ΔΕΣΦΑ: Ποιες εταιρείες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

ΔΕΣΦΑ: Ποιες εταιρείες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη short list

Στη short list από την οποία, θα επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής για το ΔΕΣΦΑ αναμένεται να καταλήξει εκτός απροόπτου σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ,
με στόχο την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο διαγωνισμός για την πώληση του 66% του διαχειριστή του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου εισέρχεται σε στάδιο ωρίμανσης ύστερα από τέσσερα χρόνια περιπετειών και άγονων διαδικασιών που κατέληξαν στην ακύρωση του διαγωνισμού προ διετίας. Η κυβέρνηση βάζει τον πήχη ψηλά, εκτιμώντας ότι το τίμημα θα είναι πάνω από τα 400 εκ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου, άποψη την οποία στηρίζει στην θετική συγκυρία που υπάρχει στον τομέα του φυσικού αερίου αλλά και στον αυξανόμενο ανταγωνισμό που φάνηκε ότι αναπτύσσεται από τους έξι υποψήφιους μνηστήρες που έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές.

Η σημερινή διαδικασία αξιολόγησης θα κρίνει την επόμενη μέρα καθώς από τους μνηστήρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στις αρχές Αυγούστου, θα ξεκαθαρίσουν οι βασικοί διεκδικητές της κούρσας.

Σε αυτή την φάση του διαγωνισμού αναμένεται να επιβεβαιωθεί το ισχυρό φαβορί της κοινοπραξίας των μετόχων του ΤΑP που θεωρείται λόγω του αγωγού από τους ισχυρότερους- αν όχι ο ισχυρότερος μνηστήρας- της πώλησης του ΔΕΣΦΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kyriakos-n1

«Ο Μητσοτάκης αγωνίζεται για μια φιλική προς τους επενδυτές οικονομική πολιτική. Σχεδιάζει να μειώσει τους φόρους επί των εταιρικών κερδών, των μερισμάτων και του ΦΠΑ» γράφει η boerse-online.de

1