Υδρογονάνθρακες: Τα κρίσιμα ραντεβού με τους κολοσσούς Total-Exxon Mobil για τα κοιτάσματα της Κρήτης

Υδρογονάνθρακες: Τα κρίσιμα ραντεβού με τους κολοσσούς Total-Exxon Mobil για τα κοιτάσματα της Κρήτης

Αυστηρό μήνυμα για σφιχτό χρονοδιάγραμμα ερευνών για φυσικό αέριο - Ωριμότερη όλων η παραχώρηση των Ιωαννίνων με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση το 2025

πετρελαιο
Στην εφαρμογή αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, μέσα από τα οποία θα εκκινήσει ο νέος και σπουδαιότερος γύρος των σεισμικών ερευνών και στις έξι περιοχές της χώρας που συγκεντρώνουν επενδυτικό ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του 2023, προβλέπει ο νέος οδικός χάρτης της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Υδρογοναθράκων.

Στόχος είναι η κινητοποίηση των ελληνικών και διεθνών ομίλων που συμμετέχουν στο ελληνικό upstream ώστε να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη ερευνητική γεώτρηση πριν το τέλος της ίδιας χρονιάς.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ξεκάθαρα σε κοιτάσματα φυσικού αερίου που όπως δήλωσε χθες στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, κ. Αριστοφάνης Στεφάτος, οι προκαταρκτικές αξιολογήσεις των στόχων υποδηλώνουν περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανακτήσιμων αποθεμάτων. Όπως μάλιστα ανέφερε σε επίπεδο όγκων, οι εκτιμήσεις προσδιορίζουν ότι το 85% των δοκιμαστικών συνολικών αποθεμάτων είναι φυσικό αέριο.

Είναι αυτονόητο ότι η χώρα μας μετά και τη βούληση του Πρωθυπουργού να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων επιχειρεί να κινητοποιήσει τους εγχώριους και διεθνείς παίκτες σε μια συγκυρία ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον επανασχεδιασμό του τομέα αυτού μετά και την αγωνιώδη προσπάθεια της ΕΕ να απαγκιστρωθεί από το ρωσικό αέριο.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τα καρέ της ζωής του Μάνου και της Ρούλας: Η εικόνα στα social media και η φριχτή αλήθεια

Yπαρκτή η ρωσική πυρηνική απειλή μετά τη βύθιση του Moskva και τις αλλεπάλληλες στρατιωτικές αποτυχίες του Πούτιν

Καιρός: Στους 24 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, αφρικανική σκόνη από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης