Eurostat: Σε χαμηλό 2 ετών ο πληθωρισμός στην Ελλάδα - Έπεσε στο 2,4%

Eurostat: Σε χαμηλό 2 ετών ο πληθωρισμός στην Ελλάδα - Έπεσε στο 2,4%

Η επίδοση του 2,4% αποτελεί τη χαμηλότερη από τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Eurostat - Αποκλιμάκωση καταγράφηκε και στην Ευρωζώνη

plithorismos
Βαθιά «ανάσα» πήραν Ελλάδα και Ευρωζώνη, καθώς τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου έδειξαν σημαντική επιβράδυνση κατά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, παρά την αύξηση των ενεργειακών πιέσεων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο ετήσιος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή (ενΔΤΚ) στην Ελλάδα ανήλθε στο +2,4% έναντι +3,5% τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Ιούλιο.

Η επίδοση του 2,4% αποτελεί τη χαμηλότερη από τον Σεπτέμβριο του 2021, απέχοντας παρασάγγας από το ιστορικό ρεκόρ του 12,1% (Σεπτέμβριος του 2022).

Υπενθυμίζεται ότι, σε μη εναρμονισμένο επίπεδο, δηλαδή με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα επιταχύνθηκε στο 2,7% τον Αύγουστο έναντι 2,5% τον Ιούλιο. Τα επικαιροποιημένα δεδομένα για τον Σεπτέμβριο αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Οι τιμές στην Ευρωζώνη

Την ίδια ώρα, οι τιμές στην Ευρωζώνη «φρέναραν» στο 4,3% τον Σεπτέμβριο, υποχωρώντας αισθητά σε σχέση με το 5,2% του Αυγούστου.

Η επίδοση του 4,3% είναι η χαμηλότερη από τον Οκτώβριο του 2021, δηλαδή πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: Newmoney


Ειδήσεις σήμερα:

Εξαρθρώθηκε συμμορία πληρωμένων δολοφόνων στην Αλβανία - Είχαν διαπράξει δύο δολοφονίες στην Ελλάδα

Nεκρός ανασύρθηκε ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια

Πνίγεται στη λάσπη το κέντρο του Βόλου μετά την κακοκαιρία - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης