Ρέγκλινγκ: Την ερχόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ.

Ρέγκλινγκ: Την ερχόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ.

Η «άκαρπη έρευνα εναλλακτικών της κυβέρνησης» που οδήγησε στα capital controls,οδήγησε στη σύναψη του τρίτου προγράμματος ύψους 86 δισ. ευρώ, είπε ο επικεφαλής του ESM

Ρέγκλινγκ: Την ερχόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ.
Παραγωγικό έτος χαρακτήρισε 2015, με την Ελλάδα να είναι η κύρια πρόκληση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο πλαίσιο της υιοθέτησης του συμπληρωματικού μνημονίου που αντικαθιστά το μνημόνιο του Αυγούστου από το Eurogroup στο Λουξεμβούργο. 

Η «άκαρπη έρευνα εναλλακτικών της κυβέρνησης» (όπως την χαρακτήρισε) που οδήγησε στην επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, κατέστρεψε την θετική πρόοδο που είχε γίνει και οδήγησε στη σύναψη του τρίτου προγράμματος ύψους 86 δισ. 

Κλείσιμο
Με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και παρά τις ελάχιστες διαφορές που μένουν, στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του ESM, αναμένεται να αποφασιστεί η διάθεση της επόμενης δόσης ύψους 10.3 δισ. στην Ελλάδα, και εντός της επόμενης εβδομάδας να γίνει η πρώτη εκταμίευση της υποδόσης ύψους 7.5 δισ.

Ενδεικτικό για το μέγεθος βοήθειας είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τον Διευθυντή του μηχανισμού στήριξης, εάν διατεθεί όλη η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα του τρίτου προγράμματος, τότε ο ESM θα κατέχει τα 2/3 του ελληνικού χρέους. 

Τέλος «success story» χαρακτήρισε τη Κύπρο ο Διευθυντής του Μηχανισμού, μαζί με τις άλλες χώρες που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα προσαρμογής, σε αντίθεση με την Ελλάδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης