«Πάγος» από ΔΝΤ στην τεχνική συμφωνία Τσακαλώτου- Eυρωπαίων

tsakalotos


To Ταμείο ζητά ελάφρυνση, αλλά πιέζει και για επιπλέον μέτρα - Αγώνας δρόμου ένα μήνα ως το Eurogroup του Ιουνίου - Τι αλλάζει στα χρέη για τον εξωδικαστικό - Σταδιακές και «πονηρές» οι αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

Αποστάσεις κρατά το ΔΝΤ από την Τεχνική Συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ευρωπαίων δανειστών, παρά την πλειάδα σκληρών δεσμεύσεων που περιλαμβάνουν τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η 4η και τελευταία αξιολόγηση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Ταμείο, μιλά μεν για «πρόοδο», αλλά τονίζει πως «θα συνεχίσει τις συζητήσεις με την Κυβέρνηση από τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ τις προσεχείς ημέρες, εστιάζοντας σε ορισμένα εναπομείναντα ζητήματα στους τομείς των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Όπερ έστιν μεθερμηενευμόμενον ότι ούτε στους στόχους για τα πλεονάσματα, ούτε στο θέμα των μεταρρυθμίσεων που ζητά, έχει ικανοποιηθεί πλήρως ως τώρα.

Εκτός από την κυβέρνηση, ανοικτούς λογαριασμούς έχει το ΔΝΤ και «με τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία είναι απαραίτητη για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ». Προειδοποιεί δηλαδή ότι ο χρόνος τελειώνει, αλλά αποφάσεις για το χρέος δεν βλέπει.

Οι συναντήσεις στο Χίλτον τελείωσαν, αλλά Αποφάσεις για το χρέος δεν διαφαίνονται. Αντιθέτως, σε ένα μήνα έρχονται οι αποφάσεις για το καθεστώς της μεταμνημονιακής παρακολούθησης που θα εφαρμοστεί στην χώρα μας.

Όπως είπε ο κύριος Τσακαλώτος, ανακοινώνοντας την Τεχνική Συμφωνία «ίσως την Τετάρτη ή Πέμπτη να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή παρακολούθηση».

Τι συμφωνήθηκε στο Χίλτον

Για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν, ο κύριος Τσακαλώτος είπε πως «χρειάστηκε να βάλουμε νερό στο κρασί μας», αλλά έδειξε γενικά ικανοποιημένος.

Στα μέτρα που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνονται:

1.Νέο Μεσοπρόθεσμο 2018-2022, όπου θα αποτυπώνονται οι δεσμεύσεις για υψηλά πρωτογενή πλεόνασματα με περικοπές συντάξεων από το 2019 και μειώσεις αφορολογήτου το 2020. «Τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν», «πλήρης εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», «δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής» στο Ασφαλιστικό, ήταν οι ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου και της υπουργού Εργασίας, στις συναντήσεις στο Χίλτον.

2.«Σταδιακή» αύξηση των αντικειμενικών αξιών και αλλαγή του ΕΝΦΙΑ. Όπως αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί, οι νέες ξεκινήσουν θα ισχύσουν από τον ΕΝΦΙΑ φέτος αλλά οι αυξήσεις θα φανούν το 2019!

3.Εργασιακά: πλήρης εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Συμφωνήθηκαν οι όροι για μονομερή προσφυγή στη διαιτησία (που ευνοεί τους εργαζομένους), αλλά θα ενισχυθεί ιδιαίτερα και η μεσολάβηση (που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα κι όχι δεσμευτική ισχύ). Συμφωνήθηκε ότι, με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, θα κρίνεται ο βαθμός αντιπροσωπευτικότητας στις κλαδικές συμβάσεις και εάν τελικά αυτές θα έχουν καθολική ισχύ σε έναν κλάδο ή όχι (μόνον αν η υπογραφή κλαδικής καταλαμβάνει το 51% των εργαζομένων στον κλάδο).

4.Ενέργεια: προχωρά η δπάσπαση της ΔΕΠΑ σε εμπορία και δίκτυα, ώστε οι δύο εταιρείες να διατεθούν προς αποκρατικοποίηση. Επίσης θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

5. Κοινωνική Πολιτική: για να «χρυσώσει» τα μέτρα λιτότητας και τις φοροαπαλλαγές, συμφωνήθηκε από 1ης Ιανουαρίου του 2019 να καταβάλλεται επίδομα στέγασης 70-210 ευρώ το μήνα, για την κάλυψη μέρους είτε του ενοικίου, είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου εφόσον ο δικαιούχος δεν έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

6. Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Εντάσσονται και χρέη που «γεννήθηκαν» έως 31-12-2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλύψει και ιδιωτικά χρέη που έχουν ιδιοκτήτες μέλη εταιριών (πχ χρέη επαγγελματιών από στεγαστικό δάνειο κλπ) εφόσον επηρεάζουν την λειτουργία της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Δηλαδή καινούριο μνημόνιο, χωρίς όμως να μας δίνουν λεφτά!

Και μάλιστα χωρίς μείωση χρέους. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πανηγυρίζουμε.

αχαχαχαχαχαχα

Το μνημόνιο το λέμε πλέον μεσοπρόθεσμο. Για την καρεκλα κανουν τα παντα.

ΝΕΟ

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 2018-2022 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!! ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ! Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ Κ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Κ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ!!

TO BAZEI TON ΕΝΦΙΑ ΤΟ 2019, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΦΑΤΕ ΜΕ ΝΔ!

ΜΕΤΑ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ. ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

Τον ξεφτιλησαν

Ξεφτίλα για συριζα και το κολληταρι τους το μακρόν από την Ιταλία. Ο κολλητός των μνημονιακη του συριζα είπε στον Ιταλό της λεγκας του βορρά να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να γίνει καλό υπάκουο παιδί όπως ο αριστερός Τσίπρας Η απάντηση του ... Φασίστα κατά συριζα πως δεν δέχεται παρεμβάσεις και δεν θα συνεχίσει την φτωχοποιησει του ιταλικού λαού. Συγκρίνεται λοιπόν τους αριστερούς στυλ Τσίπρα που συνεχίζουν λιτότητα και ψηφίζουν μνημόνια με τον ακροδεξιό σαλβινι που λέει στοπ στην λιτότητα και στις παρεμβάσεις. Τι λέτε λοιπόν , αριστερά μνημονίων και υποταγής όπως συριζα η λεγκά του βορά που λέει πρώτα ο λαός και τερμα η λιτότητα ;;;;;;;

Την Ιδια ώρα Ο Αντιπροεδρος ΠΕΝΣ ελεγε στον υπάλληλο Τσιπρα επισπευστε την υπογραφη για το Σκοπιανο

ΑΡΑΓΕ Ασυσχετιστη ειναι Η εμπλοκη με το ΔΝΤ και οι δηλώσεις Πενς για το Σκοπιανο κατα τη τηλεφωνικη επικοινωνια του με τον Τσιπρινέλ???

Την Ιδια ώρα Ο Αντιπροεδρος ΠΕΝΣ ελεγε στον υπάλληλο Τσιπρα επισπευστε την υπογραφη για το Σκοπιανο

..................ΑΡΑΓΕ Ασυσχετιστη ειναι Η εμπλοκη με το ΔΝΤ και οι δηλώσεις Πενς για το Σκοπιανο κατα τη τηλεφωνικη επικοινωνια του με τον Τσιπρινέλ???

Αλέξης

Δίκιο έχουν οι άνθρωποι ότι πρέπει να ελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα, να απαγορευτεί να εργάζονται οι συνταξιούχοι, να ενταχθούν όλοι οι πολίτες σε ένα ίδιο φορέα σύνταξης-υγείας, να υπαχθούν άπαντες οι εργαζόμενοι στο ενιαίο μισθολόγιο, να συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά οι επιχειρηματίες-επαγγελματίες σε ηλικία 67 ετών, να εισπράττονται αναγκαστικά από το κράτος τα δισεκατομμύρια οφειλών της πραγματικής οικονομίας αγοράς μέσω περιουσιακών στοιχείων υπόχρεων, να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, δανειοδιαφυγή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Αν.....

σοβαρολογείς και δεν κάνεις πλάκα, να το κοιτάξεις αυτό.... Είσαι σε κρίσιμο σημείο....

Thanos

Ε ρε γλέντια λέμε ... έχουν να "χρυσωθούν" πολλά "υπόθετα" εις το μέλλον ..... α χα χα χα ... ανάπτυξη ε; ... α χα χα χα ... καθαρή έξοδος ε; ... α χα χα χα ...

Χρήστος Κων.Αλιφιέρης ( Πάρος )

Καί, άν επιθυμούμε οί απαξάπαντες σχεδόν καταχρεωμένοι Έλληνες τών όλων έως τώρα [ μνημονίων οί αποδέκτες & τών δανείων οί εραστές. ] Νά, δούμε οί έρημοι κάτι ν΄αλλάζει διαφορετικό ωφέλειας καλής στήν τσέπη μάς δέν τό νοιώθουμε ακόμα επερχόμενο, έγκαιρα. "Γνόφος," επικρατεί παντού & [ αγωνία ανασφάλειας ] κοινωνικά & ηθικά όλα πλέον ρέπουν ακατανόμαστα & ανεπίτρεπρα απαγορευτικά "απαντήσεων" έκ μέρους τών αρμοδίων κυβερνητικών, παραγόντων. Πού, εστί ή τού ήθους προσπάθεια πού εστί ή αλήθεια τού λόγου νύν πλέον τό ψέμμα άρχει αγαλλόμενο καί σβουρικτή πέφτει ή ατιμωτική "καρπαζιά" στό σβέρκο τού Ελληνικού, λαού!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oikonomikwn_main

Τι αποκαλύπτει το προσχέδιο προϋπολογισμού Το κόστος ανέρχεται σε 138 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το υπερπλεόνασμα που θα διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο - Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο εγκρίθηκε από τους θεσμούς, γιατί έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και ενισχύει τη ρευστότητα στην αγορά

kristalina2

Το Ταμείο αναφέρει ότι σχεδόν το 40% του εταιρικού χρέους σε οκτώ μεγάλες χώρες -ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- θα είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί, εάν υπάρχει επιβράδυνση, έστω και κατά το ήμισυ σοβαρή σε σχέση με αυτή πριν από μια δεκαετία -κατάρρευση Lehman Brothers