«Βουτιά» 2,93% για τον Nasdaq

2222p

Apple και Amazon υποχώρησαν σημαντικά - Υποχώρηση και για τον S&P 500 με «οδηγό» τον τομέα της τεχνολογίας που υποχώρησε 3,5%

Υποχώρηση για τις αμερικανικές μετοχές από τα υψηλά της μέρας λόγω της πτώσης στον ευρύτερο τεχνολογικό δείκτη.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -1,43% στις 23.857 μονάδες, ο S&P 500 -1,73% στις 2.612 μονάδες και ο Nasdaq -2,93% στις 7.008 μονάδες.

Ο Nasdaq έκανε «βουτιά» με απώλειες περί του 3% με τις Apple και Amazon να υποχωρούν σημαντικά. Υποχώρηση και για τον S&P 500 με «οδηγό» τον τομέα της τεχνολογίας που υποχώρησε 3,5% ενώ πτώση κατέγραψε και ο Dow με τη Microsoft να έχει τις χειρότερες επιδόσεις. Ο δείκτης των 30 μετοχών υποχώρησε 344 μονάδες περνώντας ξανά στην περιοχή της διόρθωσης.

Το Facebook συνέβαλλε στις απώλειες του τεχνολογικού δείκτη με πτώση περί του 4,90%, καθώς η Bank of America Merrill Lynch μείωσε την τιμή στόχο της μετοχής του για 2η φορά σε πέντε μέρες, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο η υπόθεση της διαρροής δεδομένων χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

Να σημειωθεί ότι το CNN ανέφερε την Τρίτη ότι ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg θα καταθέσει ενώπιον το Κογκρέσου για την υπόθεση της Cambridge Analytica.

«Ενώ αυτό δεν θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τον Zuckerberg, είναι ένα απαραίτητο έξυπνο βήμα στρατηγικής καθώς η δημόσια μανία συνεχίζει να αναπτύσσεται γύρω από τη διαρροή δεδομένων» ανέφερε ο Daniel Ives της GBH Insights.

Νωρίτερα οι κύριοι δείκτες σημείωναν άνοδο με τον Dow να καταγράφει άνοδο πάνω από 200 μονάδες.

Τη Δευτέρα η αγορά κατέγραψε ράλι 2,5% μετά την είδηση της Wall Street Journal ότι Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε επικοινωνία για να εξομαλύνουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης