Βρυξέλλες: Τα προαπαιτούμενα να έχουν υλοποιηθεί πριν την έναρξη του Μουντιάλ

eurogroup_main01

Το ΔΝΤ θα έχει ρόλο στη μεταπρογραμματική παρακολούθηση μπει δεν μπει στο πρόγραμμα - «Δημοσιονομικό μαξιλάρι» η τελευταία δόση - Αξιωματούχος Βρυξελλών: «Ακόμα και να μην ενεργοποιήσει κάποιο πρόγραμμα με την Ελλάδα το ΔΝΤ, το Eurogroup δεν πρόκειται απαραίτητα να ζητήσει από την Αθήνα να λάβει προληπτική γραμμή πιστώσεων»

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων ώστε το Ταμείο να ενεργοποιήσει τη συμμετοχή του στο τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ θα έχει ισότιμο ρόλο στις αξιολογήσεις της μεταπρογραμματικής παρακολούθησης

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας σημείωσε πως στο επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα είναι μεν πιο σαφείς από το Eurogroup της Σόφιας ως προς το χρέος, αλλά αυτές οι συζητήσεις χαρακτηρίζονται προκαταρκτικές.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ενώ στην πραγματικότητα θα πρέπει να έχουν ληφθεί πριν από την έναρξη του Μουντιάλ στις 14 Ιουνίου. “Το ορόσημο αυτό έχει τεθεί από πολλές χώρες που μετέχουν στο Μουντιάλ” είπε ο αξιωματούχος.

Οι Βρυξέλλες επιθυμούν και δηλώνουν ότι θα κλείσουν τα προαπαιτούμενα έως τις 21 Ιουνίου αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο μιας συζήτησης για το ελληνικό πρόγραμμα τον Ιούλιο ή σε έκτακτο Eurogroup, αλλά και τις φημολογίες για παράταση του Ελληνικού προγράμματος.

Αναφορικά τώρα με την επί της αρχής συμφωνία για τη τέταρτη αξιολόγηση ο αξιωματούχος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως “η εφαρμογή των προαπαιτούμενων είναι ακόμα πιο σημαντική από το ίδιο το SLA. Πάντως δήλωσε “ιδιαίτερα χαρούμενος”

Στόχος είναι για τον αξιωματούχο είναι η Ελλάδα να παραμένει σταθερή στις μεταρρυθμίσεις και στις αρχές του προγράμματος υλοποιώντας ένα ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Στο λεγόμενο “γαλλικό κλειδί”, ο αξιωματούχος τόνισε πως στη μελλοντική φόρμουλα χρέους και εποπτεία θα υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στα κίνητρα που δίδονται και τους στόχους που πρέπει να πιάσει η Ελλάδα, όπως και στο να αποκτήσει την “ιδιοκτησία” των πολιτικών της η Ελλάδα.

Ολοκληρώνοντας ο αξιωματούχος είπε πως η τελευταία δόση έχει εξαιρετική σημασία διότι χτίζει το λεγόμενο «δημοσιονομικό μαξιλάρι» ενώ ξεκαθάρισε ότι «ακόμα και να μην ενεργοποιήσει κάποιο πρόγραμμα με την Ελλάδα το ΔΝΤ, το Eurogroup δεν πρόκειται απαραίτητα να ζητήσει από την Ελλάδα να λάβει προληπτική γραμμή πιστώσεων».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Dick Pargalatsos

Να τελειώνουμε με την Ελλάδα, αρχίζει το ματς!

Η έναρξη του Μουντιάλ είναι πολιτικό γεγονός;

Τι άλλο θα ακούσουμε...

??????

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ "ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Κουτσο

Παραιτήθηκαν τελικά από το διοικητικό συμβούλιο και οι δύο βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές της εταιρείας κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Αικατερινή Κουτσολιούτσου, ενώ την παραίτηση τους υπέβαλλαν απο το Δ.Σ και την Επιτροπή Ελέγχου ο δικηγόρος κ. Τσιμπρής καθώς και ο νομικός σύμβουλος  Ξένος

deh

Χθες, πάντως κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, έκρουσε για άλλη μια φορά του κουδούνι του κινδύνου, επισημαίνοντας την αύξηση των οφειλών των τελικών πελατών, όσων μετακινήθηκαν σε άλλο πάροχο ή έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση ακινήτου, αφήνοντας πίσω τους χρέη

Grivalia

Επιπλέον κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ θα έχει στη διάθεσή της για νέες επενδύσεις η Grivalia Properties AEEAΠ, έχοντας εξασφαλίσει δύο ανοικτές πιστωτικές γραμμές από τους ομίλους Πειραιώς και Eurobank, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πλάνο της επόμενης διετίας.

fitch

Η αναβάθμιση ακολουθεί την ανακοίνωση ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι σε διαδικασία τιτλοποίησης δανείων 2,8 δισ. ευρώ μεταξύ των οποίων και ΜΕΔ 2,7 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο της συνολικής έκθεσης της τράπεζα σε ΜΕΔ