Οι τρεις περιφέρειες που φέρνουν το 65% των τουριστικών εισπράξεων της Ελλάδας

Οι τρεις περιφέρειες που φέρνουν το 65% των τουριστικών εισπράξεων της Ελλάδας

Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Αττική κατέχουν συνολικό μερίδιο 65% επί των συνολικών εισπράξεων της χώρας σύμφωνα με τις μελέτες

tourismos_ar
Τρεις Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα το Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη και η Αττική «παράγουν» σχεδόν τα 2/3 ή αλλιώς το 65% των τουριστικών εισπράξεων της χώρας, ενώ δέχονται και τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επισκέψεις από το εξωτερικό με πάνω από το ήμισυ επί του συνόλου.

Συγκεκριμένα στις τρείς Περιφέρειες με τις ισχυρότερες επιδόσεις, οι τουριστικές εισπράξεις αθροίζουν συνολικά 11,2 δισ. ευρώ, ενώ ως προς το μερίδιο των επισκέψεων αυτό αντιστοιχεί συνολικά στο 55% επί του συνόλου ή αλλιώς σε 17,4 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις ετήσιες εκθέσεις του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) που περιλαμβάνουν τα επιμέρους τουριστικά χαρακτηριστικά για τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Οι εκθέσεις που βασίζονται στα τελευταία επίσημα στοιχεία για τις Περιφέρειες, αυτά του 2022, προτάσσουν και τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη χάραξη συγκεκριμένης περιφερειακής τουριστικής πολιτικής, δεδομένου ότι αναδεικνύονται και οι περιοχές ανά την Ελλάδα που κατέχουν και τα μικρότερα μερίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Μέγαρα κρυβόταν ο 24χρονος Ρομά που ξυλοκόπησε τον 4χρονο


Αεροσκάφος έπιασε φωτιά στον αέρα λίγο μετά την απογείωσή του και προσγειώθηκε στο Μαϊάμι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης