Κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του «Σπάρτακου» με φόντο τους... Θεσμούς

Κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του «Σπάρτακου» με φόντο τους... Θεσμούς

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκλειδώσει και το προαπαιτούμενο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων που κρατούσε στο συρτάρι για να μην αποδυναμώσει τις προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστικές δυνάμειςΞεκινούν σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 του μήνα οι εκλογές του Σωματείου «Σπάρτακος» για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων του συνδικάτου (Κεντρική Διοίκηση, Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή, Ομοσπονδία, Εργατικά Κέντρα).

Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 3000 εργαζόμενοι της ΔΕΗ, μέλη του σωματείου, ενώ κάλπες θα στηθούν σε 19 εργασιακούς χώρους (σε ολόκληρη τη χώρα).

Η εκλογική διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη ΔΕΗ καθώς τα θέματα της ενέργειας είναι στα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης με τους Θεσμούς.

Στελέχη που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της δημόσιας επιχείρησης αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει μεγάλη σημασία στις εκλογές του σωματείου και για τον λόγο αυτό επεδίωξε και πέτυχε την κατάρτιση κοινού ψηφοδελτίου με την συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ καθώς το Σωματείο θα έχει αποφασιστικό ρόλο και λόγο την επομένη περίοδο όταν θα δρομολογηθεί η πώληση των μονάδων.

Στελέχη της ΚΟΙΡΙΞΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, αναφερόμενα στη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ (μέσα από την παράταξη ΔΡΑΣΕ - ΑΡΚΕ) κάνουν λόγο για τεχνητές συνενώσεις που αποσκοπούν στον «προληπτικό έλεγχο των αντιδράσεων και της επιρροής» του μαχητικότερου σωματείο της ΔΕΗ που μεταξύ άλλων έχει τη δυνατότητα να κλείσει τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η παράταξη ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η παράταξη ΔΡΑΣΕ - ΑΡΚΕ έχει ήδη «συμφωνήσει με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα προβλήματα της ΔΕΗ» και ότι όπως φαίνεται «έχει σκύψει το κεφάλι στις πιέσεις της κυβέρνησης και των οικονομικών συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί».

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για την επόμενη ημέρα στο πιο κρίσιμο συνδικαλιστικό σωματείο της ΔΕΗ εντάσσεται και η χαρακτηριστική καθυστέρηση που επέδειξε η κυβέρνηση για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Στελέχη που ασχολούνται με τα ενεργειακά ζητήματα είναι πεπεισμένα ότι το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο θα ξεκλειδώσει μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στο συγκεκριμένο συνδικαλιστικό όργανο. «Αν το είχαν πράξει νωρίτερα οι προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις θα αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα ενώ δεν θα μπορούσε να «περπατήσει» η σύμπραξη με την ΠΑΣΚΕ, ούτε βέβαια και όσα έχουν συμφωνηθεί με τους Θεσμούς στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Εκτός όμως από την έμμεση «ανάμειξη» του υπουργείου έντονη είναι η κινητικότητα και από στελέχη της Περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και βέβαια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη του κοινού μετώπου ΔΡΑΣΕ - ΑΡΚΕ καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη πολιτική και δημοσκοπική συγκυρία στη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη που παραχώρησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων για τις εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων «ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Εχω μεγαλο σοι.

Και αφου είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία επηρεάζω αρκετά σχεδόν όλους τους συγγενείς. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχασε οριστικά περίπου 50 ψηφαλακια. Μπορεί να λεω και λιγα.

ΠΑΓΚΑΛΙΤΙΔΑ

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!

Φευγάτος

Ρε δεν πάτε να γκαρίζετε και να εκλέξετε ότι θέλετε. Η τρόικα θα σας πουλήσει και μετα θα αρχίσουν να πέφτουν οι απολύσεις σύννεφο! Τελειώσατε αρουραίοι!!! Τέρμα η μάσα! Ωξο Ρε!!!

KOSTAS

Για να ξεμπερδεύουμε με το παλιο.....ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καραβοκύρης

Και το ερώτημα είναι: τι κέρδισε η ΝΔ που δεν έβαζε φυλακή το Φωτόπουλο όταν κατέβαζε τους διακόπτες; Το αντιδεξιό μέτωπο δεν σηκώνει κανακέματα. Μόνο σφυρί και καλέμι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

frf_XL

Στην αναδίπλωση της κυβέρνησης ως προς το θέμα της συμφωνίας με τη Shell για την αποεπένδυση από την λιανική αγορά φυσικού αερίου, αναφέρθηκε χθες σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, ο τέως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, κ. Θοδωρής Κιτσάκος.

95a84250b1f8f7218888505635ced801_XL

Η ναυτιλιακή κοινότητα να έχει αναστατωθεί από τα νέα μέτρα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού του ΟΗΕ-ΙΜΟ για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία που θα ισχύσουν από την 1-1-2020.

oures_main01

Στα 103,09 δισ. ευρώ εκτοξεύθηκαν οι βασικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο στο τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς δημιουργήθηκαν νέες υποχρεώσεις ύψους 7,84 δισ. ευρώ - Αυξήθηκαν κατά 312.812 οι φορολογούμενοι που χρωστούν έως 500 ευρώ στην Εφορία

54