ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου - Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία - Δεμένα τα πλοία

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου - Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία - Δεμένα τα πλοία

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία

gsee_adedi2
Με κεντρικό σύνθημα, "μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει" ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για μεθαύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 με αιτήματα αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ την ίδια ώρα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας .

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία.

Επίσης οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για κινητοποιήσεις στα υπόλοιπα μέσα.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

Κλείσιμο
Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Με την απεργία της Τετάρτης διεκδικούμε και απαιτούμε μέτρα προστασίας του εισοδήματός, αποτροπή της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων & εκποιήσεων του εθνικού πλούτου και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που συμμετέχει στην απεργία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ: Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται.

Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα.

Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι ξεσπά για τις θηριωδίες στην Μπούκα: «Μητέρες Ρώσων στρατιωτών, δείτε τι μπ...α μεγαλώσατε»

Οριστική η ρήξη: Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ζητήσει διαζύγιο από τον Μάνο Δασκαλάκη

Μάνος Δασκαλάκης: Το τηλεφώνημα για το θάνατο της Μαλένας, η κεταμίνη που δεν υπήρχε στο «Παίδων» και η σπιτονοικοκυρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης