Μοσκοβισί: Η Ελλάδα χρειάζεται προσαρμοσμένη εποπτεία μετά το πρόγραμμα

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα χρειάζεται προσαρμοσμένη εποπτεία μετά το πρόγραμμα

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων έκανε λόγο και για ελάφρυνση χρέους - Σεντένο: Κοιτάμε στην ολοκλήρωση του προγράμματος έπειτα από 8 έτη

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα χρειάζεται προσαρμοσμένη εποπτεία μετά το πρόγραμμα
Το μήνυμα ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προ των πυλών στην Ελλάδα δήλωσε ότι θα μεταφέρει στο τραπέζι του Eurogroup, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ευρωομάδας στις Βρυξέλλες. 

Ειδικότερα, ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε θα εισηγηθεί στους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης πως η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει 99% των προαπαιτουμένων και πως συνεπώς θα πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προ των πυλών. 

Παράλληλα το άλλο μήνυμα που τόνισε πως θα μεταφέρει είναι πως θα γίνει το παν, έτσι ώστε στους επόμενους 6 μήνες να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία εξόδου από το πρόγραμμα σταθερότητας έτσι ώστε “να μπούμε σε μια άλλη εποχή ανάπτυξης, ευημερίας, με προσαρμοσμένη εποπτεία και ελάφρυνση χρέους”.

Κλείσιμο

Σεντένο: Πέρασαν 8 έτη και κοιτάμε προς την ολοκλήρωση του προγράμματος


Σε δηλώσεις προέβη ο και ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο λέγοντας πως οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα εξετάσουν την πρόοδο που επετεύχθη στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας πως οι ελληνικές Αρχές έχουν κάνει “εξαιρετική δουλειά” στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια οι ΥΠΟΙΚ θα ακούσουν την αντίστοιχη εισήγηση των θεσμών. 

“Πέρασαν 8 έτη και κοιτάμε προς την ολοκλήρωση του προγράμματος” είπε ο Πορτογάλος Πρόεδρος και ολοκλήρωσε χαρακτηρίζοντας την ως “εξαιρετικά νέα”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης