Αθηνά Καφέτσιου: Μια προπονήτρια επιτυχίας με όπλο την ψυχολογία

Αθηνά Καφέτσιου: Μια προπονήτρια επιτυχίας με όπλο την ψυχολογία

Δημιούργησε εταιρεία business coaching στο Λονδίνο για να οδηγήσει στην επιτυχία επιχειρηματίες,  στελέχη και εταιρείες, βοηθώντας τους να θέσουν υψηλότερους στόχους και να τους υλοποιήσουν

athina
Στη μάχη της αγοράς και των επιχειρήσεων επιστρατεύονται πολλά όπλα. Πτυχία, πληροφορίες, έρευνα αγοράς, βιομηχανική κατασκοπεία. Κάποιοι συμβουλεύονται αστρολόγους. Το τελευταίο όπλο, όμως, η τελευταία λέξη στη μάχη της επιχειρηματικής επιβίωσης και επιτυχίας, είναι η ψυχολογία.

Επιχειρηματίες, μάνατζερ, στελέχη, μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο επιστρατεύουν τους λεγόμενους «προπονητές», τους business coaches, που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες οι οποίες συνδέονται με τον κρισιμότερο παράγοντα στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι: τον επιχειρηματία, τον μάνατζερ, το στέλεχος. Τον άνθρωπο δηλαδή που μπορεί να κινείται μέσα σε ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο και περίπλοκο πλαίσιο κανόνων, τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών σχέσεων, αλλά στο βάθος καθορίζεται από τις δυνατότητες και τους περιορισμούς που προκύπτουν από τον βασικό πυρήνα της προσωπικότητάς του.

«Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να μην το συνειδητοποιούν, αλλά μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς μας προσδιορίζεται από όσα μαθαίνουμε από μικροί στην οικογένειά μας. Αυτά καθορίζουν και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στον χώρο της δουλειάς μας, πώς κινούμαστε στον επιχειρηματικό στίβο, πώς βλέπουμε το μέλλον, τις ευκαιρίες, τα ρίσκα και πώς εν τέλει κινούμαστε σε κάθε χώρο».

Τα λόγια ανήκουν στην Αθηνά Καφέτσιου, μια Ελληνίδα που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο στον τομέα της επιχειρηματικής συμβουλευτικής. Είναι δηλαδή μια «προπονήτρια επιτυχίας», όπως η ίδια λέει, έχοντας δημιουργήσει δική της εταιρεία που έχει ως πελάτες επιχειρηματίες, στελέχη, καθώς και εταιρείες μικρές και μεγάλες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική.


Η ίδια αποτελεί ένα ιδιαίτερο μείγμα που συνδυάζει την ιδιότητα του ψυχολόγου με την ευαισθησία στις προσωπικές χορδές του καθενός, ενώ την ίδια στιγμή διαθέτει και βαθιά επιχειρηματική γνώση. Οι σπουδές της είναι ανάλογες. Πτυχίο Ψυχολογίας από την Ελλάδα και Master of Business Administration (MBA) στο Λονδίνο.

«Η οργανωσιακή ψυχολογία είναι το πάθος μου, αλλά ήθελα να καταλάβω τι συμβαίνει και στις επιχειρήσεις, στον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό έκανα το ΜΒΑ και το 2007 ίδρυσα την εταιρεία Excelounge, όπου χρησιμοποιούμε ένα πρωτοποριακό σύστημα το οποίο εφαρμόζουμε συνεργάτες, ψυχολόγους, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, συμβούλους, ψυχομετρικούς ειδικούς, business coaches και μια νέα γενιά συνεργατών που εκπαιδεύουμε μετά το πανεπιστήμιο».

Κλείσιμο
Πώς όμως δουλεύει αυτό το σύστημα; «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τι μπορούν να κάνουν. Συμβιβάζονται με καταστάσεις που τους δίνουν το μέσο δυνατό με την ελάχιστη προσπάθεια. Πολύ νωρίς κάνουν συμβιβασμούς. Λένε στον εαυτό τους: “Μπορώ να φτάσω μέχρι εδώ”. Στην πραγματικότητα, όμως, όλοι έχουμε δυναμική μέσα μας. Οι περισσότεροι μπορούν να πετύχουν ό,τι θέλουν. Δεν έχει να κάνει μόνο με την ικανότητα, αλλά περισσότερο με τη θέληση, τη στοχοθέτηση, την καθαρότητα σκέψης».

Ολα αυτά ακούγονται πολύ ωραία και σε κάποιον βαθμό θυμίζουν τους τίτλους ορισμένων βιβλίων αυτοβοήθειας που υπόσχονται… τα πάντα με τρία βήματα. Κάτι σαν τις μαγικές δίαιτες.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης