ΕΛΤΑ: Βρέθηκαν 22,5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 57 εκατ. που χρωστούν στην ΔΕΗ

elta

Με απόφαση Παππά, Χουλιαράκη η καταβολή και πρόβλεψη για σταδιακή αποπληρωμή

Από την επιδότηση του δημοσίου για την καθολική υπηρεσία που παρέχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία
 σε όλη την ελληνική επικράτεια, θα καταβληθεί τμήμα της οφειλής των 57 εκατ. ευρώ που παρακρατήθηκαν από την ΔΕΗ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ένεση ρευστότητας στα ταχυδρομεία, αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου στις αρχές της εβδομάδας και αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για μέρος της οφειλής από την κρατική επιχορήγηση των ετών 2013 και τμήματος του 2014, το οποίο εξασφαλίστηκε σε συνεννόηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Είναι ωστόσο ψίχουλα σε σχέση με το συνολικό ποσό της επιδότησης που έχει αποφασιστεί κατόπιν μελέτης από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ανέρχεται συνολικά για τα έτη 2013-2014-2015 στο ποσό των 129 εκατ. ευρώ.

Την εξέλιξη αυτή φωτογράφησε χθες εξερχόμενος από την συνάντηση με τους θεσμούς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «βρέθηκε λύση για την παρακράτηση των λογαριασμών της ΔΕΗ».

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί άμεσα ώστε αμέσως μετά να πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό των ΕΛΤΑ και αυτά με την σειρά τους να τα καταβάλλουν στην ΔΕΗ.

Για το υπόλοιπο ποσό της οφειλής, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξοφληθεί σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η πληρωμή μέρους των λογαριασμών της ΔΕΗ, δεν επιλύει το πρόβλημα για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόκκινο από πλευράς ρευστότητας, παρουσιάζοντας την εικόνα μιας επιχείρησης, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Κατρακύλα των εσόδων, δραματική συρρίκνωση κερδών, αρνητικά ίδια κεφάλαια, απώλεια μεριδίου και μια μπερδεμένη εικόνα ως προς την αναζήτηση μιας νέας ταυτότητας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν στην ΔΕΗ θα καταβληθεί το ποσό στο σύνολό του ή μέρος αυτού, την στιγμή που οι λειτουργικές ανάγκες των ΕΛΤΑ είναι πολύ μεγάλες και απαιτητικές. Αν δεν βρεθεί άλλη λύση χρηματοδότησης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα ελληνικά ταχυδρομεία θα συνεχίσουν την ίδια πρακτική, επεκτείνοντας την μαύρη τρύπα που έχουν ανοίξει και κινδυνεύει να τα καταπιεί.

Όπως άλλωστε παραδέχτηκε και πρόσφατα η διοίκηση της ΔΕΗ, η υπόθεση της παρακράτησης των λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ δεν είναι καινούρια. Ξεκίνησε πριν ένα χρόνο αλλά όπως επιβεβαιώνεται πήρε τους τελευταίους μήνες μεγαλύτερες διαστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Ζιζι

Και γιατί παρακαλω να πληρώνει κάποιος τη Δεη στα ελτα???? Από το κινητό του στο dei.gr και το πληρωνει μεσω κάρτας. Απλά, όμορφα και χωρις προμήθεια.

Mετανάστης Στο Κατάρ

Tα ΕΛΤΑ είναι σάπια μέχρι το μεδούλι, όχι μόνο το κόκκαλο. Πολλοί αν όχι όλοι εκεί μέσα είναι επίσης σάπιοι, και τα ΕΛΤΑ λειτουργούν ώς ΜΑΦΙΑ. Ενδειξη της σαπίλας των ΕΛΤΑ δημοσιεύτηκε εχθές στον ιστοτοπο PATRASTIMES.GR. Yπάλληλος των ΕΛΤΑ Αιτωλοακαρνανίας συνελήφθη εχθές μετά την διαπίστωση πως πριν από λίγους μήνες υπεξαίρεσε διάφορα ποσά από πελάτες της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα ο υπάλληλος φέρεται να παρέδιδε, μέσω της θέσης που είχε, διάφορα δέματα σε πελάτες χωρίς όμως να αποδίδει τα αναλογούντα ποσά (αντικαταβολές) στις εταιρίες που έστελναν τις παραγγελίες αυτές. Το ποσό που υπεξαιρέθηκε είναι άγνωστο προς το παρόν , ενώ αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση και που σίγουρα κάποιοι θα θεωρήσουν τουλάχιστον εξοργιστικό, είναι το γεγονός ότι ο εν λόγω υπάλληλος , ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης και συναλλαγές με χρηματικά ποσά, ενώ κατά το παρελθόν έχει εμπλακεί σε δυο ακόμη περιπτώσεις υπεξαίρεσης, σε άλλα υποκαταστήματα της υπηρεσίας στην Αιτωλοακαρνανία! Πρόκειται για την περίπτωση του υπαλλήλου, που είχε αποκαλύψει τον Οκτώβριο του 2016 η εφημερίδα “Γεγονός”, όταν και είχε γίνει γνωστό ότι το 2014 είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 6.183 ευρώ, όταν υπηρετούσε σε άλλο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, ενώ λίγο παλιότερα, είχε παρακρατήσει, με σκοπό να ιδιοποιηθεί παράνομα, το ποσό των 13.000 ευρώ , που του είχε παραδώσει τότε ο προϊστάμενός του, προκειμένου να το καταθέσει σε Τράπεζα. Παρά την προϊστορία αυτή όμως, το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ, είχε αποφασίσει να μην απολύσει τον υπάλληλο, που μάλιστα παραδέχονταν τις ενέργειες του και επικαλούνταν λόγους υγείας γι’αυτές. Ερωτώμενος σχετικά, ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ στη δυτική Ελλάδα, είχε αποκαλέσει τότε τις περιπτώσεις αυτές ως… “διαχειριστική ανωμαλία”! Η προνομιακή αυτή αντιμετώπιση του υπαλλήλου, που έχει σαν αποτέλεσμα να “βγαίνει λάδι” παρά τα συνεχιζόμενα παραπτώματα του, είχε προκαλέσει τότε την οργισμένη αντίδραση των συνδικαλιστών, που είχαν χαρακτηρίσει την “αθώωση” του και την παραμονή του στην υπηρεσία ως «ρουσφετολογική πρακτική» και για «ασθένεια της Ελληνικής διοίκησης να χειριστεί σωστά τέτοια θέματα». Τελικά, ο υπάλληλος όχι μόνο παρέμεινε στη θέση του και επανήλθε στην υπηρεσία, αλλά μπήκε σε πόστο ευθύνης, όπου και πάλι διαχειρίζονταν χρήματα. Πολλοί θεωρούσαν πως η επόμενη υπεξαίρεση ήταν θέμα χρόνου, και πράγματι η νέα περίπτωση ανακαλύφθηκε το φθινόπωρο του 2017. Δώστε δημοσιότητα σ'αυτήν την ιστορία γιατί είναι τυπική της σαπίλας και της διαφθοράς που επικρατεί στα ΕΛΤΑ.

Victor

Ωχ κατάλαβα, σε μένα ήρθε τελικά ο λογαριασμός!

μπαταχτσήδες

δεν φταινε τα Ελτα, το δημοσιο οπως συνηθίζει χρωσταει 129 εκατ. στον Ελτα. Παρολαυτα ουτε αυτο που κανουν τα Ελτα ειναι λύση δεν φταιει ο καταναλωτης επειδη παίζουν παιχνιδια οι Συριζαιοι μεταξυ τους.

Κρίτων

Παλαιότερα, προπολεμικώς και μεταπολεμικώς υπήρχε το Υπουργείο ΤΤΤ (Ταχυδρομεία-Τηλέγραφος-Τηλεφωνία). Για λειτουργικούς λόγους το υπουργείο καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από δύο οργανισμούς τον ΟΤΕ και ΕΛΤΑ υπό τον τύπο του ΝΠΔΔ. Την εποχή της επταετίας μετετράπησαν σε ανώνυμες εταιρίες με μία και μόνη μετοχή που ανήκε στο Δημόσιο, για να αποφεύγεται η δυσκαμψία του δημοσίου λογιστικού.Υπήρχε πρόβλεψη ο ΟΤΕ να χρηματοδοτεί τα ΕΛΤΑ, αν υπήρχε πρόβλημα. Το αντικείμενο των ΕΛΤΑ τώρα έχει διαναμηθεί σε ξένες και εντόπιες επιχειρήσεις. Πέρσυ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης, παιδί του Πολυχνείου, πήρε την διανομή των λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ και τα έδοσε στην ΑCS του Φέσσα. Έτήσια απώλεια εσόδων για τα ΕΛΤΑ 240.000. Είπατε τίποτα.

Και

Τι ακριβως κανουν τα ελτα; πολλαπλασια δουλεια βγαζουν οι ιδιωτικες courier με πολυ λιγοτερους υπαλληλους και μικροτερα κομιστρα. Και γιατι απο το υστερημα μου να τα επιδοτω; εμενα δεν με επιδοτει κανεις. Αν δουλεψω ισως βγαλω μεροκαματο.. αλλιως ..

αλήτες αριστεροί

πόσοι και ποιοι θα πάνε ισόβια, θέλουμε να μάθουμε

Τα κατάφεραν!!!

Τα κατέστρεψαν ΚΑΙ τα ΕΛΤΑ οι ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

ΜΑΚΡΑΚΗΣ

Η ΔΕΗ ΕΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛ.ΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ,,,ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΕΛΛΗΝΑ

ntropi

Η κυρια προεδρος που με κομματικα κριτηρια διοριστηκε εχει να πει κατι στον Ελληνικο λαο που ολο φουμαρα και ωραιες κουβεντες για αναδιοργανωση ειναι? Γιατι δε φαινεται καπου τωρα? Εκτος και αν δεν εχει καποια ευθυνη για ολο αυτο και εχει γινει με κυβερνητικη μεθοδευση για να βουλωσουν καμμια τρυπα σε αλλο μπαχαλο που εχουν κανει.Απο που θα φυγετε ρε εχετε σκεφτει?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης