Η τελική λύση για τακτοποίηση ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω εκπρόθεσμων δόσεων

Η τελική λύση για τακτοποίηση ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω εκπρόθεσμων δόσεων

Ποιοι δικαιούνται αναβίωση των 24-120 δόσεων εφόσον πληρώσουν - Πώς θα διαπιστώσουν εάν είναι δικαιούχοι

ofeiles_xrei
Διορία έως 29 Απριλίου για να «καθαρίσουν» τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με την εφορία, θα έχουν τελικά χιλιάδες οφειλέτες για τους οποίους ανοίγει «παράθυρο» για να «ζωντανέψουν» τις ρυθμίσεις τις οποίες, έστω και για ασήμαντον αφορμή (πχ για 1 ευρώ) υπό κανονικές συνθήκες θα τις είχαν ήδη χάσει.

Όπως είχε επισημάνει το newmoney.gr η προθεσμία που έδινε η διάταξη νόμου που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή (ημέρα δημοσίευσης σε ΦΕΚ) ήταν και εξαιρετικά σύντομη αλλά και αβέβαιη. Ως αποτέλεσμα, οι δικαιούχοι της ρύθμισης ίσως δεν προλάβαιναν καν να ενημερωθούν, αλλά ούτε και να βρουν χρήματα για να καλύψουν τις ανοιχτές οφειλές που έχουν δημιουργηθεί, ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Πλέον όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για Τακτοποίηση ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω εκπρόθεσμων καταβολών, για να δουν αν είναι όντως δικαιούχοι ή, σε διαφορετική περίπτωση, δεν μπορούν να συμμετάσχουν ακόμα και αν έχουν χρήματα για να πληρώσουν προκειμένου να αναβιώσουν παλιές χαμένες ρυθμίσεις των 24/48 ή 36/72 ή 100 και 120 δόσεων.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης «για να μην υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας, ο οποίος να διαμαρτυρηθεί ότι πχ “εγώ είχα δώσει κάποια χρήματα, αλλά δεν ελήφθησαν υπόψιν στη ρύθμιση” επίκειται νομοτεχνική βελτίωση στον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ), έτσι ώστε να οριστεί τακτική προθεσμία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών. Η καταληκτική ημερομηνία, όπως αυτή αναφέρεται στο άρθρο 87 του νέου νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση του ΚΦΔ, επεκτείνεται έως τις 29 Απριλίου».

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τα αίτια της «κακοκαιρίας του αιώνα» στο Ντουμπάι και τη θεωρία της «σποράς των νεφών»

Τα γιγάντια κύματα είναι όλο και πιο συνηθισμένα στους ωκεανούς - Οι ιστορίες για τα ασύλληπτα «βουνά νερού»

Η φωτογραφία της Μέγκαν Φοξ στο Instagram χωρίς μέικ απ που δίχασε - «Ποια είναι αυτή;» της γράφουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης