ExxonMobil: «Μένει» στην Κρήτη, αλλά πήρε παράταση 2 χρόνια για τις έρευνες

ExxonMobil: «Μένει» στην Κρήτη, αλλά πήρε παράταση 2 χρόνια για τις έρευνες

Η ΕΔΕΥ ενέκρινε το αίτημα του αμερικανικού κολοσσού για την παράταση της Πρώτης Φάσης του βασικού σταδίου ερευνών στα οικόπεδα «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης»

exxon
Παράταση 24 μηνών αιτήθηκε και έλαβε από την ΕΔΕΥ η ExxonMobil σχετικά με την Πρώτη Φάση του Βασικού Σταδίου ερευνών στα οικόπεδα «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης» προκειμένου να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των εργασιών.

Το αίτημα και οι αντίστοιχες αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν χθες 23 Αυγούστου, έχουν διπλό χαρακτήρα καθώς αφενός απομακρύνουν περαιτέρω τις προθεσμίες για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην πολλά υποσχόμενη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, αφετέρου, -και αυτό είναι το βασικότερο-, επαναβεβαιώνουν το ενδιαφέρον του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού για το συγκεκριμένο project. Κάτι που έρχεται να «απαντήσει» στις φήμες που ήθελαν την αποχώρηση, μετά της Total, και της ExxonMobil από τα ελληνικά «οικόπεδα». Αντίθετα, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία με την ΕΔΕΥ, η ExxonMobil δείχνει να ποντάρει σε αυτές τις περιοχές καθώς δεσμεύεται να αναβαθμίσει ποσοτικά και ποιοτικά τις εργασίες, με στόχο να γίνει ερευνητική γεώτρηση μέχρι τον Οκτώβριο του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον Ιούλιο φέτος έγινε και τυπικά η «διαδοχή» της TotalEnergies E&P Greece B.V από την Exxon Mobil και τα ΕΛΠΕ. Συγκεκριμένα, ο γαλλικός όμιλος κατείχε ποσοστό 75% στις συμβάσεις για τις δύο αυτές περιοχές, εκ του οποίου το 40% μεταβιβάστηκε στην ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V. και το 25% στις ΕΛΠΕ Δυτικά Κρήτης Α.Ε. και ΕΛΠΕ Νοτιοδυτικά Κρήτης Α.Ε., με θέση leader της κοινοπραξίας να αναλαμβάνει ο αμερικανικός γίγαντας της διεθνούς αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Απολογείται σήμερα ο πατέρας - Ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου


«Σφραγίζεται» ο Έβρος για να μπει φρένο στα σχέδια των Τούρκων

Ηλεκτρικό ρεύμα: Δείτε αναλυτικά τις χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης