Κόντρες ισχυρών ομίλων για τα «πράσινα» μεγαβάτ της αποθήκευσης ισχύος 400 MW

Κόντρες ισχυρών ομίλων για τα «πράσινα» μεγαβάτ της αποθήκευσης ισχύος 400 MW

Υποβλήθηκαν προσφορές για 3,3GW στο διαγωνισμό της ΡΑΑΕΥ με έργα που θα μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από την διείσδυση των ΑΠΕ - Έρχεται νέο κύμα με μπαταρίες για 600 MW από το Φθινόπωρο

103058608_l
Θερμό ενδιαφέρον από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας αλλά και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες συγκέντρωσε ο πρώτος διαγωνισμός για λειτουργική και επενδυτική ενίσχυση των μονάδων αποθήκευσης συνολικής ισχύος 400 MW που διενήργησε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορές εταιρείες όπως η ΔΕΗ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η Motor Oil, ο Όμιλος Κοπελούζου, η Intrakat, η Εnel Green Power κ.α. Συνολικά υποβλήθηκαν αιτήσεις που εκτιμάται ότι ανήλθαν στα 3,3 GW από 400 MW που προβλέπει η ενίσχυση της πρώτης από τις συνολικά τρεις φάσεις του διαγωνισμού δυναμικότητας 1.000 MW για τις standalone μπαταρίες.

Οι επόμενες θα αφορούν έργα ισχύος 300 MW έκαστη και θα γίνουν αρχές του Φθινοπώρου η μία και το τελευταίο τρίμηνο του έτους η τελευταία, η οποία προορίζεται για έργα που θα εγκατασταθούν στις πρώην λιγνιτικές περιοχές (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Περιφερειακή Ενότητα Μεγαλόπολης Πελοποννήσου).

Συνολικά στον πρώτο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 5 αιτήσεις, για τις οποίες έχουν καταβληθεί και οι σχετικές εγγυητικές και υπάρχουν και επιπλέον 88 αιτήσεις για τις οποίες οι εγγυητικές αναμένεται να υποβληθούν σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι την πλατφόρμα του διαγωνισμού επισκέφτηκαν τουλάχιστον άλλοι 90 ενδιαφερόμενοι χωρίς όμως να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νικητής του «Survivor All Star» ο Σάκης Κατσούλης


Από αιμορραγικό σοκ πέθανε η Κουβανή τρανς - Στις κάμερες ασφαλείας αναζητά τον δολοφόνο η αστυνομία

Άγιος Παΐσιος: 29 χρόνια από την «κοίμησή» του - Η ζωή, οι υπερβολές και η τηλεοπτική σειρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης