Νέο «σαφάρι» ελέγχων για φοροδιαφυγή - «Βροχή» τα λουκέτα και τα πρόστιμα

Νέο «σαφάρι» ελέγχων για φοροδιαφυγή - «Βροχή» τα λουκέτα και τα πρόστιμα

Σταθερά πρώτη στη λίστα η Μύκονος - Και στην Πάρο ταβέρνα δεν είχε κόψει 36 αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ

«Λαβράκια» φοροδιαφυγής βγάζουν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές όπου επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης μηχανεύονται όλες τις μεθόδους για να αποκρύψουν έσοδα από την εφορία.

Έτσι σε έλεγχο που έγινε στην παραλία της Κατερίνης εντοπίστηκε ταβέρνα που δεν είχε κόψει αποδείξεις 16.400 ευρώ, ενώ στη Πάρο και στην Μύκονο, σε γνωστές ταβέρνες επιβλήθηκαν οι ποινές που προβλέπει ο νόμος επίσης για μη έκδοση αποδείξεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Στην Πάρο, στη ταβέρνα Μπαρμπαρόσα από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 36 αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ.

Το κατάστημα σφραγίστηκε τη Δευτέρα συνοδεία της Αστυνομίας αλλά κατά περίεργο τρόπο λίγες ώρες αργότερα αφαιρέθηκε η κορδέλα σφράγισης της ΑΑΔΕ και ζητήθηκε εκ νέου η συνδρομή του Ταξίαρχου για να επανατοποθετηθεί.


Και πάλι όμως στη συνέχεια σβήστηκε από τη σφράγιση η ένδειξη «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής» με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αντιμετωπίζει τώρα την ποινή του δεκαήμερου λουκέτου αντί για το 48ωρο κλείσιμο που της είχε επιβληθεί.

Σε άλλη περίπτωση στην ταβέρνα Σπηλιά της Μυκόνου διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει 65 αποδείξεις αξίας 24.000 ευρώ αν και είχε πληρωθεί μέσω POS και είχε χρεώσει τις κάρτες των πελατών.

Μη έκδοση αποδείξεων εντοπίστηκε και σε κυλικείο στο καράβι της γραμμής που κάνει το δρομολόγιο Καβάλας - Θάσου όπου και εκεί επιβλήθηκε πρόστιμο καθώς η νομοθεσία δεν προβλέπει λουκέτο για τέτοιες περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

dim

Δεν το λες και "βροχή" !!! Και ενώ θα έπρεπε να βρέχει καρεκλοπόδαρα ... Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, είναι ο μόνος τρόπος να διορθωθεί κάποια στιγμή η οικονομία άμεσα.Οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να είναι εντατικότατοι,επαναληπτικοί με παραδειγματικά πρόστιμα και ειδικότερα τήρηση τους. Κλασικότατο μέχρι σήμερα το μαγαζί να ανοίγει μετά από λίγες ώρες ... αυτά πρέπει να κοπούν. Είτε με τους Τσίπρες είτε με τους Κυριάκους. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Επίσης αυτοί οι έλεγχοι έπρεπε να συνοδεύονται από έλεγχο πόθεν έσχες παιδιού,μάνας,θείας και σκύλου.Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν γίνεται αυτόματα η επέκταση αυτών των ελέγχων. Στο λέει κύριε μου ... σε κλέβω χρόνια !!! Επίσης αυτοί οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν και το χειμώνα σε όλη τη χώρα σε όλες τις υποψήφιες κατηγορίες. Με τα POS θα αλλάξουν ελάχιστα πράγματα. Το πρόβλημα της χώρας είναι η φοροδιαφυγή του κάθε επιτείδιου ο οποίος αυτωβούλως δεν γουστάρει να αποδώσει φόρο και η διαπλοκή. Προς το παρόν και οι μεν και οι δε παίρνουν κάτω από τη βάση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akinita_ar

Ακόμα και σε περίπτωση παροχής «προσωρινής προστασίας» το Δημόσιο θα μπορεί να επιβάλει όλα τα άλλα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων στην κύρια κατοικία του αιτούντος, αλλά και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης η ασφαλιστικών μέτρων στην υπόλοιπη περιουσία του οφειλέτη