ΔΕΣΦΑ: Ποιες εταιρείες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

ΔΕΣΦΑ: Ποιες εταιρείες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη short list

Στη short list από την οποία, θα επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής για το ΔΕΣΦΑ αναμένεται να καταλήξει εκτός απροόπτου σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ,
με στόχο την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο διαγωνισμός για την πώληση του 66% του διαχειριστή του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου εισέρχεται σε στάδιο ωρίμανσης ύστερα από τέσσερα χρόνια περιπετειών και άγονων διαδικασιών που κατέληξαν στην ακύρωση του διαγωνισμού προ διετίας. Η κυβέρνηση βάζει τον πήχη ψηλά, εκτιμώντας ότι το τίμημα θα είναι πάνω από τα 400 εκ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου, άποψη την οποία στηρίζει στην θετική συγκυρία που υπάρχει στον τομέα του φυσικού αερίου αλλά και στον αυξανόμενο ανταγωνισμό που φάνηκε ότι αναπτύσσεται από τους έξι υποψήφιους μνηστήρες που έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές.

Η σημερινή διαδικασία αξιολόγησης θα κρίνει την επόμενη μέρα καθώς από τους μνηστήρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στις αρχές Αυγούστου, θα ξεκαθαρίσουν οι βασικοί διεκδικητές της κούρσας.

Σε αυτή την φάση του διαγωνισμού αναμένεται να επιβεβαιωθεί το ισχυρό φαβορί της κοινοπραξίας των μετόχων του ΤΑP που θεωρείται λόγω του αγωγού από τους ισχυρότερους- αν όχι ο ισχυρότερος μνηστήρας- της πώλησης του ΔΕΣΦΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

photo_money

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 προβλέπεται να προχωρήσει η επόμενη φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων ενώ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου καταβάλλεται προσπάθεια από το ΤΑΙΠΕΔ να κλείσει η εκκρεμότητα της πιστοποίησης του ΔΕΣΦΑ υπό το νέο μετοχικό σχήμα, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 

tsipra-tsakl

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα μας κατρακύλησε στα 17.400 ευρώ το 2017, έναντι 22.600 ευρώ το 2008, σύμφωνα με τη Eurostat – Στη 18η θέση στην Ε.Ε. η Ελλάδα – Στα ίδια επίπεδα με Πολωνία και Σλοβακία η κατά κεφαλήν κατανάλωση - Εφιαλτικά στοιχεία και από το ΔΝΤ για το ιδιωτικό χρέος

27
497e3200b451b56b143bfb4400047981_XL

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 και 20 Αυγούστου, στις 7, 14, 21 και 28 Σεπτεμβρίου, στις 5, 12, 19 και 26 Οκτωβρίου και στις 2, 9, 16 και 30 Νοεμβρίου, καταβλήθηκαν 3.599 διπλές συντάξεις και μερίσματα, συνολικού ύψους 6.698.345,50 ευρώ, σε δικαιούχους συνταξιούχους.