ΔΕΗ: Το ελληνικό Δημόσιο ο μεγαλύτερος μέτοχος και μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

ΔΕΗ: Το ελληνικό Δημόσιο ο μεγαλύτερος μέτοχος και μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Έρχονται μεγάλες επενδύσεις ΑΠΕ ύψους 1,2 δισ. στο εξωτερικό για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου 1,1 GW –Επέκταση σε τηλεπικοινωνίες και νέα μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων - Πρόβλεψη για 1 εκατ. πελάτες στα telecoms έως το 2030

deiis
To ελληνικό Δημόσιο θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΔΕΗ και μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως 1,315 δισ. ευρώ που ξεκινά σήμερα με όλες τις προβλέψεις να μιλούν για ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που θα ενισχύσει τη μετοχική βάση της εταιρείας με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Υπερταμείο θα συμμετάσχει αναλογικά στην αύξηση προκειμένου να διατηρήσει με την ολοκλήρωσή της συνολικά το 34,1% των μετοχών της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό του θα διαμορφωθεί μεταξύ 23,2% και 23,8% των μετοχών.

Αντίστοιχα η συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ που σήμερα είναι 17% θα υποχωρήσει μεταξύ 10,3% και 10,9%. Πέραν του αμερικανικού fund της CVC που θα αποκτήσει το 10%, το υπόλοιπο 26,2% θα μοιραστούν οι άλλοι μέτοχοι, μεταξύ των οποίων και η EBRD, η οποία υπολογίζεται να συμμετάσχει στην αύξηση με κεφάλαια άνω των 75 εκατ ευρώ.

Ο ρόλος του Δημοσίου παρά τη μείωση του ποσοστού θα παραμείνει ισχυρός. Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι το Δημόσιο θα ασκεί σημαντική επιρροή στην εταιρεία, περιορίζοντας τη λειτουργική της ευελιξία.

«Ορισμένες από τις δραστηριότητές μας και ορισμένες από τις εμπορικές μας αποφάσεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τους πολιτικούς και οικονομικούς στόχους του Ελληνικού Κράτους», υπογραμμίζει η ΔΕΗ και η τρέχουσα περίοδος επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος λόγω της εκτίναξης των τιμών των καυσίμων θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι κινείται σε αυτό το πλαίσιο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεμβολίαστοι, κλειστοί χώροι και ελλιπείς έλεγχοι οδήγησαν στα 5.449 κρούσματα - Σήμερα η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Ο Ερντογάν «σέρνεται» και του φταίνε όλα - Έξαλλος με τα Rafale και την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη

Θεσσαλονίκη: Γιατί ζει την επανάληψη του «μαύρου Νοέμβρη» του 2020

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης