Βρούτσης: Η κυβέρνηση «ναρκοθετεί» το ασφαλιστικό σύστημα

vrou24

«Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επίτευξη υπερπλεονάσματος και το υπουργείο Εργασίας για τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ, οι οφειλές του ασφαλιστικού συστήματος ξεπερνούν τα 2,5 δις ευρώ», τονίζει ο τομεάρχης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Για «ναρκοθέτηση» του ασφαλιστικού συστήματος κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΠ-ΑΝΕΛ, με αφορμή τη «μαύρη τρύπα» των 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία οφείλει το Κράτος προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Με δήλωσή του, ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε πως «την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επίτευξη υπερπλεονάσματος και το υπουργείο Εργασίας για τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ, οι οφειλές του ασφαλιστικού συστήματος ξεπερνούν τα 2,5 δις ευρώ».

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε λεπτομερώς στις οφειλές προς τους ασφαλισμένους, λέγοντας πως «οι οφειλές αυτές αφορούν:
-Την απονομή περισσότερων από 100.000 κύριων συντάξεων.
-Την απονομή 120.000 επικουρικών συντάξεων.
-Την απονομή 40.000 εφάπαξ και 10.000 μερισμάτων.
-Την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μετά τον επανυπολογισμό των επικουρικών από τον Ιούνιο του 2016.
-Την επιστροφή των εισφορών υγείας.
-Τον συμψηφισμό από τις επιπλέον καταβληθείσες εισφορές των μη μισθωτών για το 2017.
-Την καταβολή επιπλέον ποσών σε χιλιάδες συντάξεις που εκδόθηκαν από την 1/7/2015 έως 12/5/2016».

«Με άλλα λόγια, η Κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα και προκλητικά την απονομή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε χιλιάδες δικαιούχους, προκαλώντας έτσι σκόπιμα μαύρη τρύπα που υπονομεύει το μέλλον του Ασφαλιστικού και ναρκοθετεί με ελλείμματα την επόμενη Κυβέρνηση!», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γιάννης Βρούτσης.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πάνος Χρήστου

Φίλε Νεοδημοκράτη, η Ν.Δ. θα εφαρμόσει ή μήπως όχι το νόμο Κατρούγκαλου ? Αν ναι, τι διαφορά έχετε απο τον Τσίπρα και γιατί να σας ψηφίσω?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

daneistes-troika-ena

Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αλλαγή του νόμου για τις διοικήσεις των τραπεζών, η επίσπευση δικαστικών αποφάσεων και η προστασία της πρώτης κατοικίας θα συζητηθούν με την κυβέρνηση

1
ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός