Βρυξέλλες προς Αθήνα: Τελειώνετε με τα προαπαιτούμενα μέχρι τις 14 Ιουνίου

eurogroup_arthro

«Τελεσίγραφο» από τους δανειστές, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου 

Διορία έως τις 14 Ιουνίου δίνουν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση για ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτουμένων, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group, και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Κοινοτικός αξιωματούχος που μίλησε στον Τύπο τόνισε πως την ίδια ημέρα οι θεσμοί θα δομήσουν και μια έκθεση βιωσιμότητας του χρέους (DSA), έτσι ώστε να αποτελέσει τη βάση ενός βιώσιμου πακέτου για την Ελλάδα. Αν και ο αξιωματούχος δεν συνέδεσε ευθέως την DSA με την σύναψη ενός προγράμματος της Ελλάδας με το ΔΝΤ, η έκθεση θα στοχεύει στο αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, ώστε τα μέτρα μείωσης του αφορολόγητου, που έχουν θεσπιστεί για το 2020, να μην μεταφερθούν στο 2019.

Αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο αξιωματούχος εκτίμησε πως η Ελλάδα θα πιάσει τον στόχο του 3,5% τόσο το 2018-2019 όσο και τα επόμενα έτη. Μεγάλο πρόβλημα παραμένει όμως η μη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας πως υπάρχει ένα δισ. ακόμα από τα κονδύλια της τρίτης αξιολόγησς, που δεν έχει αποδεσμευθεί. Οι θεσμοί αναμένουν να καλύψει η Ελλάδα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της μέχρι τις 15 Ιουνίου, αλλιώς τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν στο ταμείο του ESM.

Στην μεταπρογραμματική επιτήρηση της χώρας, ο αξιωματούχος δεν άνοιξε τα χαρτιά του, λέγοντας πως ναι μεν η επιτήρηση δεν θα είναι ένα νέο πρόγραμμα, “αλλά δεν θα αποτελεί και λευκή επιταγή”.

Μεγάλα προβλήματα δημιουργήσαν στο παρελθόν οι συλλογικές συμβάσεις για τον αξιωματούχο, καθώς πριν απο το 2009 το επιπλέον κόστος στην οικονομία οδήγησε σε μεγαλύτερη ανεργία και μικρότερη παραγωγικότητα. Οι θεσμοί εξετάζουν το ενδέχομενο επιστροφής των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με προιπόθεση όμως πως το νέο σύστημα δεν θα εγκλωβίζει την οικονομία μόνο σε αυξήσεις μισθών.

Τέλος, για τον κατώτατο μισθό, ο αξιωματούχος εκτιμά πως σε κάποια φάση θα γίνουν αυξήσεις, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το πότε και πόσο.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΓΙΑΒΟΛ ΚΟΜΑΝΤΑΤ....

ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ .... ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ !!

Ετσι

Τηρεις τις συμφωνιες που υπογραφεις λαμογιο ελληναρα. Αυτα που ξερατε να τα ξεχασετε.

batman

κοψτε ΑΜΕΣΑ τις συνταξεις στους πασοκογερους

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ. -ΠΑ.ΣΟ.Κ. ? ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ,, ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης