Επανεκκινεί το έργο στις Σκουριές ανοίγοντας 800 νέες θέσεις εργασίας

Επανεκκινεί το έργο στις Σκουριές ανοίγοντας 800 νέες θέσεις εργασίας

Πρόσθετες επενδύσεις ύψους 845 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του μεταλλείου, πώς εξελίσσεται η μεγάλη επένδυση στην Χαλκιδική

skouried
H πλήρης ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας θα δώσει την ευκαιρία ​στην Ελλάδα να γίνει η τρίτη παραγωγός χώρα χρυσού στην Ευρώπη, μετά την Φιλανδία και την Σουηδία δήλωσε χθες η διοίκηση της Εldorado Gold που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική, ανακοινώνοντας την επανεκκίνηση των έργων στις Σκουριές από το β’ εξάμηνο του 2023 και για την επόμενη διετία. Όπως αναφέρθηκε στην πλήρη λειτουργία τους τα μεταλλεία της Χαλκιδικής προβλέπεται να παράγουν 215.000 ουγγιές χρυσού (6,7 τόνους).

Με εξασφαλισμένη τόσο τη χρηματοδότηση όσο και την αδειοδότηση, το έργο των Σκουριών εισέρχεται σε φάση κατασκευαστικής ολοκλήρωσης 2,5 ετών μέσω πρόσθετων επενδύσεων 845 εκατ. δολαρίων, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν άμεσα περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας στις κατασκευές και επιπλέον 1.400 κατά την πλήρη λειτουργία του μεταλλείου.

Η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας (μεταλλευτικά έργα Σκουριών, Ολυμπιάδας, Στρατωνίου – Μαύρων Πετρών) παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά project της χώρας που αν και έχει περάσει από σαράντα κύματα τα τελευταία χρόνια, είναι μία από τις μεγάλες ξένες επενδύσεις για την χώρα μας.

Στην πλήρη ανάπτυξή της, η επένδυση σύμφωνα με την εταιρεία, θα ξεκλειδώσει σημαντικά οφέλη για τη χώρα και την τοπική κοινωνία, αποτέλεσμα της ήδη πραγματοποιθείσας επένδυσης ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, αλλά και των πρόσθετων επενδύσεων 1,9 δισ. δολαρίων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία 3.000 μόνιμων άμεσων θέσεων εργασίας, εκτιμώμενων εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 2 δισ. ευρώ, καθώς και σημαντικών πρόσθετων επενδύσεων σε τοπικά έργα κοινωνικού χαρακτήρα ύψους 80 εκατ. δολαρίων, που μάλιστα θα επενδυθούν με τρόπο εμπροσθοβαρή με σκοπό να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

«Μας είπαν ότι δεν άντεξε η καρδούλα του μικρού» - Θρήνος για τα αδέλφια που «έφυγαν» σε 6 ώρες

Τα πρώτα 24ωρα της νέας Βουλής: H ορκωμοσία, η εκλογή προέδρου, οι κόντρες και τα... στυλιστικά

Σάλος στην Ιταλία για τον υφυπουργό Πολιτισμού: Έχω κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες, «όργανο γνώσης» το ανδρικό μόριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης