ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στο «δυναμικό» της και επίσημα το mega φωτοβολταϊκό των 246,4 MW στον Έβρο

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στο «δυναμικό» της και επίσημα το mega φωτοβολταϊκό των 246,4 MW στον Έβρο

Η εξαγορά έγινε από την εταιρεία Άναξ Ενεργειακή τον περασμένο Φεβρουάριο - Στα «υψίπεδα» των 1.141 MW η εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου από ΑΠΕ

fotovoltaika
Επίσημα και με τη… βούλα της ΡΑΑΕΥ πέρασε στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή το υπό ανάπτυξη mega φωτοβολταϊκό project ισχύος 246,4 MW στις περιφερειακές ενότητες Έβρου και Ροδόπης.

Πρόκειται για την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας με την εταιρεία Άναξ, η οποία αποτέλεσε ένα μόνο σημείο των εξαγορών έργων ΑΠΕ που έκανε η ΤΕΝΕΡΓ το τελευταίο διάστημα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της ως leader της εγχώριας αγοράς «πράσινης» ενέργειας.

Συγκεκριμένα, στις 10 Φεβρουαρίου 2023, η ΤΕΝΕΡΓ απέκτησε το σύνολο των εταιρικών μεριδίων της Άναξ Ενεργειακή 1 Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε., συμφερόντων της RES Invest, η οποία έχει λάβει το 2021 Βεβαίωση Παραγωγού για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 246,35413MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 246,35413MW, στις θέσεις ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ-ΑΛΩΝΙΑ – ΠΕΥΚΟΝ – ΣΧΟΙΝΙΑ – ΛΥΚΟΛΟΦΟΣ – ΓΥΜΝΟΝ – ΣΑΚΚΟΥΛΑ – ΜΟΥΡΟΧΩΜΙΑ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΜΑΝΔΡΕΣ – ΚΑΛΕΣ – ΧΩΡΑΦΙΑ – ΒΟΣΚΗ, των Δημοτικών Ενοτήτων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ, ΣΑΠΩΝ, των Δήμων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ,ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ, των Περιφερειακών Ενοτήτων ΕΒΡΟΥ, ΡΟΔΟΠΗΣ.

Με απόφαση της ΡΑΑΕΥ, με ημερομηνία 25 Μαΐου 2023, εγκρίθηκε η αίτηση τροποποίησης που είχε υποβληθεί στην Αρχή στις 8 Μαρτίου 2023, ως προς την επωνυμία της εταιρείας σε «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Σαπών Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. και με διάρκεια ισχύος της Βεβαίωσης Παραγωγού έως τις 10 Ιουνίου 2046.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η Αρχή για το Ξέπλυμα ξεσκέπασε τη δράση του Δημητρά στο μεταναστευτικό

Οι 12 ατάκες του Θεόδωρου Πάγκαλου που έγραψαν πολιτική ιστορία

Η πορνοστάρ Λάνα Ρόουντς... κάρφωσε τον Γκρίφιν: Έλα να επισκεφτείς το παιδί σου πριν πας στην Κίνα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης