Μικρή «ανάσα» για τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων – Παραμένουν οι πιέσεις στην Ευρώπη

Μικρή «ανάσα» για τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων – Παραμένουν οι πιέσεις στην Ευρώπη

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση κατά 2,2 μονάδες βάσης και περιορίζεται στο 4,908%

ομολογα
Μικρή αποκλιμάκωση εμφανίζουν την Πέμπτη οι αποδόσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, οι οποίες υπαναχωρούν από το ψυχολογικό όριο του 5%, παραμένοντας βέβαια κοντά στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας πενταετίας.

Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση κατά 2,2 μονάδες βάσης και περιορίζεται στο 4,908%, με τα spreads (απόκλιση σε σχέση με τη γερμανική απόδοση) να καθορίζονται στις 265 μονάδες βάσης.

Την Τετάρτη, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε -έστω και πρόσκαιρα- άνω του 5%, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το μνημονιακό 2017, εν μέσω του διευρυμένου sell offf στις αγορές κρατικού χρέους.

Η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας (ξεκινάει ένα έκτακτο πρόγραμμα αγοράς μακροπρόθεσμων τίτλων), αναμφίβολα, συνέβαλε στην άμβλυνση των πιέσεων. Ωστόσο, αυτή η επίδραση ήδη αποδεικνύεται πρόσκαιρη, όπως αποτυπώνεται στα ομόλογα της υπόλοιπης Ευρώπης.

Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση των 10ετών τίτλων της Γερμανίας αυξάνεται κατά 10 μονάδες βάσης και ανέρχεται στο 2,24%, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012. Αντίστοιχα της Ιταλίας διευρύνεται κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,64%, το υψηλότερο σημείο της τελευταίας 10ετίας.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του κυπριακού ομολόγου καθορίζεται στο 4,01%, του ισπανικού στο 3,42%, του πορτογαλικού στο 3,30%, του βελγικού και του αυστριακού στο 2,89%, ενώ του ιρλανδικού και του γαλλικού στο 2,85%.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στο παλάτι της Δανίας: Η βασίλισσα Μαργαρίτα αφαίρεσε τίτλους από 4 εγγόνια της!

Άρθρο του Αλεξάντρ Ντούγκιν: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ' Παγκόσμιου Πολέμου

Πανελλαδικές 2023: Τι αλλάζει για το μηχανογραφικό και τον υπολογισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης