Χατζηδάκης: Σταθμός η σημερινή ημέρα για να γίνουμε κανονική ευρωπαϊκή χώρα

Χατζηδάκης: Σταθμός η σημερινή ημέρα για να γίνουμε κανονική ευρωπαϊκή χώρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις διορθωτικές αλλαγές που έφεραν θετική αξιολόγηση σε πολλούς τομείς, ενώ τόνισε και την βελτίωση της απορροφητικότητας των κονδυλίων της ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ

Χατζηδάκης: Σταθμός η σημερινή ημέρα για να γίνουμε κανονική ευρωπαϊκή χώρα
Την τεράστια σημασία της σημερινής ημέρας, κατά την οποία η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, κατέδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη και τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ, η ομολογιακή έκδοση δείχνει την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση, ώστε να γίνει η χώρα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, προσπάθεια που βρίσκεται στο τέλος της και πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί εξαρχής.

Κλείσιμο
«Την τελευταία διετία έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και στο δημοσιονομικό τομέα αλλά και στο επίπεδο των διορθωτικών αλλαγών που μας επιτρέπουν να αξιολογούμαστε θετικά σε πολλούς τομείς», τόνισε, ενώ στάθηκε και στην απορροφητικότητα των κονδυλίων της ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ.

«Αποτελεί ένα θετικό σημάδι και για τη ρευστότητα. Ενδεικτικό της προόδου που έχει επιτευχθεί είναι ότι η Ελλάδα βρισκόταν πριν από δύο χρόνια στην 18η θέση της απορροφητικότητας των κονδυλίων και σήμερα έχει ανέβει στην τρίτη θέση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης