Εντονος διάλογος Τσακαλώτου- Ντράγκι για πλειστηριασμούς και επιτόκια

Εντονος διάλογος Τσακαλώτου- Ντράγκι για πλειστηριασμούς και επιτόκια

Η συζήτηση ξεκίνησε από το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την αποτελεσματικότητά τους και «άναψε» όταν ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στην απόδοση των ελληνικών ομολόγων- Σεντένο: Κάποιες φορές υπάρχουν και έντονες συζητήσεις, δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο

Εντονος διάλογος Τσακαλώτου- Ντράγκι για πλειστηριασμούς και επιτόκια
Πληροφορίες από το Eurogroup αναφέρουν ότι υπήρξε έντονος διάλογος από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου του προς τον επικεφαλής της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για το θέμα των πλειστηριασμών.

Ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαιώνουν στο protothema.gr ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μέσα στη συνεδρίαση ωστόσο δεν είναι γνωστό τι διαστάσεις πήρε και ποιά άλλα θέματα συμπεριέλαβε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Eurogroup, οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να συζητούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το τι σημαίνει η «εύρυθμη λειτουργία τους», που θα «ξεκλειδώσει» τη δόση. Ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά, ως προς το νομικό πλαίσιο και την αποτελεσματικότητα των πλειστηριασμών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκεί ήταν που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ύψωσε τους τόνους και ακολούθησε μια έντονη στιχομυθία που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο πρόεδρος της ΕΚΤ για λίγο από την αίθουσα.

Κλείσιμο
Επίσης έγινε αναφορά από τον κ. Ντράγκι στην πρόσφατη έκδοση των ελληνικών ομολόγων όπου αντί να μειωθεί η απόδοση τους όπως συνηθίζεται, αυξήθηκε.

Η καθυστέρηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φέρνει πάντως ανησυχία για τα stress test των τραπεζών την ώρα που η τρόικα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά το Eurogroup αντί για τον Μάρτιο όπως είχε προγραμματισθεί αρχικά.  

Σεντένο: Κάποιες φορές υπάρχουν και έντονες συζητήσεις - Τίποτα το ιδιαίτερο

Επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας λεκτικής διαμάχης μεταξύ του Έλληνα Υπουργού και του Κεντρικού Τραπεζίτη της ΕΚΤ Μάριο Ντάγκι ο Πρόεδρος του Eurogroup, λέγοντας πως υπάρχουν “έντονες συζητήσεις” κάποιες φορές, αλλά δεν είναι “τίποτα ιδιαίτερο”, καθώς σε γενικές γραμμές το ελληνικό πρόγραμμα διαχερίζεται με επιτυχία. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης