Χρηματιστήριο: Νέα ισχυρή διόρθωση - Έκλεισε στις 755 μονάδες

Xrimatistirio-Athinas

Στο 1,98% οι απώλειες - Σε χαμηλά έτους η αγορά

Ως «τραυματισμένη» συνεχίζει να συμπεριφέρεται η ελληνική αγορά τόσο από τις πιέσεις από την αναθεώρηση των δεικτών του ΜSCI, την υπόθεση της Folli, αλλά και από την αναταραχή στην Ιταλία και την Ισπανία.

Σε μια περίοδο, όπου το ενδιαφέρον θα έπρεπε να είναι στραμμένο στο ελληνικό χρέος η υπόθεση της Folli βάρυνε και η κατάσταση επιδεινώθηκε χθες όταν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι το χρέος μετατίθεται για αργότερα. Την ίδια ώρα οι φόβοι για αναβίωση μίας ευρωπαϊκής κρίσης χρέους με επίκεντρο αυτή τη φορά την Ιταλία ή την Ισπανία λόγω των πολιτικών εξελίξεων εκεί πυροδότησαν ένα κύμα ρευστοποιήσεων που έπληξε το ΧΑ.

Σε τέτοιο βαθμό που ο ΓΔ επιτάχυνε τις απώλειες του μετά το μεσημέρι φθάνοντας να κλείσει σήμερα στις 755, 63 μονάδες και ενώ από το πρωί συνεχιζόταν το σίριαλ με τη μετοχή της Folli Follie μετά και την απόφαση αναστολής διαπραγμάτευσης της. Οι απώλειες για τον FTSE 25 ήταν 1,5%.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχώρησε 7,69% στα 2,4 ευρώ. Απώλειες 7,66% για τον τίτλο της Eurobank στα 0,82 ευρώ. Στο -4,76% η μετοχή της Alpha Bank που έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση στα 1,8 ευρώ. Μικρότερες απώλειες, 2,79%, για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,265 ευρώ. Πτώση 7,97% και για την Attica Bank στα 0,277 ευρώ.

Απώλειες 0,96% για τη ΔΕΗ, στα 2,06 ευρώ και 1,11% για τον ΟΤΕ στα 10,69 ευρώ.

Στο -2,46% έκλεισε ο ΟΠΑΠ υποχωρώντας στα 9,305 ευρώ, στο -0,75% ο Μυτιληναίος, στα 9,26 ευρώ και στο -5,11% η Ιντραλοτ, στα 0,835 ευρώ.

Πτώση 2,5% για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, στα 1,56 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ηλίας

Κερδάμε Αλέξη, η καθαρή έξοδος που μας έταξες οδηγεί σε χωματερή. Εκεί θα ψάχνουμε για τροφή, όπως κάνουν άλλωστε και οι δυστυχείς πολίτες της Βενεζουέλας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xaritsis

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετά από 8 χρόνια κρίσης βγαίνει τον Αύγουστο από τα μνημόνια, άρα είναι πολύ σημαντική η συζήτηση που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες για το πλαίσιο συνεργασίας την επόμενη μέρα με τους θεσμούς

9129fed6ee93

Ανακοίνωση εξέδωσε η EY στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως δεν κατέστη δυνατό λόγω διαφόρων συνθηκών και γεγονότων να διενεργήσει το απαιτούμενο έλεγχο στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του FF Group

lein

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας Φίλιπ Λέιν, τονίζει πως θα μπορούσε να παραταθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, αλλά μόνο έαν η ευρωζώνη υφίσταντο κάποιο ισχυρό οικονομικό σοκ