Βίζερ: Υπάρχει δυνατότητα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης στην Ελλάδα αλλά αυτό δεν θα γίνει δια μαγείας

Βίζερ: Υπάρχει δυνατότητα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης στην Ελλάδα αλλά αυτό δεν θα γίνει δια μαγείας

Μετά την ολοκλήρωση, αν υπάρχει ανάγκη, θα ληφθούν μέτρα για το χρέος, ανάφερε στη συνέντευξή του ο πρώην επικεφαλής του Euroworking group

Υπάρχει δυνατότητα για ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη  στην Ελλάδα αλλά αυτό δεν θα γίνει δια μαγείας, θα χρειαστεί πολλή δουλειά, τονίζει ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ,
σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, ο κ. Βίζερ ανέφερε ότι στο τέλος της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος, τότε, αν υπάρχει ανάγκη, θα ληφθούν μέτρα σχετικά με το χρέος.


 Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Τ. Βίζερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

   
Ερ: Κύριε πρόεδρε θα ήθελα ένα σχόλιο για τη νέα εξέλιξη, το τέλος του προγράμματος.

   
Απ: Το ότι φθάνουμε στο τέλος του προγράμματος είναι μια πολύ καλή είδηση, πριν από δυόμισι χρόνια δεν πιστεύαμε ότι αυτό θα ήταν δυνατό, όμως θαύματα συμβαίνουν ακόμη και στην οικονομική πολιτική και πιστεύω πως η εμπειρία από τα τελευταία ένα-δύο χρόνια ήταν καλή, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, η τελευταία αξιολόγηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, λίγα μένουν ακόμη, έτσι η Ελλάδα και οι θεσμοί και τα άλλα 18 κράτη μέλη έχουν μπροστά τους μόνο άλλη μια αξιολόγηση και είμαι σίγουρος ότι κι αυτή θα πάει καλά.

   
Ερ: Στο τέλος της τέταρτης αξιολόγησης, υπάρχει το ζήτημα των μέτρων σχετικά με το χρέος. Είναι το σημαντικότερο ζήτημα για την Ελλάδα μαζί με τις μεταρρυθμίσεις. Πιστεύετε πως ένα «κούρεμα» το ελληνικού εθνικού χρέους βρίσκεται στο τραπέζι;

   
Απ: Πολλά πράγματα για την Ελλάδα είναι τα σημαντικότερα, αλλά αν στραφούμε σ' αυτό το σημαντικότερο, υπάρχει μακροχρόνια συμφωνία ότι στο τέλος της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος, τότε, αν υπάρχει ανάγκη, θα ληφθούν αυτά τα μέτρα σχετικά με το χρέος. Είχαμε συμφωνήσει ότι θα υπάρξει ένα πακέτο βραχυπρόθεσμων μέτρων, μεσοπρόθεσμα μέτρα και, αν αργότερα στην πορεία χρειαστεί, ενδεχομένως μακροπρόθεσμα μέτρα. Έτσι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα έχουν ήδη εφαρμοσθεί, πολλοί θέλουν να το ξεχνούν, έχουν εφαρμοσθεί, έχουν πάρει 20% από το ΑΕΠ που σ' αυτό το στάδιο αντιστοιχεί σε 40 δισεκ. ευρώ επί της αναλογίας χρέους-ΑΕΠ στον προβλεπτό ορίζοντα. Αυτό είναι ήδη κάτι και μερικές φορές είναι κάπως λυπηρό να διαπιστώνει κανείς πως ό,τι δίνεται, αμέσως ξεχνιέται. 

   
Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα παρουσιάσθηκε καθαρά τι θα είναι, και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα στα μέσα του 2018 να υπάρξει συμφωνία για την εφαρμογή τους. Τότε θα εφαρμοσθούν σε διάρκεια χρόνου που έχει να κάνει με ωριμάνσεις, που έχει να κάνει με υπερκέρδη από ομόλογα που κρατεί η κεντρική τράπεζα και με παρόμοια ζητήματα.

   
Ερ: Θέλω να σας ρωτήσω για την κυβέρνηση της Ελλάδας, πιστεύετε ότι γίνονται πιο ώριμα βήματα για τον χειρισμό της οικονομίας απ' αυτή την κυβέρνηση;

   
Απ: Σε σύγκριση με την εμπειρία μου από το πρώτο εξάμηνο του 2015, υπάρχει φυσικά τεράστια διαφορά και αυτό που είναι ουσιαστικά απαραίτητο, όταν είσαι στη νομισματική ένωση, είναι ότι πρέπει να παραμείνεις ανταγωνιστικός, πρέπει να έχεις πολιτικές που να προωθούν την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, να μειώσεις την ανεργία των νέων και τα παρόμοια. Πιστεύω ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι το να ρίξεις απλώς χρήματα στην οικονομία δεν οδηγεί πολύ μακριά, ότι αυτό έχει να κάνει με άλλους παράγοντες οι οποίοι κάνουν την Ελλάδα να πετυχαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά, στις παγκόσμιες αγορές. Έτσι αυτό δεν είναι κάτι που εμφανίζεται έτσι δια μαγείας αυτό είναι μια διαρκής διαδικασία, είναι κάτι πάνω στο οποίο η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται, η επόμενη κυβέρνηση και η επόμενη και πάει λέγοντας. Η δυνατότητα υπάρχει να έχει η Ελλάδα αυτή την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της απασχόλησης που όλοι αναζητούμε. Αλλά δεν είναι κάτι που το χαρίζει ο Θεός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Πάνος

Τι λες φίλε μου ? Δεν σε έπεισε ο Αλέξης ο,τι η ανάπτυξη θα γίνει με τις επενδύσεις του Ραούλ Κάστρο και του Μαδούρο, βέβαια μετά απο εκατό χρόνια οταν και αυτοί θα χορτάσουν ψωμί τους πολίτες τους. Σοβαρότεροι άνθρωποι δεν πρόκειται να επενδύσουν με το ζοφο που δημιουργήσαν στην Ελλάδα μας οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

H Ελλάδα σας χρεοκόπησε επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

και εξαιτίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν υπήρχε τότε.

Μιλαμε για το ιδιο Συριζα;

Ποτε γεννηθηκεs ; Φυσικα και υπηρχε και τοτε. Μονο που τοτε λεγοταν απλα Συνασπισμοs και οxι Συνασπισμοs Ριζοσπαστικηs Αριστεραs (ΣΥΡΙΖΑ). Και απο τοτε προσπαθουσαν να κερδισουν υπουργικεs καρεκλεs για να κολλησουν επανω τουs σαν βδελλεs. Ονοματα οπωs Δαμανακη κι Αλαβανοs δε σου θυμιζουν κατι; Και μιαs και το Συριζα τωρα απαρτιζεται απο τα αποβλητα του ΠΑΣΟΚ (π.x. Κουρουμπληs ) ενω τα αποβλητα τηs ΝΔ ειναι στουs ΑΝΕΛ που συγκυβερνουν με το Συριζα, η διαφορα με τουs προηγουμενουs ειναι οτι αυτοι εδω ειναι xειροτεροι απο τουs προηγουμενουs. Αφου εφεραv αλλα 200 διs xρεοs συν capital controls συν επιπλεον μνημονιο στουs πρωτουs 6 μηνεs τουs ωs κυβερνηση (PEKOP ANIKANOTHTAS!), η Ελλαδα θα ειxε κλεισει τωρα ωs xωρα αν κυβερνουσαν αυτοι απο τη δεκαετια του 80/90. Και η ζημια που εκαναν οι Συριζαιοι πριν το 2015 με τη στηριξη του κινηματοs δεν πληρωνω και το κηρυγμα στον κοσμο πωs δε xρειαζεται να πληρωνουν ΕΝΦΙΑ και φορουs επισηs μετραει. Και η xρεwκοπια για την ακριβεια ηρθε επι ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαιρι του 2015 που η Ελλαδα βρεθηκε ενα βημα πριν τον ταφο. Οι Ελληνεs πολιτικοι ειναι ο εναs xειροτεροs απο τον αλλον οποτε αναγκαστικα πρεπει να επιλεγουμε τουs λιγοτερο ασxετουs και τουs λιγοτερο αδιστακτουs και λιγοτερο πειναλεουs. Και ολα οσα μεσολαβησαν απο το 2015 και μετα αποδεικνυουν περιτρανα πωs το μη xειρον βελτιστον ΔΕΝ ειναι οι συριζαιοι.

Ναι κορόιδα

δεν γίνεται διά μαγείας, γίνεται με διάλυση εργατικών δικαιωμάτων κσι μισθούς πείνας. Αυτό ακριβώς λέει ο αντιπρόσωπος τον κατακτητών μάς καί εμείς τον χειροκροτάμε. Έλεος.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Με το σπαθί σας οι Ελληνες έχετε κερδίσει τον τίτλο των αρχιρεντικολων της ΕΕ. Πορτογάλοι, Ισπανοί, Ιρλανδοί και κυρίως οι Κύπριοι χαίρονται που 8 χρονια μετα την έναρξη της κρίσης, ολοι εχουν βγει απο το προβλημα και αναπτύσσονται με +3-7%, ενω οι μπατιτηδες ελληνες εχουν εκλεγμένη κουμουνιστικη κυβερνηση, 75% εφορία και κάνουν συλλαλητήρια για να πείσουν τους εαυτούς τους οτι τα Σκοπιά πρεπει να αλλάξουν το όνομα τους με το οποίο τους εχει αναγνωρίσει όλη η οικουμένη. Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σλοβάκοι ευημερούν με 10-20% εφορία, αναπτύσσονται τρέλα και χαίρονται που βλέπουν την λίγδα, την αμορφωσια, την γυφτια και την ανικανότητα των νεοελλήνων γιατι εχουν ενα υβρίδιο κουμουνιστικης κοινωνίας πιυ τους θυμίζει απο που γλίτωσαν και ξέφυγαν. Εχετε τα χειρότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη, τους χειρότερους καθηγητές και δασκάλους, τους χειρότερους δημοσιους λειτουργούς και θα πληρώνετε τους υψηλότερους φορους στην Ευρώπη μεχρι το 2060, ξέρετε γιατι??? Επειδη η δημοσια παιδεία σας ειναι προσανατολισμένη στον χαβαλε, την αναξιοκρατία, την λαμογια και την συναλλαγή. Ξέρεις γιατι μυξοκλαψιαρη αμόρφωτε και αντικοινωνικε νεοΕλληνα??? Γιατι την εποχή της ευμάρειας των δανεικών αντι για βιβλια αγόραζες φο μπιζού και αντι για έρευνα έτρεχες στα μπουζούκια και χόρευες τσιφτετέλια ακούγοντας αμανέδες. Καταλαβες βρε αμόρφωτε και αντικοινωνικε βορειεαφρικανε? Δεν ειναι θεμα χρηματων βρε γκαζότενεκέ νεοέλληνα, ειναι θεμα σκληρής εργασιας, οργάνωσης, πολιτισμου, κοινωνικής συναίνεσης, έρευνας, καινοτομίας και συνεχούς αυτο-βελτίωσης. Καταλαβες μυξοκλαψιαρη? Όσα χρηματα και να σου δώσουν αγράμματε νεοέλληνα δεν δύναται να φτιάξεις δημοσιαψπαιδεια ανταγωνιστική, παραγωγική που να οδηγεί σε ευτυχισμένα και πολιτισμένα παιδια, εχεις αποδείξει οτι εισαι ανίκανος να δημιουργήσεις και να παράξεις πλούτο και ευτυχία.

βούλωνε μωρή αράπο

έτσι δε σας λένε οι Γερμανοί? Ή νομίζετε γίνατε άνθρωποι επειδή τους καθαρίζετε τουαλέτες και τους ψήνετε κεμπάμπ. Όλη η δύση ζει εις βάρος του υπόλοιπου κόσμου, όλα είναι κλεμμένα, πόλεμοι, αποικιοκρατία, γενοκτονίες και ολοκαυτώματα. Και στην περίπτωση της Γερμανίας ο μόνος λόγος που υπάρχει ακόμα είναι εξαιτίας της ελεημοσύνης που τους έδειξαν οι ξένοι, και η Ελλάδα μέσα, μετά τα αίσχη που έκανε στο Β'ΠΠ και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του "πολιτισμού" τους. Βέβαια αυτό δεν απέτρεψε εκατομμύρια Γερμανίδες να βιαστούν, οπότε κοίτα το αν είσαι γερμανοσοβιετικοδοελληνιδα.. Ο τροχός θα γυρίσει, η Γερμανία ποτέ στην ιστορία της δεν κέρδισε. Μόλις γυρίσει να εύχεσαι να προλάβεις να φύγεις από τη χώρα πριν περιλάβουν οι Γερμανοί όλους τους μαυριδερούς. Άντε, πήγαινε να καθαρίσεις καμιά τουαλέτα τώρα. Ή λάτζα? Ή σουβλάκια? Έχετε και μεγάλη γκάμα. Όταν χρειαστούμε βοήθεια για τον πως θα κάνουμε ολοκαύτωμα και γενοκτονίες, θα είστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε τη γνώμη σας.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Ακόμα ενας Χρυσαυγίτης που περιμένει την ανάσταση του Κων/νου του Παλαιολογου, περιμένει τις λύσεις απο τις παρλαπιπες του καθυστερημένου Παπαδαριου, περιμένει να μεγαλώσει το γαριδάκι του επειδή τρωει πολυ πρωτενη και περιμένει τον ΤΡΑΜΠακουλα με το φωτοσπαθι του να σκοτώσει τους κακούς Γερμανούς. Καθολου τυχαίο οτι τα Χρυσαυγιτικα φασιστρονια εχουν αυξηθεί τελευταια....στην χωρα της καρπαζιάς.

γάτα είσαι χαχαχα

ιστορικά η Γερμανία δεν κέρδισε ποτέ. Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι επειδή έχει μερικές δεκαετίες σχετικής ευημερίας, αυτό για κάποιο λόγο θα έχει και διάρκεια αγνοώντας ότι δε σ'αρέσει, για πρώτη φορά στην ιστορία, είναι δικό σου θέμα. Εγώ θα προτιμήσω τους ιστορικά νικητές, όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης.

@ κολλεκτιβισμός - εξισωτισμός βαθειά στο DΝΑ

Για την αστεία αναπτυξη μιλησαν και στελεχη βρυξελλών. Ειπαν ότι "μετά από 8 ετών αναδιαρθώσεις, έπρεπε να φαινόταν στον οριζοντα αναπτυξιακά 5άρια και 6άρια! Το 2% είναι αστείο!" Κι όμως....Στα 8 έτη, τα έξη κυβερνούν σοσιαλκουμουνιστές! Βεβαια, οποιος ειχε διαβάσει την εκθεση 200 σελ του ΔΝΤ (Μεγαλ.Εβδομάδα 2011) έγραφε: Μελετήσαμε 15 οικον. κρίσεις (πχ από Αγγλιας και Ιταλιας 1978, από Αυστριας και 0λλανδιας 1980-82, μεχρι ασιατική κριση 1987, μεχρι ρωσικη κριση 1997, μεχρι Μεξικο 1998, μεχρι Τουρκίας και Αργεντινής 2000, μεχρι Σουηδιας 2001, μεχρι Εσθονιας 2006, μεχρι ΗΑΕ, Ισπανιας και Ιρλανδιας 2008, ..... Σε όλες παρατηρήσαμε τριετή προσαρμογή επακολουθησασα από τριετες μπουμ 4-7% τυπου V ή W. Δεν μπορούμε καθόλου να βεβαιώσουμε ότι θα συμβει και στην Ελλάδα παρομοια εξέλιξη"!...... Μα πουθενά δεν κυβερνούν σοσιαλμαρξιστές! Ο ελλην. λαός έχει γίνει ενας Ιδρυματικος λαός υπο την σαρανταχρονη Ιδεολογ. Ηγεμονία της αριστεράς. Ενας λαός πλειοψηφικά "αδρανή υλικά-μπάζα"

πόση γελοιότητα πια

το βρήκες, αυτή είναι η διαφορά από τις άλλες χώρες. Δε φταίει ότι οι άλλες χώρες είναι πρώην αποικιοκράτες που έχουν κατακλέψει τον πλανήτη, πρώην υπερδυνάμεις, έχουν εξασφαλισμένα σύνορα και ανεπτυγμένους γείτονες, έχουν το μέγεθος ηπείρου...όχι, φταίει η πολιτική ιδεολογία! Όλα τα άλλα τα έχουμε! Το ότι με όλη την ασφάλεια και δύναμη και πόρους που είχαν, και με την πολιτική ιδεολογία που σας αρέσει, έφτασαν παρ'όλα αυτά σε κρίση, δε σας λέει τίποτα. Και αν κυβερνήσει η ιδεολογία σας και αποτύχουμε, πάλι κάτι άλλο θα σας φταίει. Ξέρετε τι θα λέτε? Ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ είναι καλύτερα από τους άλλους, και ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τέλειο. Με την ουσία κανείς δεν ασχολείται. Φυσικά τι ότι απλά φταίτε εσείς και αυτά που πιστεύετε είναι για τα σκουπίδια δεν είναι πιθανόν να συμβαίνει.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Το προβλημα σας στην Ελλάδα δεν ειναι οικονομικό αλλα νοοτροπίας ενος ανώριμου λαού που αρνείται να ενηλικιωθεί και να βγάλει το δάκτυλο που βυζαίνει απο το στομα του. Για τον λόγο αυτό οσο η πλειοψηφία στην Ελλάδα παραμένει ο αμόρφωτος γιδοπολτος της μεταποΛΗΣΤΕΥΣΗΣ(αυτος που ψήφισε εναντίον της ΕΕ το 2015 και χοροπηδούσε σαν τις μαϊμούδες στο Σύνταγμα για μερικές ωρες)τόσο το χαλι σας θα επιδεινώνεται. Θα σας πρότεινα εκτός απι τα βιβλία του Ραμφου, που σας χαλάει την Νιρβάνα με αυτά που σας γράφει, να διαβάσετε όλοι σας στην Ελλάδα δυο πολυ χρήσιμα βιβλία: Τους νόμους της Ανθρώπινης Ηλιθιότητας και την Χρησιμότητα του Άχρηστου.

είπαμε

μόλις χρειαστούμε μαθήματα για το πως να πραγματοποιήσουμε ολοκαύτωμα, θα είστε οι πρώτοι που θα ψάξουμε. Και μίζες. Νομίζω αυτά είναι και τα μόνα πράγματα στα οποία είστε πρώτοι παγκοσμίως και ιστορικά. Παράδειγμα προς μίμηση.

γελάνε και οι πέτρες

η Ελλάδα και 5 φορές να χρεοκοπήσει ακόμα στη σειρά, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία δε θα γίνει, και παραμένει ψηλά συγκριτικά με τον υπόλοιπο πλανήτη. Και για τα σκοπια οι ίδιοι διαπραγματεύονται το όνομα τους, εσύ τι ζόρι τραβάς? Και όλη η "οικουμένη" θα τους αναγνωρίσει με το νέο όνομα, απ'ότι βλέπεις δεν τραβάνε κάποιο ζόρι να αλλάξουν την απόφαση τους. Σίγουρα όχι μεγαλύτερο από σένα. Η Ελλάδα ακόμα και με χρεοκοπία είναι πολύ καλύτερα από τη μακρά πλειοψηφία του πλανήτη, και οι Έλληνες στην Ελλάδα ζουν πολύ καλύτερα από τους Έλληνες στη Γερμανία. Οι πλούσιοι Έλληνες ζουν καλύτερα από τους πλούσιους Γερμανούς, οι μεσαίοι από τους μεσαίους, και οι φτωχοί από τους φτωχούς. Μάθατε και για κομμουνισμό που κόβατε τον πατσά με το ψαλίδι στο χωριό σας, ακόμα και οι Αμερικάνοι το ξεπέρασαν. Και έχουμε ακόμα τους ηλικιωμένους 45+ στην Ελλάδα να μας τα ζαλίζουν με τις αντιλήψεις τους αντί να αποσυρθούν επιτέλους να ησυχάσει η χώρα. Επίσης η διασπορά δεν έχει κανένα λόγο στην Ελλάδα, αλλά στη χώρα που ζει. Οπότε ότι και να πείτε σας γράφουμε, πήγαινε τώρα να καθαρίσεις καμιά τουαλέτα μπας και μπορέσεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα ποτέ. Ξέρεις, εκεί που βρίσκομαι ήδη εγώ και κάνω τη ζωή που ονειρεύεσαι να κάνεις στα γεράματα σου. χαχαχα

@ γελανε και οι πετρες

δεν θελω να σε προσβαλω αλλα αν δεν εδιναν οι Γερμανοι τα δανεικα εσυ δεν θα ειχες ρευμα για να "αναψεις" τον υπολογιστη σου και να γραφεις αρλουμπες. Το Grand Grand Total λεει: εμεις φαλιρίσαμε, οι άλλοι οχι, οι ξενοι μας κρατανε σε ζωη και εμεις το χαβα μας. Με αυτα που γραφεις πιστοποιεις ολα οσα γραφει η "Ελλληνογερμανιδα".

εγώ θα είχα, εσύ για να το λες μάλλον όχι

Μην προβάλλεις την αδυναμία σου να επιβιώσεις χωρίς τους Γερμανούς στους άλλους. Γιατί λες ότι ΕΓΩ δε θα είχα να ρεύμα ή οτιδήποτε και δε μιλάς για τον εαυτό σου? Πες άνθρωπε μου ότι εσύ δε μπορείς να επιβιώσεις, τους έχεις ανάγκη και θα πεινάσεις, να το πάρουμε από εκεί. Δε ζούμε σε απομονωμένο περιβάλλον, υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στα κράτη και συμφέροντα, ανεξάρτητα από τη βούληση των κρατών. Το ότι δεν λαμβάνεις υπόψη πολλαπλούς παράγοντες και νομίζεις ότι το μόνο πρόβλημα που μας έμεινε να λύσουμε στον πλανήτη είναι η υιοθέτηση του νεοφιλελεφθερισμού για να γίνουν όλα τα κράτη Ελβετία, πιστοποιεί ότι δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε.

Παρλαπιπας νεοέλληνας με συνδρομο αυτισμου

Φαντάζομαι θα εισαι αιώνιος φοιτητής σε κάποια απο τις άχρηστες σχολές οπως Πολιτικό Νομικής, Παντειος, κάποια απο τις άπειρες δήθεν ανθρωπιστικές σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων που παράγουν ανεπάγγελτους ζητουλες βολεψηματιες στο ελληνικό δημοσιο. ΟΥΓΚ

φοβερό επιχείρημα

πες μας τι άλλο φαντάζεσαι.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Μονο οι χαχολοι νεοέλληνες μπορούν να γελάνε κσι να υποστηρίζουν οτι ειναι καλυτερα απο τους σοβαρούς λαούς που ανέφερες. Ακόμα και οι Κύπριοι που εχουν τα ίδια χαρακτηριστικά δικαιούνται να γελάνε που ενα έθνος πουθενάδων με ενα κρατος οπερέτα που βαθμολογείται κατω απι το Τσαντ, την Μαυριτανία κσι την Αλβανία δεν μπορει να κανει τα αυτονόητα. Η θεωρία της χρησιμότητας του ηλιθίου στην δική σας περίπτωση βρίσκει απόλυτη εφαρμογή. Παντα θα χρειάζεστε ως λαός στην ΕΕ ώστε μαζι με την ηγεσία σας(Τσιπρας, Σαμαράς, Βαρουφακηςκλπ κλπ) να πιστοποιείτε την χρησιμότητα σας ως ηλίθιοι.

Δεν κατάλαβες

Είμαστε καλύτερα και από τη Γερμανία. Οι πλούσιοι καλύτερα από τους πλούσιους, οι μεσαίοι καλύτερα από τους μεσαίους, οι φτωχοί καλύτερα από τους φτωχούς Γερμανούς. Γιατί πολύ απλά είμαστε πιο ευχάριστοι άνθρωποι σε πιο ευχάριστο περιβάλλον. Άσε με εμένα στα καταγάλανα νερά με τους φίλους μου και τις τουρίστριες, και εσύ κράτα τη βαθμολογία πάνω από το Τσαντ όσο πλένεις πιάτα στη Γερμανία. Και που είσαι, η οικονομία αλλάζει και τα σύνορα επίσης. Η ιστορία και ο πολιτισμός όμως όχι.

@ Ελληνογερμανιδα

Αγαπητη μου, δεν εισαι και πολυ φιλανθρωπος. Κυριακατικα καθεσαι και γραφεις τετοια πραγματα και χαλας το κεφι των φραπεδογραικυλων που οταν βρουν τα σκουρα αναφερονται παντα στο ενδοξο παρελθον της χωρας και συνεχιζουν το αγαπημενο τους χομπυ: πως θα κλεψω το κρατος και πως θα ριξω τον διπλανω κου, αρκει να μπορω να συνεχισω οπως μεχρι τωρα. Ενα χαρακτηριστικο γνωρισμα αυτης της κοινωνιας ακοινωνητων ειναι η προσηλωση στην κατσικα του γειτονα και στον Μαντουρο. Τωρα που χανεται ο Μαντουρο εμεινε μονο η κατσικα. Και ενα αλλο γνωρισμα ειναι οτι ποτε δεν φταιμε εμεις αλλα παντα οι αλλοι, κατα καιρους παλια η τουρκοκρατια, οι Αμερικανοι, οι Ρωσοι, και στις μερες μας οι Γερμανοι, που δεν μας δινουν τζαμπα χρημα και επιμενουν στις συμφωνιες που καναμε (για να τους τα φαμε).

@

Αγαπητη Κατερινα διακρινω μια μικρη σύγχυση σε σχέση με την απάντηση σου , μην απαντάς παρορμητικά με σκοπο μονο να απαντήσεις χάνεις το αναμενόμενο κατ'εσε δίκαιο ακόμη και απο κατ'αναγκη φιλανθρωπους.

Σε πονάει το παρελθόν?

έχουν και οι Γερμανοί παρελθόν, ολοκαύτωμα μεν, όχι ένδοξο, αλλά έχουν. Το αστείο είναι ότι αυτό είναι το ΔΙΚΟ ΣΑΣ χόμπι. Εσείς θέλετε να ρίξετε τους άλλους γιατί εσείς θέλετε να συνεχίσετε όπως πριν, επειδή σας συμφέρει άσχετα με το πόσο υποφέρουν οι άλλοι που είναι και περισσότεροι. Αναγκαίο κακό, κανείς δεν είναι τέλειος. Τώρα που άλλοι τρώνε και είστε εσείς το αναγκαίο κακό, θέλετε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Ναι μωρέ, δε φταίνε οι αποικιοκράτες που έκλεψαν τα πάντα, οι ντόπιοι φταίνε. Γιατί τους κατηγορούν? Για τους πολέμους? Για τα καθεστώτα που επιβάλλουν? Δε φταίνε οι καημένοι, απλά υπάρχουν και εμείς τους μπαίνουμε στη μούρη! Μας δεν τους αφήνουμε στην ησυχία τους να κοιτάξουν τη δουλειά τους, όλο προβλήματα τους δημιουργούμε! Το πόσο ξεφτίλες είστε δε λέγεται.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Τον Έλληνα οσο και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς, γουστάρει βρώμια, απλησια και τεμπελιά. Το καλο ειναι οτι οι ευρωπαίοι κατάλαβαν οτι μονο με μαστίγιο και σφαλιάρες καταλαβαίνει και με το 3ο και 4ο μνημόνιο ολα μπήκαν στην σειρά για 43 και 99 χρονια. Οπότε οσο κι αν σπερματολογουν όσοι εχουν Ελληνικό ΑΦΜ, δεν μπορούν να ξεφύγουν απι την μοίρα τους, δηλαδή να ξεπληρώσουν το χρέος τους μέσω της φορολογιας τους μεχρι το τελευταίο ευρω. Οπότε τωρα μπορείτε να γελάτε οσο θελετε, εμείς πάντως κοιμόμαστε ήσυχοι στην Γερμανία μεχρι το 2060. Καλοοοοο???

Δεν υπάρχει μοίρα να ξεφύγουμε

Ζούμε ήδη αυτό που ελπίζετε να (ξανα)ζήσετε στα γεράματα σας. Κερδίσαμε ήδη. Οι Έλληνες πληρώνουν τα χρέη τους, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που τους τα χαρίζουν ακόμα και μετά από ολοκαύτωμα. Κανένας δεν έβλαψε άλλους όσο οι Γερμανοί, και κανείς δεν ευεργετήθηκε περισσότερο από αυτούς που έβλαψε όσο οι Γερμανοί. Και που σαι, οι Γερμανίδες και το 1943 ήσυχες κοιμόταν. Το 1944 μπήκαν οι σοβιετικοί και τις πέρασαν αστάρι. Καλοοοοοοοο?! χαχαχα

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Καλη/ε μου σε βρισκω απληροφορητο/η σε σχεση με τα Ελληνικα Πανεπιστήμια αλλα και το επιπεδο των αποφοιτων ,η Ελληνική εκπαίδευση εν γένη δεν ειναι τοσο άθλια οσο την παρουσιάζεις αφου κατάφερε να βοηθήσει ακομη και εσένα να εκφράζεσαι και να αρθρογραφεις σε άπταιστα Ελληνικα. Γιατι σε απασχολεί σε αυτό τον βαθμό η Ελλάδα αφού ειναι μια χαμενη περιπτωση ειναι απορίας άξιο , γιατι δεν κανεις συλλογή γραμματοσήμων που θα εχεις και οικονομικο οφελος ;

Είναι συμπεριφορά που τη βρίσκεις

σε αρκετές ομάδες ανθρώπων, πχ εθνικιστές, προσπαθούν να βρουν χαρά σε μια ταυτότητα και διαχωρίζοντας τον εαυτό τους από τους "άλλους" τους "κατώτερους". Βέβαια, όπως γίνεται κατανοητό, με το που δείξει τη φάτσα της και γελάσει και το παρδαλό κατσίκι βλέποντας ποια τα λέει αυτά, θα καταλάβει γιατί συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Κανένας επιτυχημένος, ευτυχισμένος άνθρωπος με κατεύθυνση στη ζωή του δεν ψάχνει χαρά στα κοινά. Αυτή η συμπεριφορά είναι η χαρά των αποτυχημένων, οι πετυχημένοι είναι άνετοι. Όσοι συμπεριφέρονται έτσι, απλά τους γυρίζεις πίσω στην πραγματικότητα από την οποία προσπαθούν να ξεφύγουν.

Φώτης

Αλβανός είναι, κατά τα λοιπά όμως δεν έχει άδικο. Τα πανεπιστήμια ειναι άθλια άντρα της αριστεράς, με τριτοκοσμικούς καθηγητές που κατέλαβαν τη θέση λόγω ρουσφετιού. Η σύνδεση της τριτοβάθμιας παιδείας με την αγορά ειναι ανύπαρκτη, ενώ τα προγράμματα σπουδών δεν καλύπτουν τις ανάγκες της οικονομίας αλλά των κομματικών μπουμπουκιών. Το διοικητικό πλαίσιο της χώρας ειναι το χειρότερο του Ο.Ο.Σ.Α, με τις τράπεζες κλειστές, τον Καρανίκα στο Μαξίμου και όλο το σόι του Τσίπρα στο δημόσιο. Την ίδια στιγμή οι αδειοδοτήσεις επενδύσεων δεν ολοκληρώνονται σε 12 χρόνια ......δεν πρέπει να γράψω άλλα.

ποια αριστερά στα πανεπιστήμια?

η ΔΑΠ κυριαρχεί χρόνια τώρα.

200 δισ ζημια συν 2 εσχατες προδοσιες

Υπαρχει λαική απαίτηση (από βαση χα-νδ-δησυ- Λεβεντη) ώστε ο Mητσοτάκης να αρχίσει να συγκροτεί φάκελο για εσχάτη προδοσια των Τσιπρα- Βαρουφακη- Τσακαλωτου (ηταν βοηθος). Εκτός από την γνωστή ζημιά των 100-200 δις, αυτοί οι αλητοεπαναστάτες με τη συμπεριφορά τους εξέθεσαν τη χώρα σε κίνδυνο αληθινού αφανισμού. Α) η στοιχειοθετηση εσχάτης προδοσίας για τον Μαη -Ιουνιο 2012 είναι πανευκολη: βριθουν οι Βρυξελες με εγγραφα προετοιμασίας εξόδου της χωρας αφου είδαν αντιμνημονιακή πλειοψηφια 55% στις εκλογες Μαη12 με επικεφαλής τον Τσιπρα και τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ Β) νεα εσχατη προδοσια για ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ εγινε τον Ιουλη15 με τη ταυτοχρονη συγκλιση και Συμβουλιου ΟΝΕ και Συμβουλιου κορυφης ΕΕ27 για ταυτοχρονη εγκαταλειψη ΟΝΕ και Ευρωπ. ενωσης! Στις 17 ωρες ο Τσιπρας παραχωρησε και τη τελευταία πετρα της δημ. περιουσιας (και τη διαχειριση της) για 99 χρόνια! ΥΓ Ο Βενιζέλος λεει ότι ειναι εντελώς αναρμόδιος και τυπικα ασχετος με τα του φαρμακου και θα τους πάει και στο Στρασβούργο για εσχατη προδοσία με αρθρο 136 (νοσφηση δικαστικής εξουσιας).

εδώ δεν κινδυνεύουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει?

σωστά

τα χαρίζουν οι μίζες, η έλλειψη προδιαγραφών, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, οι εκβιασμοί...ξέρουν οι Γερμανοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4182860

Αυξήθηκαν οι τουρίστες αλλά μειώθηκαν κατά 7,3% οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων σε τουριστικά καταλύματα - Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η μεγαλύτερη αύξηση σε διανυκτερεύσεις παρατηρήθηκε στη Λετονία (+8,3%)