Πιέζουν οι θεσμοί να αρθούν οι περιορισμοί στην πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ

Πιέζουν οι θεσμοί να αρθούν οι περιορισμοί στην πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ

Τις απόψεις της Κομισιόν για το πώς θα εξελιχθεί η «επιχείρηση» μείωσης του ποσοστού της ΔΕΗ στο λιγνίτη δεν έκρυψαν οι εκπρόσωποι των Βρυξελλών και στις συναντήσεις που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας 

Πιέζουν οι θεσμοί να αρθούν οι περιορισμοί στην πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ
Μπορεί η αγορά των ιδιωτών προμηθευτών να παραμένει μουδιασμένη από την τελευταία δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας που οδήγησε σε αυξήσεις - φωτιά την τιμή της μεγαβατώρας, όμως η γκρίνια για τις ΝΟΜΕ, παραμένει και αυτή την φορά προέρχεται από το μέτωπο των θεσμών.

Τις απόψεις της Κομισιόν για το πώς θα εξελιχθεί η «επιχείρηση» μείωσης του ποσοστού της ΔΕΗ στο λιγνίτη δεν έκρυψαν οι εκπρόσωποι των Βρυξελλών και στις συναντήσεις που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί ζητούν να αποσυρθούν οι περιορισμοί που είχε θέσει η ΡΑΕ προκειμένου να βάλει εμπόδια στην εξαγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθεύονται οι ιδιώτες μέσα από τις ΝΟΜΕ.

Οι δημοπρασίες σχεδιάστηκαν για να υποχωρήσει το ποσοστό της ΔΕΗ
Κλείσιμο
στη λιανική και μέσω της δημοπρασίας να διατεθεί φθηνό ρεύμα στην ελληνική αγορά. Έτσι τα ελληνικά νοικοκυριά θα είχαν ικανοποιητική ελάφρυνση στους λογαριασμούς τους από τα νέα ανταγωνιστικότερα τιμολόγια που θα τους πρόσφεραν οι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας. Στην πράξη όμως, οι δημοπρασίες εξελίχθηκαν σε ένα επιθετικό παιχνίδι ανόδου των τιμών (43,05 ευρώ η μεγαβατώρα) τόσο από την πλευρά των traders όσο και από την πλευρά μικρότερων προμηθευτών που πυροδοτεί τις στρεβλώσεις στην αγορά. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης