Το ΤΧΣ αποφασίζει για τις αυξήσεις σε ΕΤΕ και Eurobank

Το ΤΧΣ αποφασίζει για τις αυξήσεις σε ΕΤΕ και Eurobank

Αυτή την ώρα, κορυφαία στελέχη της Εurobank βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του ΤΧΣ, ενώ στις 15.00 έχει οριστεί συνάντηση της διοίκησης της Εθνικής με τη διοίκηση του Ταμείου

Το ΤΧΣ αποφασίζει για τις αυξήσεις σε ΕΤΕ και Eurobank
Σε μια κούρσα για γερά νεύρα έχουν πλέον εισέλθει τα κορυφαία στελέχη της Εθνικής και της Eurobank σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκεντρώσουν συνολικά το θηριώδες ποσό των 1,3 δισ. ευρώ, το οποίο θα βοηθήσει να διατηρηθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών. Όλα, όμως, τελούν υπό την αίρεση της διοίκησης του ΤΧΣ, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει, ίσως και σήμερα, εάν θα εγκρίνει τα σχέδια των δύο τραπεζών για τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.

Για την ακρίβεια, αυτή την ώρα, κορυφαία στελέχη της Εurobank βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του ΤΧΣ, ενώ στις 15.00 έχει οριστεί συνάντηση της διοίκησης της Εθνικής με τη διοίκηση του Ταμείου. Και στις δύο συναντήσεις θα παρευρίσκονται και στελέχη της τρόικας. Η διοίκηση της Eurobank θα παρουσιάσει ένα συνδυαστικό σχέδιο για το πώς μπορεί να βρει το ποσό των 380
εκατ. ευρώ σε μετρητά, με την ταυτόχρονη έκδοση των CoCos. Είναι σαφές ότι το χρονικό περιθώριο κατάρτισης του σχεδίου ήταν εξαιρετικά περιορισμένο, λόγω των τελευταίων εξελίξεων.
Κλείσιμο

Από την πλευρά της και η διοίκηση της ΕΤΕ θα συναντηθεί για τον ίδιο λόγο με τη διοίκηση του ΤΧΣ και την τρόικα.

Εάν η διοίκηση του Ταμείου απορρίψει τη δυνατότητα μιας ή και των δύο τραπεζών να προχωρήσουν σε αύξηση, τότε αυτομάτως σημαίνει ότι το ΤΧΣ έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του και αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης