταει ομηρους τις υπολοιπες χωρες μεσω της τρομοκρατιας της εξοδου και των ισχυρων ποινων που θα καταστρεψουν τις ηδη πληγωμενες οικονομιες τους. Αναμφιβολα με πολυ εξυπνο τροπο, καταφεραν οτι δεν καταφεραν τα τελευταια 100 χρονια. Να κυριαρχησουν. Ομως τα λαικιστικα και αντιευρωπαικα κομματα πολλαπλασιαζονται και μεγαλωνει η δυναμικη τους. Ομως τα πιο πκλλα απο αυτα, για να μην πω ολα, εχουν οικονομικη πολιτικη καφενειου. Γι αυτο και παρολο οτι νοιωηθουν την ανασα τους στις Βρυξελλες και στο Βερολινο, στην πραγματικοτητα, οχι μονο δεν ανυσηχουν, αλλα θα ηθελαν καποια απο αυτα τα κομματα να παρουν την εξουσια σε καποια χωρα γξια να δειχνουν επειτα τις συνεπειες. Συμπερασμα μου ειναι οτι το ευρω στο τελος θα διαλυθει, αλλα πρεπει να τρεξει πολυ νερο στο αυλακι ακομα.

@

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!!

GAME OVER

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ¨ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΘΕΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΝΑ ΚΑΤΣΤΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΕΥΘΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΙΝΟ ΧΡΕΟΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΔΗ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΕΥΡΩ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΟΜΑΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΛΟΓΩ ΝΟΤΟΥ!! ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ 1 ΠΡΟΣ 1 ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2015 ΑΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ "THATS IS GAME OVER"!!

kyriakos

Φίλτατε σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Σωστά αυτά που γράφεις αλλά ήθελα να μάθω αν αυτά που έγραψες προέρχονται από προσωπική εμπειρία δηλαδή αν έχεις ζήσει στη Γερμανία. Όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό (και δεν πήγε τυφλός και γύρισε πίσω τυφλας) ξέρει ότι αυτές οι περιγραφές είναι αληθινές. Δηλαδή η αξία τους έγκειται στο ότι είναι από τα μάτια και την ψυχή οξυδερκους ατόμου που έχει ζήσει στην Γερμανία. Αλλο οι περιγραφές που είναι από άτομο που τους κοιτάει ως παρατηρητής κι από μακριά, κι άλλο από ένα άτομο έχει ΔΕΙ την ψυχή τους.

Φίλε Κυριάκο

Θέλω να σου απαντήσω αντικειμενικά ,ψυχρά και τεχνοκρατικά. Δεν είμαι ψυχολόγος αναλυτής για να ξέρω τι ακριβώς μπορεί να έχει ένας λαός στην ψυχή του. Βλέπω όμως και κρίνω την πραγματικότητα, τα γεγονότα και τα αποτελέσματα. Θέλω να παρατηρήσω ότι το να κάνεις καλά τη δουλειά σου είναι σπουδαίο, αλλά δεν φτάνει για τα πραγματικά μέτρα που αφορούν πραγματικούς ανθρώπους. Οι Γερμανοί είναι πολύ καλοί για να συναρμολογούν και να εξελίσσουν Φολκσβάγκεν ή Μερσεντές. Καλλίτεροι από τους Έλληνες εργάτες. Μπράβο τους , αλλά υπάρχει και άλλο επίπεδο. Ο Έλληνας είναι πιο απείθαρχος, αλλά θα προτιμούσα για παράδειγμα Έλληνες στρατιώτες , αν είχε να κάνει με διαταγή "κάψτε αμάχους". Οι Έλληνες δεν θα πειθαρχούσαν νομίζω οι περισσότεροι. Οι Γερμανοί ξέρουμε τι κάνανε σε όλη την Ελλάδα. Δεν συνθηματολογώ μιλάω ψυχρά. Οι Έλληνες είναι καταλληλότεροι για καθηγητές ή ερευνητές. Δεν κάνουμε για διοίκηση , παράδειγμα το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο αν και συκοφαντημένο θα μπορούσε να ήταν καλλίτερο αν απαλλασσόταν από πολιτικάντηδες ξεπουλημένους. Ο κύριος Σταμάτης Κριμιζής π.χ. διέπρεψε στη NASA και παρολίγον να διασυρθεί απο τους πολιτικάντηδες εδώ. Επιμένω πάντως ότι την ενοποίηση της ευρώπης την καταστρέφει η Γερμανική ανικανότητα και ακαταλληλότητα εν προκειμένω. Δεν φτάνει για τέτοιο εγχείρημα το να κάνεις καλά τη δουλειά σου. Δεν καταλαβαίνουν τους άλλους. Όχι μόνο εμάς. Καταστρέφουν την Ελληνική μεσαία τάξη. Μα ο Έλληνας έτσι είναι. Θέλει το σπίτι του . Θέλει να σπουδάσει τα παιδιά του. Κάνει θυσίες για αυτά. Δεν είναι παραγωγικό το μίσος που μας έχουν από παλιά φυλαγμένο. Δεν τους αφήνει να δουν το πραγματικό τους συμφέρον. Δεν κάνουν για Ευρωπαική ηγεσία . Τζίφος. Το πληρώνουμε τώρα εμείς ακριβά, πάθαμε ιστορικών διαστάσεων οικονομική καταστροφή, αλλά θα το πληρώσουν και αυτοί νομίζω στο άμεσο μέλλον. Καλή τύχη σε όλους μας. Φιλικά Γιώργος Π.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Τρέχουν τα κουτάβια οι Έλληνες να υποστηρίξουν σαν τα 16χρονα οτιδήποτε μπορεί να ικανοποιήσει το ανώριμο θυμικό τους για τα επόμενα λεπτά. Η Ιταλία είναι σοβαρή χώρα και προφανώς ότι είναι να γίνει θα γίνει με διαφορετικό τρόπο και συμφωνίες προς όφελος του ευρώ και της ΕΕ. Οι Ιταλοί είναι ευρωπαίοι όχι Τουρκαλβανοι σαν άλλους και θα βρουν συναινετικά την λύση με την ΕΕ, κοιτάξτε τα χάλια σας και πάψτε να Αυνανιζεστε ομαδικά με τον Πουτιν και άλλες βλακείες. Το μέλλον σας είναι η ΕΕ και το ευρώ, το καταλάβατε το 2015, χωνέψτε το και ασχοληθείτε με το χρέος σας και δουλέψτε όπως σας έχουν υποδείξει οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι

Τραγέλαφος

Οι γερμανοί έκαψαν 2 φορές την ευρώπη και έχασαν . Πάνε τώρα για την 3η φορά. Με τις υγείες σου "Ελληνογερμανίδα". Ή ότι πράμα είσαι στ' αλήθεια.

Tasos

Το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξυλώνεται εδώ και καιρό. Οσο και αν προσπαθείτε να πείσετε το κόσμο για διαφορετικά πράγματα, δεν θα μπορέσετε. Η ΕΕ και το Ευρώ έχουν αρχίσει τον κατήφορο. Αντε γειά. Και έχετε δίκιο. Η Ιταλία είναι πιο σοβαρή χώρα για την Ελλάδα. Δεν θα ακουλουθήσει τις προσταγές της ΕΕ και θα κοιτάξει το συμφέρον του λαού της που είναι: απεμπλοκή απο το Ευρώ και την φασιστική ΕΕ ένωση της πλάκας. Αντε τώρα να πάρετε το ψίχουλα που σας δίνουνε για να κάνετε τα bot της παραπληροφόρησης.

Προς ... Ελληνογερμανίδα

Δείχνεις τον αληθινό σου εαυτό όταν βρίζεις. Το πήρες από τους γερμανούς τους μισο- πατριώτες σου. Όταν δεν γίνεται το δικό τους, δείχνουν τον αληθινό τους εαυτό. Ξέρει όλος ο κόσμος τι είσαστε. Στρατόπεδο συγκέντρωσης θέλετε την Ευρώπη. Πάλι τα ίδια. Σας ξέρουμε καλά, δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Κάνε μας τη χάρη ρε.

Γιώργος προς Ελληνογερμανίδα

Το χρεος της Ελλάδας οφείλεται κυρίως στην ανάγκη εξοπλισμών λόγω Τουρκίας. 7% του ΑΕΠ κάθε χρόνο για 50 χρόνια. Οι Γερμανοί μας εκμεταλλεύτηκαν . Και όπλα πούλησαν και στην κρίσιμη στιγμή θέλουν να υποθηκεύσουν και να ιδιοποιηθούν όλη την Κρατική και Ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού λαού. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΑΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ. Μήν περιμένετε λοιπόν φιλία από τον Ελληνικό λαό. Κοιτάτε στα χάλια που είναι η άμυνά σας ,να γλύψετε τον Τραμπ να σας προστατεύσει. Γιατι τα πυρηνικά του Πούτιν θέλουν 15 λεπτά για να σας κάψουν και τα τάνκς του 1 εβδομάδα για να ξαναμπούν στο Βερολίνο σας. Ή όχι;

Katerina

κοριτσάκι μου μας τα χεις κάνει τσουρέκια. Και γω Γερμανία ζω, 3 μάστερ έχω απο δω πέρα, αλλά δεν κάνω έτσι. Αν εισαι σοβαρός άνθρωπος και σκαμπάζεις από πολιτική καταλαβαίνεις ότι η Γερμανία στην ΕΕ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προωθεί εθνικές πολιτικές καταστρέφοντας όλους τους υπόλοιπους. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι, μέχρι να ξυπνήσει η Γαλλία η μοναδική χώρα που μπορεί να δώσει όραμα σε αυτή την αθλιότητα κατασκεύασμα των Γερμανών που λέγεται ΕΕ. Το μοναδικό όραμα που έχουν οι Γερμανοί είναι η πάρτι τους και πως θα καπελώνουν όλους τους άλλους.

Συμπέρασμα

Το πρόβλημα της Ιταλίας είναι μεγάλο. Δεν κρύβεται και δεν λύνεται. Το ιερατείο στις Βρυξέλλες... σφίγγεται. Το κρίμα των κατεστραμμένων Ελλήνων θα τους φάει. Η Ελλαδίτσα εκδικείται. Πάλι.

...

Επειδή θες να εκδικηθείς σα γκομενίτσα, αντί να τα βάλεις κάτω και να βελτιώσεις τη ζωή σου, βρίσκεσαι στη θέση που βρίσκεσαι. Θα σου έλεγα "περαστικά σου", αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω. Κρίμα.

...

Η ιστορία μιλάει . Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που υπέστη τις συνέπειες του "Ζουρλομανδύα του ευρώ". Ακολουθούν όπως φαίνεται και άλλοι. Πολλοί. Το ευρώ ήταν ένα παράτολμο πείραμα. Τα βιβλία των οικονομικών που θα διδάσκονται στα Πανεπιστήμια τα επόμενα χρόνια θα αναλύουν αυτό που από την αρχή όλοι ήξεραν. Διαφορετικά κράτη με διαφορετικές οικονομίες, άλλες νοοτροπίες καί άλλου είδους ανάγκες, δεν μπορούν να έχουν το ίδιο νόμισμα. Η Ιστορία εκδικείται τους ανόητους. Όχι εγώ ρε υποστηρικτή των ανοήτων και αυτών που μας έκλεψαν και μας κατέστρεψαν. Μην πιάνεσαι κορόιδο είναι καλλίτερα.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Ωραίο συμπέρασμα!!! Οι Ιρλανδοί, οι Κύπριοι και οι Πορτογάλοι χαίρονται πιυ βγήκαν από την κρίση και υπάρχει ένας αστοιχειωτος λαός που συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του καρπαζοεισπρακτορα δήθεν επαναστάτη της πορδης και όλοι ασχολούνται μαζί του, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

Που χάθηκε η Μέρκελ;

Κατέστρεψε την Ευρωζώνη και τώρα κρύβεται.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4cabae98b97dc34a5fde1c05e7020114_XL

«Παγωμάρα» από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - Αναμένεται ισχνή οικονομική ανάπτυξη και φταίει... η Ευρώπη - Απαισιόδοξοι οι CEOs - Διχασμένος ο πλανήτης: Χαρούμενοι οι Κινέζοι, οι Ευρωπαίοι τα βλέπουν «μαύρα» - Ντεμπούτο για τη νέα εκλεκτή του ΔΝΤ