Societe Generale: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ένας από τους τρεις κινδύνους για τις αγορές το 2015”

Societe Generale: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ένας από τους τρεις κινδύνους για τις αγορές το 2015”

Deutsche Welle/Goldman Sachs: Βασικοί κίνδυνοι της ΕΕ: η πιθανότητα διολίσθησης της Ελλάδας και η Ουκρανία - Bloomberg View: “Πόσο πιο εφιαλτική μπορεί να γίνει η Ελλάδα;”

Societe Generale: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ένας από τους τρεις κινδύνους για τις αγορές το 2015”
Λίγες μόνον ώρες, λόγω των Εορτών, διατηρήθηκε η... νηνεμία από το μέτωπο των διεθνών μέσων ενημέρωσης και των μεγάλων επενδυτικών οίκων του εξωτερικού αναφορικά με το μείζον – όπως έχει καταστεί διεθνώς πλέον – ζήτημα της πορείας της ελληνικής οικονομίας σε συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις και την προσφυγή της χώρας σε πρόωρες εκλογές που μπορεί να φέρουν στην εξουσία αυτό που σύσσωμος ο διεθνής τύπος χαρακτηρίζει ως “αντιμνημονιακό” κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

Και πριν καλά – καλά “ξημερώσει” η νέα χρονιά αρκετά δημοσιεύματα και αρκετές εκθέσεις οίκων είδαν το φως της δημοσιότητας και επιχειρούν να σταθμίσουν, να αξιολογήσουν την κατάσταση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για την Ελλάδα, όσο και κατ' επέκταση για την Ευρωζώνη.

Αρχής γενομένης από την έκθεση της Societe Generale που ευθέως χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως έναν από τους τρεις “πιθανούς κινδύνους για τις αγορές το 2015”!

Στην έκθεση οι συντάκτες της διερωτώνται ποιες είναι οι καλύτερες και «ασφαλέστερες» επενδυτικές επιλογές για το τρέχον έτος, ποιες οι τοποθετήσεις οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητικές αποδόσεις στους επενδυτές, αλλά και ποιοι οι κίνδυνοι που μπορούν να πλήξουν αγορές και οικονομίες και καταλήγουν στο ότι το βασικό χαρακτηριστικό του 2015 θα είναι η εκ διαμέτρου αντίθετη νομισματική πολιτική μεταξύ των κορυφαίων κεντρικών τραπεζών της υφηλίου. Και τοποθετούν στην πρώτη γραμμή των... κινδύνων αποσταθεροποίησης των αγορών την ανέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, του κόμματος που οι αναλυτές της τράπεζας χαρακτηρίζουν “ακροαριστερό”

Κλείσιμο




Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Deutsche Welle: Μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ θα κλονίσει τις αγορές

Την ίδια ώρα και η Deutsche Welle επιχειρεί να διερευνήσει τους στόχους και τις προτεραιότητες για τη νέα χρονιά, να σκιαγραφήσει το πόσο και πώς θα αλλάξει την Ε.Ε. Το 2015 και στο αφιέρωμά της δεν αποκλείει ο καινούργιος χρόνος να φέρει την επιστροφή της ευρωκρίσης. “Μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα ίσως να κλονίσει την εμπιστοσύνη των αγορών”, τονίζεται στο δημοσίευμα σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε προειδοποιήσει απροκάλυπτα πως “οι Έλληνες γνωρίζουν καλά ποιες επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει ένα λάθος αποτέλεσμα στις εκλογές”.

Goldman-Sachs : ΣΥΡΙΖΑ και Ουκρανία βασικά προβλήματα της Ευρώπης

Ακόμα πιο σαφής είναι η ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας Goldman-Sachs: «Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήσει την απειλή του και σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος και επιλέξει την μετωπική σύγκρουση με τους διεθνείς πιστωτές, ενδέχεται η ΕΚΤ να αναγκαστεί να κρατήσει κλειστές τις ελληνικές τράπεζες για αρκετές μέρες».

Bloomberg View: “Πόσο πιο εφιαλτική μπορεί να γίνει η Ελλάδα;”

Το τελευταίο – χρονικά – άρθρο του Bloomberg για το 2014 είχε και πάλι πρωταγωνίστρια την Ελλάδα. Με τίτλο: “Πόσο πιο εφιαλτική μπορεί να γίνει η Ελλάδα”, ο αρθρογράφος του Bloomberg View Mark Gilbert επισυνάπτοντας ορισμένα γραφήματα αλλά και χρησιμοποιώντας τα επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, σχολιάζει πως “η απειλή του οικονομικού Αρμαγεδδώνα, θα επιστρέψει, αφού οι ηγέτες της ΕΕ θα εκτοξεύσουν απειλές για τις συνέπειες της εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας επιδιώξει να βγει από το μονοπάτι της δημοσιονομικής πειθαρχίας”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης