Bloomberg: Πληρωμή σε είδος - ο νέος σύμμαχος του Έλληνα εργοδότη

Bloomberg: Πληρωμή σε είδος - ο νέος σύμμαχος του Έλληνα εργοδότη

Η «μαύρη» οικονομία εκτιμάται ότι αντιστοιχεί ήδη στο 1/4 της ελληνικής οικονομίας

Bloomberg: Πληρωμή σε είδος - ο νέος σύμμαχος του Έλληνα εργοδότη
Με τη νέα συνήθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να πληρώνουν τους εργαζομένους τους με κουπόνια, ασχολείται το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι αυτή η μέθοδος είναι μια από τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα, ώστε να μπορέσει ο επιχειρηματίας να αντιμετωπίσει τις μισθολογικές δαπάνες.

Όπως σημειώνει το άρθρο, η 45χρονη Μαρία, μια υπάλληλος σε μεγάλη εταιρεία επικοινωνίας της Αθήνας, πληροφορήθηκε ότι αναλαμβάνει έξτρα καθήκοντα και ότι θα πληρώνεται παραπάνω, αλλά όχι με ευρώ. Αντί λοιπόν να λάβει την αύξηση των 150 ευρώ μηνιαίως, της προσφέρθηκαν κουπόνια για το σούπερ μάρκετ.

Ετσι, την ώρα που οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση να αυξήσει τα πλεονάσματα, οι εταιρείες αποφεύγουν να αναλαμβάνουν έξτρα μισθολογικές δαπάνες και τελικά προάγουν τη «μαύρη» οικονομία κάνοντας το έργο του εξορθολογισμού των δημόσιων οικονομικών, ακόμη δυσκολότερο. Η «μαύρη» οικονομία εκτιμάται ότι αντιστοιχεί ήδη στο 1/4 της ελληνικής οικονομίας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επρόσωπο της Ελλάδας στο EWG από το 2012 έως το 2014, Πάνο Τσακλόγλου, «τέτοιες πρακτικές βοηθούν τις εταιρείες να αποφεύγουν την καταβολή εισφορών, επιφέροντας τεράστιο βάρος στην οικονομία, καθώς λιγότερες εισφορές για συντάξεις σημαίνουν περισσότερα χρήματα από τον προϋπολογισμό για την καταβολή τους, γεγονός που οδηγεί σε μεγαλύτερη λιτότητα, ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Αυτά τα μέτρα με τη σειρά τους έρχονται να πλήξουν τους συνταξιούχους».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης