Ελληνικό: Τα μηνύματα του Σπύρου Λάτση στα εγκαίνια και η επόμενη μέρα του mega project

Ελληνικό: Τα μηνύματα του Σπύρου Λάτση στα εγκαίνια και η επόμενη μέρα του mega project

Οι αποκαλύψεις για την Οδύσσεια του Ελληνικού και την προοπτική συνεργασίας με το Κατάρ, η άνοδος των τιμών στα νότια προάστια και οι... ευχές για «υγεία και ψυχική ηρεμία» προς όσους δεν θέλουν το έργο

latsis
Ενωτικός, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όλους, απευθυνόμενος, επιπλέον, ακόμη και σε αυτούς που δεν υποστήριξαν το έργο, ήταν ο Δρ. Σπύρος Λάτσης χθες στο ζωντανό μήνυμά του από τη Γενεύη, στη μεγάλη εκδήλωση της θυγατρικής του ομίλου και φορέα της επένδυσης Lamda Development για τα επίσημα εγκαίνια της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού.

Εκεί όπου χθες το παρών έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τη σύζυγό του κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υπουργοί και λοιπά κυβερνητικά στελέχη, στελέχη της αντιπολίτευσης και πλειάδα εκπροσώπων του εγχώριου επιχειρείν από όλους τους κλάδους. «Το Ελληνικό ενώ είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από ιδιωτικά κεφάλαια θα προσθέσει 2,4% στο ΑΕΠ, θα προσφέρει άνω των 14 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία και θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας. Η Αθήνα στρέφεται παράλληλα προς τη θάλασσα, με έναν νέο πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης- υπολογίζεται ότι η επένδυση θα προσθέσει περί το 1 εκατ. πρόσθετους τουρίστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Λάτσης, στο μήνυμά του στην εκδήλωση των εγκαινίων (που καθυστέρησαν να γίνουν τους προηγούμενους μήνες λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας) ξεκίνησε λέγοντας ότι το έργο του Ελληνικού είναι έργο που ενώνει, «ένωσε τρείς κυβερνήσεις, τρείς αυτοδιοικήσεις», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνολική σημασία του έργου το οποίο «απευθύνεται στους πολλούς, σε όλους τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της χώρας. Το έργο του Ελληνικού και η μετατόπιση μέρους του πληθυσμού στα νότια προάστια και στο Ελληνικό έχουν δημιουργήσει συνθήκες στην αγορά που έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές και να φαίνονται απρόσιτες. Γι’ αυτό το λόγο, στόχος είναι να δώσουμε και στους οικονομικά ασθενέστερους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο οικιστικό πρόγραμμα του Ελληνικού και να μην επωφελούνται μόνο από το πάρκο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους εμπορικούς χώρους. Θέλουμε και αυτοί να έχουν πρόσβαση σε πολυκατοικίες που θα είναι τύπου υβριδικές με σπίτια που θα διατίθενται σε πιο προσιτές τιμές με πριμοδότηση από τη Lamda Development αλλά και με μακροχρόνιες συμβάσεις από το τραπεζικό σύστημα», ανέφερε ο ίδιος δίνοντας και το στίγμα για την επόμενη μέρα του project. Σκοπός μας είναι όλοι να επωφελούνται και απρόσκοπτα του έργου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έλλη Στάη: «Πέρασα κατάθλιψη, ο φόβος ότι είναι ψυχική ασθένεια, το κάνει τέρας»


Τουρκία: Πρωτοφανές, ζητά αποπομπή Μηταράκη για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων


Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Φιλάει παθιασμένα έναν άνδρα στη Νέα Υόρκη και δεν είναι ο Μπραντ Πιτ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης