Στουρνάρας για Σόιμπλε: Ισχυρή προσωπικότητα με σθένος και ευελιξία

Στουρνάρας για Σόιμπλε: Ισχυρή προσωπικότητα με σθένος και ευελιξία

«Οι πολύ καλές επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας έδωσαν στο Σόιμπλε έναν κυρίαρχο ρόλο» ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ για τον Γερμανό υπουργό

Στουρνάρας για Σόιμπλε: Ισχυρή προσωπικότητα με σθένος και ευελιξία
Την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας σχολίασε το διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg. 

«Ο Σόιμπλε είχε μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Διέθετε σθένος, μεγάλη ευελιξία και ισχυρές απόψεις» ανέφερε ο κ.Στουρνάρας και υπογράμμισε ότι «οι πολύ καλές επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας έδωσαν στο Σόιμπλε έναν κυρίαρχο ρόλο».

«Τώρα η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στον σωστό δρόμο αν και η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες», δήλωσε ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο, France Inter.

Η αποχώρηση του Σόιμπλε τον Ιανουάριο συμπίπτει με την αντίστοιχη του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup.
Κλείσιμο

«Ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ ήταν αυταρχικές προσωπικότητες. Δεν είναι σαφές εάν ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Eurogroup και o Μπρούνο λε Μερ θα είναι σε θέση να καλύψουν αυτό το κενό», τόνισε ο Μουιτάμπα Ραχμάν, διευθύνων σύμβουλος της Eurasia Group με έδρα το Λονδίνο.

Ειδικότερα για τον κ. Σόιμπλε, το Bloomberg αναφέρει πως υπήρξε αρχιτέκτονας της λιτότητας που ενέπνευσε τον φόβο και τον σεβασμό χτίζοντας μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή για την Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης