Ρέγκλινγκ: Μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους ενδέχεται να σημαίνει αυστηρότερη εποπτεία

reg1

«Θα είναι μάλλον λίγο πιο σφιχτή και πιο ολοκληρωμένη από ότι κάνουμε σε άλλες χώρες» δήλωσε ο επικεφαλής του ESM στο CNBC

Η απάντηση στο πώς η Ελλάδα θα τερματίσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης συνδέεται με το πόση ελάφρυνση του χρέους θέλει, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο CNBC.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει πως η Ελλάδα πρόκειται να τερματίσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης περίπου τέσσερις μήνες από τώρα και οι αγορές αναζητούν ενδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο γίνει αυτή η διαδικασία. Ορισμένα ευρωπαϊκά και ελληνικά θεσμικά όργανα υποστηρίζουν ότι η Αθήνα πρέπει να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, δήλωσε ότι θέλει να επαναφέρει τη χώρα στα πόδια της, με το να αποκτήσει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές για να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της - μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται «καθαρή έξοδος».

Μιλώντας στο CNBC την Πέμπτη, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι «δεν φαίνεται απαραίτητο» για την Ελλάδα να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις.

«Οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την Ελλάδα, αλλά αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και να επιστρέψει στις αγορές» ανέφερε.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι διεθνείς οργανισμοί, οι οποίοι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πρόοδο της χώρας ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος, θα μπορούσαν να επισκέπτονται την Αθήνα πιο συχνά από ότι συνηθίζεται σε αυτή την κατάσταση.

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα εκτελούν αποστολές παρακολούθησης δύο φορές το χρόνο σε χώρες που έχουν ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα, αλλά για την Ελλάδα θα μπορούσε να είναι τρεις ή τέσσερις φορές σε ένα έτος.

«Εάν η Ελλάδα επιθυμεί πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους τότε αυτή η επιτήρηση θα ενισχυθεί. Θα είναι μάλλον λίγο πιο σφιχτή και πιο ολοκληρωμένη από ότι κάνουμε σε άλλες χώρες» δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

Παρόλα αυτά, η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν γνωρίζουν ακόμα αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δώσει χρήματα στην Αθήνα, παρατηρεί το CNBC. Προσθέτει ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να εκταμιεύσει κάποια κονδύλια μόλις ικανοποιηθεί η ελάφρυνση του χρέους που θα παράσχει η Ευρώπη στην Ελλάδα - αλλά το θέμα είναι σε εξέλιξη.

Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι αναγνωρίζει ότι απομένουν μόνο τέσσερις μήνες μέχρι να λήξει το πρόγραμμα και ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ «ξεμένουν από χρόνο». Τονίζει τέλος ότι η πλήρης «ενσωμάτωση» του ΔΝΤ θα δώσει αξιοπιστία στο πρόγραμμα, όχι μόνο στο ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα αλλά και στις αγορές.


Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Planet

Αυστηρη εποπτεία για τα υπόλοιπα χρόνια . Καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς και στους Έλληνες ψηφοφόρους.

ΝΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ

Ελάφρυνση σε οικογένειες, όχι σε λαμόγια, δημοσίους υπαλλήλους που αντί να δουλευουν μας δουλεύουν και πληρώνουμε όλοι οι άλλοι τις καρέκλες τους. Ελάφρυνση για κοινωνικές παροχές. Να δούμε χρήμα στις τσέπες μας. Δουλειά. Οποιος δουλεύει , φορολογείται και φαίνεται αυτός να ελαφρυνθεί. Υγιής οικονομία, υγιείς άνθρωποι .... να επνέλθουν οι αρχές μας , η κοινωνική συνοχή. Εμείς!!!!!!!!!!!! Οχι άλλα λαμόγια που αρέσουν στους πολιτικούς. Επιτύρηση σε καθημερινή βάση. Τέλος το κηφηναριό. Ας προχωρήσουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός