«Μαχαίρι» και στις επικουρικές του ΕΔΟΕΑΠ

«Μαχαίρι» και στις επικουρικές του ΕΔΟΕΑΠ

Συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές - Στελέχη του ΕΔΟΕΑΠ εκτιμούν ότι οι συντάξεις, από 200-400 ευρώ που είναι σήμερα, θα συρρικνωθούν στα 100 ευρώ

edoeap
Εν κρυπτώ και χωρίς να γίνει γνωστό στον κλάδο, κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν στο Χίλτον να μπει μαχαίρι και στις επικουρικές συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ που είχαν μειωθεί μεν αλλά δεν είχαν υποστεί την πανωλεθρία του νόμου Κατρούγκαλου.
Η συμφωνία προβλέπει να εναρμονιστούν οι επικουρικές συντάξεις των δημοσιογράφων με εκείνες του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου ( ΕΤΕΑΕΠ) ώστε να αποφευχθούν τα ελλείμματα του ταμείου το οποίο μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, έχει μειωμένα έσοδα.
Στελέχη του ΕΔΟΕΑΠ εκτιμούν ότι οι συντάξεις από 200-400 ευρώ που είναι σήμερα θα συρρικνωθούν στα 100 ευρώ.

Σύμφωνα με το παρασκήνιο  η ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε από την Eurostat να διατυπώσει επίσημη γνώμη για το κατά πόσον ο ΕΔΟΕΑΠ αποτελεί ιδιωτική οντότητα και λόγω αυτού, από δημοσιονομικής άποψης, μένει εκτός της γενικής κυβέρνησης (σύμφωνα με τον ορισμό ESA 2010). Όπως πληροφορηθήκαμε το υπουργείο Εργασίας έστειλε τα παλιά στοιχεία με το ύψος των εισφορών (ο νόμος έχει αλλάξει) με αποτέλεσμα η Eurostat να γνωμοδοτήσει πριν από 10 ημέρες ότι ο ΕΔΟΕΑΠ ανήκει στη γενική κυβέρνηση.
Ως εκ τούτου, μειώνονται υποχρεωτικά οι επικουρικές για να μην σωρευτούν ελλείμματα αλλά αποκτά και το υπουργείο το δικαίωμα να διορίζει διοικητή στο ταμείο όπως συμβαίνει και στους άλλους δημοσίους φορείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης