ΤΧΣ: Στρίμωξε την Τρόικα στη γωνία για «άστοχες» αποφάσεις στις τράπεζες

ΤΧΣ: Στρίμωξε την Τρόικα στη γωνία για «άστοχες» αποφάσεις στις τράπεζες

Κριτική από την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις, αλλά και για την καθυστέρηση στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank

ΤΧΣ: Στρίμωξε την Τρόικα στη γωνία για «άστοχες» αποφάσεις στις τράπεζες
Προ των ευθυνών της για το θέμα των τραπεζών έφερε η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, ειδικά μετά την περίεργη διαρροή από την πλευρά του ΔΝΤ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, τις οποίες εκτιμούσε στο θηριώδες πόσο των 20 δισ. ευρω.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση της τρόικας με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος -η οποία ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 4.30- οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν με την επικεφαλής του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου.

Κλείσιμο
Η κυρία Σακελλαρίου στη συζήτηση που είχε με την τρόικα άνοιξε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις ελληνικές τράπεζες και που αποδεδειγμένα οι αποφάσεις της τρόικας ήταν εν πολλοίς άστοχες.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε την αναβλητικότητα και τις διαφορετικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε κορυφαίο επίπεδο, που πολλές φορές η μία αναιρεί την άλλη.

Έτσι, για παράδειγμα, τονίστηκε το θέμα της απόφασης συγχώνευσης της Εθνικής και της Eurobank, η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε, όπως επίσης και η καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση της Eurobank.

Η σιδηρά κυρία του Ταμείου στάθηκε ειδικά στο θέμα της Eurobank, σημειώνοντας ότι κακώς καθυστέρησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, καθώς, όπως είπε, οι διεθνείς και οι εγχώριες συνθήκες είναι ευμετάβλητες.

Επίσης, κάλεσε τους δανειστές να αποδείξουν εάν έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, που κάποιοι από το ΔΝΤ φαίνεται να τις προσδιόρισαν (βάση του δημοσιεύματος των Financial Times) στα 20 δισ ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης