Κυκλάδες: «Βροχή» τα λουκέτα για αποδείξεις, απείθαρχους ιδιοκτήτες και κρυμμένους τζίρους

Κυκλάδες: «Βροχή» τα λουκέτα για αποδείξεις, απείθαρχους ιδιοκτήτες και κρυμμένους τζίρους

Στη Μύκονο βρέθηκαν επιχειρήσεις να μην κόβουν αποδείξεις, στην Πάρο εστιάτορας είχε «πειράξει» την ταμειακή του για να κρύβει τζίρο και στη Σαντορίνη ιδιοκτήτης μπαρ «έσπασε» το λουκέτο και τώρα η επιχείρησή του θα μείνει κλειστή για 10 ημέρες

Συνεχίζουν τους σαρωτικούς ελέγχους στα νησιά και τους άλλους τουριστικούς προορισμούς οι εφοριακοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
ανακαλύπτοντας συνεχώς επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις αλλά και επιχειρηματίες που δεν πειθαρχούν στην επιβολή των επιβαλλόμενων κυρώσεων.

Αρχικά εντόπισαν τρεις επιχειρήσεις στη Μύκονο που δεν έκοβαν αποδείξεις. Η πρώτη είναι το κλαμπ Santa Anna στην παραλία Παράγκα όπου οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί 86 αποδείξεις, έβαλαν 48ωρο «λουκέτο». Οι άλλες δύο, στις οποίες επίσης μπήκε λουκέτο για δύο ημέρες, είναι το Paradise στη Λιά και η επιχείρηση με ξαπλώστρες στην παραλία Πάρανταϊς.Στη Σαντορίνη οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ την Κυριακή εντόπισαν φορολογικές παραβάσεις στο κλαμπ Enigma και το «έκλεισαν» για 48 ώρες. Τη Δευτέρα, όμως, ο ιδιοκτήτης του έσπασε το λουκέτο με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής που επέστρεψαν για επανέλεγχο να κατεβάσουν ρολά στην επιχείρηση για 10 ημέρες.

Στην Πάρο αποκαλύφθηκε ένας μηχανισμός απάτης από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Μεντιτερανέο. Αρχικά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι οι αποδείξεις εκδίδονταν κανονικά όταν όμως έλεγξαν και την ταμειακή μηχανή του εστιατορίου «έβγαλαν λαβράκι». Όπως διαπιστώθηκε ο επιχειρηματίας αφού εξέδιδε τις αποδείξεις, στη συνέχεια παρενέβαινε στο αρχείο και είτε ακύρωνε αυθαίρετα φορολογικά στοιχεία είτε εισήγαγε ανύπαρκτες εκπτώσεις και επιστροφές σερβιρισμένων προιόντων με αποτέλεσμα να μειώνει τα ακαθάριστα έσοδά του. Ο περαιτέρω έλεγχος αποκάλυψε ότι μόνο για φέτος έχει αποκρύψει τζίρο 166.000 ευρώ. Οι ελεγκτές επέβαλαν λουκέτο για δύο ημέρες ενώ αναμένεται να καταλογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και να επιβληθούν τα αναλογούντα πρόστιμα.

Στην Αντίπαρο στόχος των ελεγκτών αποτέλεσε ένας φούρνος που λειτουργεί μέχρι τα ξημερώματα καθώς σε έλεγχο νωρίτερα το καλοκαίρι είχαν διαπιστώσει ότι δεν έκοβε αποδείξεις και του είχαν τότε επιβάλει διήμερο λουκέτο. Ο αμετανόητος επιχειρηματίας, όμως, δεν φαίνεται ότι έβαλε μυαλό καθώς στον έλεγχο στις 4 τα ξημερώματα οι εφοριακοί δεν βρήκαν να κόβονται αποδείξεις και γι' αυτό - ως υπότροπη - επέβαλαν στην επιχείρηση λουκέτο για 4 ημέρες.

Στις Σπέτσες, τέλος, μετά από έφοδο στην παραλία Βρέλος βρέθηκε ότι δεν έκοβαν αποδείξεις ούτε το μπιτς μπαρ που βρισκόταν εκεί ούτε και η επιχείρηση με τις ξαπλώστρες.

ΣΧΟΛΙΑ (98)

Κοροιδάκια

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!

η κανονικότητα

No Problem , οι φορολογούμενοι που ζουν και κατοικούν στα αστικά τοπία θα πληρώσουν και πληρώνουν και βάζουν το κεφάλι τους στο ασκί των μηνιαίων στο διηνεκές ρυθμίσων καταβολής φόρου. Όσο πληρώνουν αυτοί όλα πάνε καλά και μπορούν όλοι της επαρχιακής διασποράς να μην κόβουν αποδείξεις και να κλείνουν για 48 ώρες ή να κλείνουν το ένα για να ανοίγουν άλλο. Τι και αν κοπανάνε και τους ελεγκτές , μια και το μεροκάματο αυτού που δεν κόβει αποδείξεις έχει κοινωνικά παγιωθεί ότι προηγείται αυτού που πληρώνει φόρο. Μάλιστα η κοινωνίκή παγίωση, θεωρεί μάγκα αυτόν που ρισκάρει να μην κόβει αποδείξεις και αυτό διατυμπανίζεται ως επιχειρηματικότητα , έναντι του μισθωτού που δεν ρισκάρει. Μάλιστα σε κάποιο χωριό κάποιας επαρχίας εν Ελλάδι , όταν 2 καταστηματάρχες έφτασαν στα δικαστήρια διότι ανήμερα της Παναγίας και πρίν την λήξη της Εκκλησίας- πολιούχου- είχαν ανοίξει τα εμπορικά μαγαζιά κατά παράβαση του νόμου και τωβμ διατάξεων του εμπορικού συλλόγου της περιοχής, στο δικαστήριο οι παρανομούντες καταστηματάρχες , δήλωσαν ότι προσφέρουν υπηρεσία στον τόπο που τον ενισχύουν τουριστικά με τα μαγαζιά των και όφειλε το κράτος και ο Δήμος της περιοχής να τους επιδοτεί διότι αυτοί κρατάνε ζωντανή όλη την περιοχή με το που έχουν το καλοκαίρι 2 μήνες ανοιχτά τα μαγαζιά των. Επικαλούμενοι την δήθεν επαρχιακή φτώχεια- η περιοχή δεν είναι φτωχή το αντίθετο- λίγο έλειψε να κατηγορήσουν τα αστυνομικά όργανα και τους άλλους καταστηματάρχες που είχαν εφαρμόσει τον νόμο και είχαν κλέιστά τα μαγαζιά των. Και από κεί και πέρα με υπόδειγμα αυτούς τους δύο καταστηματάρχες, και αφού δεν τιμωρήθηκαν ουσιαστικά , αποθρασύνθηκαν όλοι οι υπόλοιποι καταστηματάρχες και έκαναν ότι ήθελαν καταργώντας ακόμα και το τυπικό ωράριο του εμπορικού συλλόγου της περιοχής. Τα τοπικιστικά συμφεροντολογικά συμφέροντα ακόμα και της μικρότερης επαρχίας, κάτι περίεργες χωριάτικες κλπ σχέσεις συμφερόντων, δεν αντιμετωπίζονται όχι μόνο αλλά και επιβάλονται ως κανονικότητα. Και βέβαια ανέξοδα γιατί άλλοι πληρώνουν.

κιτκατ

Παλι η επαρχια φταιει! Στην Αθηνα αγγελουδια ολοι.....ψιτ κατεβα απ το συννεφο!

Δεν παει άλλο

Κανονικά έπρεπε να σφραγίζουν ολόκληρο το νησί-ναυτικό αποκλεισμό μέχρι να συμμορφωθούν τα γομάρια.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ???

ΣΤΟ BEACH BAR ΣΤΗ MYKONO EKΛΕΙΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΑΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΠΟΙΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ????ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 3 ΜΠΑΡ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 1.ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΤΡΟΜΠΑ

ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ?

Α300

ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ! ΕΛ.ΕΠΓ. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΑ Ο ΛΑΟΥΝΤΖΙΚΟΣ. ΣΥΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ Η ΚΛΕΙΣΤΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ Π.Χ. ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!

Αστεριος

Το πρόβλημα δεν είναι οι εστιάτορες... αυτοί κόβουν 5 στις 10 για να ζήσουν... το πρόβλημα είναι οι γιατροί που φοβάσαι να τους πεις για απόδειξη μήπως κ πεθάνεις , οι υδραυλικοί κ γενικά οι μάστορες.. αυτοί είναι το θέμα.. κ οι δημόσιοι υπάλληλοι που μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει πληρώνονται , έχουν χαλαρή δουλειά , σίγουρη σύνταξη κλπ.. κ το μόνο που κάνουν είναι να κρίνουν κ κατακρίνουν μη γνωρίζοντας τι γίνεται στα μικρά μαγαζιά με τόσα έξοδα.. να ήταν το ΦΠΑ 10% θα έκοβαν όλοι κ ΔΕν θα είχαν δικαιολογία , τώρα έχουν δίκιο που δεν κόβουν .. οι δημόσιοι καλύτερα να μη μιλάνε , γιατί είναι έκ του ασφαλούς

ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

ΘΑ ΣΕΒΕΣΑΙ.

Αστεριος

Καλά κάνουν κ δεν κόβουν αποδείξεις .. δεν ζητάω ποτέ κ δεν θέλω αποδείξεις από μικρά μαγαζιά , ταβέρνες ,περίπτερα , παντοπωλεία.. μόνο σε μεγάλα κατάστηματα , σε εμπορικά ... ο εστιάτορας πχ δεν μπορεί να επιβιώσει αν κόβει σε όλους.. πάρτε το χαμπάρι όλοι κ μη κακολογειτε, δεν ζει , πρέπει να το καταλάβετε , τι να πρώτο πληρώσει ο ανθρώπο, ΙΚΑ , ενφια , ενοικιάσει χώρου από δήμο , ασφάλεια, ΤΕΒΕ , ύλη για φαγητό , λαχανικά,κάρβουνα , ΔΕΗ , Ίντερνετ ,ανάλωσιμα.. 100% φόρο για του χρόνου ,24% ΦΠΑ .. δεν μπορείτε να το καταλάβετε αν δεν έχετε μαγαζί . Κ μην ξεχνάτε το ωράριο.. από 8 το πρωί ως 2 το βράδυ .. ούτε γιορτές ούτε 15αυγοστο ούτε τίποτα.. το διανόηστε; 365 μέρες τον χρόνο από 18 ώρες την ημέρα.. ποιοι άλλοι δουλεύουν έτσι; για αυτό σας λέω πριν να βρίσετε σκεφτείτε.. κ πριν ψηφίσετε σκεφτείτε.

Αν δεν βγαινει

μαλλον ειναι καλλιτερα να το κλεισει απο το να κλεβει.

Φορολαγνος

Αν δε μπορεί, ας γίνει δημόσιος υπάλληλος η ιδιωτικός. Εκεί να δεις φόρους που έχει να πληρώσει. Οι ΔΥ,οι Ιδιωτικοι υπαλληλοι και οι συνταξιούχοι μία ζωη πληρωνουν τη νύφη. Όλοι οι άλλοι ζουν για τη μίζα, την αρπαχτή και τη ρεμουλα.

κιτκατ

Κι η ..... περιπτερο ειχε αλλα 4 διαμερισματα αγορασε και εδω και μια 10ετια ζει με την κορη της απ τα ετοιμα. Κι οι ρωσοποντιοι στην λαικη καημενοι ειναι, ποτε αποδειξη, αλλα σπιταρωνες και περιουσιες εκαναν. Οι φοροι ειναι για ολους!!!!

Συγχαρητήρια !

Συνέχισε έτσι να τους χρηματοδοτείς με το 24%. Είσαι πολύ large, δεν έχεις καταλάβει κρίση και σου περισσεύουν. Μα πάνω από όλα είσαι Άνθρωπος, φιλεύσπλαχνος, επιδεικνύεις αλληλεγγύη στους συνανθρώπους σου και προπαντός ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ. Είμαι δε σίγουρος ότι αυτό θα 'καναν και αυτοί εάν βρισκόσουν σε ανάλογη δύσκολη οικονομική κατάσταση.........

Λαμόγια Συριζαίοι

Κανένα φόρο οι εφοπλιστές, λουκέτα στα ταβερνάκια!

Jason

Το SantAnna στη Μύκονο κόστισε 6 εκατομμύρια ευρώ...δεν το λες και ταβερνακι. Παντως για την ιστορια ο Ελληνοαμερικανός ιδιοκτήτης του το εχει συστημα φαινεται να μην κοβει αποδειξεις στα μαγαζια του. Λογαρισμό 86 ευρώ το Πασχα στο αλλο του μαγαζι στη Μυκονο ουτε αποδειξη μου εκοψε ουτε τιποτα. Οχι τιποτα αλλο αλλα για να δεις πως βγαινουν τα εκατομμύρια για "επενδυσεις" τυπου SantAnna. Βεβαια βρισκει και τα κανει εδώ διοτι στο Αμερικα αν το εκανε αυτό θα του εκοβε τον κ..ο η εφορία

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ?ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ.ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΟΧΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ Η 4.

Πανος

Στην αμερικη καλυτερα να σκοτωσεις ανθρωπο, παρα να εχεις αλλασφιρισι με την σδοε. Στην αμερικη...

ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ

ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΧΙ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΛΑΣ. ΔΩΣΕ ΣΑΝΟ ΣΤΑ ΖΩΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ/ΚΥΡΙΑΚΟΣ/ΦΩΦΗ/ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ/ΤΡΟΥΜΑΝ/ΧΙΤΛΕΡ/ΣΤΑΛΙΝ. ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΟΡΝΟ-ΠΟΡΝΟ ΝΑ ΠΛΕΣΩΣΕΙΣ ΕΝΦΙΑ ΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΡΟΥΛΑ.

dim

Να πολλαπλασιάσει το κράτος τους ελέγχους, να κάνει υποχρεωτική την επανάληψη ελέγχου στους παραβάτες και αυτόματο άνοιγμα λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων και συγγενών. Μόνο έτσι θα εισπράξει το κράτος ειδικά όσο ανάπτυξη δεν υπάρχει (και φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει για πολύ καιρό ακόμα). Να μάθει ο Έλληνας να αποδίδει τον φόρο του, τι να κάνουμε παιδάκια, ήρθε η ώρα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί περιορίζονται στις τουριστικές περιοχές. Όλο το χειμώνα γιατί δεν έκαναν ούτε έναν έλεγχο? Να πιάσουν όλες τις υποψήφιες κατηγορίες να περιορίσουν τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή.Και επιτέλους ξεκολλάτε,το θέμα δεν είναι κομματικό,είναι θέμα βελτίωσης των εσόδων.

Συνοπτική απάντηση

Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας στην οποία διακινούνται τεράστια ποσά ειδικά τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένη περιόδους του έτους. Από την φορολόγηση τους, αν μη τι άλλο, περιμένει το κράτος να μαζέψει για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

gerapetritis

Τα τρία σημεία κλειδιά του κυβερνητικού σχεδίου περιλαμβάνουν την απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

1
120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

9
Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.